2021. 10. 16. szombat
Gál
: 360 Ft   : 310 Ft Benzin: 428.6 Ft/l   Dízel: 432.1 Ft/l   Írjon nekünk

Bővül a kalocsai református imaház – Az ünnepélyes átadást nyár végére tervezik

Bővül a kalocsai református imaház – Az ünnepélyes átadást nyár végére tervezik
Illés György Cinó  |  2021. 03. 01., 14:16

Több mint háromszorosára bővül a kalocsai református közösség imaterme, majd két és félszeresére növelve az ülőhelyek számát. Eközben kívül-belül megújul az épület, amelynek belső felújításáról, a munkálatok állásáról, a további tervekről és teendőkről Gera-Csontos Hajnalka református lelkész tájékoztatott.

Nagy előrelépést jelent a Kalocsai Református Egyházközség életében az a beruházás, amelynek keretében közel 200 négyzetméteres, karzatos imatermet alakítanak ki. A Sóhajok-hídjára néző, Hunyadi utcai épületben szemmel láthatóan jól haladnak a helyiség kialakításával, mondhatni, 80%-ban már el is készült. Hiányoznak még többek között a bútorok. A padozatot adományokból tudta megvásárolni a gyülekezet. A frissen festett falak viszont már megszáradtak az új imateremben, a szakemberek a falburkolatot is feltették rá. Gera-Csontos Hajnalka, a Kalocsai Református Egyházközség lelkészelapunknak elmondta: a belső munka három részből áll: az első a faburkolat kiépítése, amely jelenleg is folyamatban van. Ezt követően a fő elemek, a szószék, a Mózes-szék és az Úr asztalának a behelyezése következik, a végére pedig a padok legyártatását tervezik.


Forrás: KalocsaTV


A református gyülekezet türelemmel, de izgatottan várja az egy éve elkezdődött munkálatok befejezését.

– Nagyon nagy változás lesz a gyülekezetünk életében, mikor birtokba tudja majd venni az új imaházat. Eddig egy hatvan négyzetméteres templomba gyűlhettünk össze, amely hatvan férőhelyes volt, most pedig egy háromszor nagyobb helyiség lett kialakítva, és a templomtér befogadóképességét a kiépített karzat is növeli – mondta a lelkésznő, hozzátéve, hogy így legalább 140 ember tud majd beülni az új imaterembe.

2020 októberében az épület utcafronti része is megújult. Akkor a külső felújítási munkálatok során a Hunyadi utcában, ezen az oldalon a járda egy szakaszát egy időre le is kellett zárni. Az ott lakók és a járókelők türelmét ezúton is megköszönte Gera-Csontos Hajnalka, ugyanakkor azt is elmondta, hogy a külső munkákat még nem tudták maradéktalanul elvégezni:

Sajnos nem sikerült teljesen beszíneznünk kívülről az épületet, úgyhogy, ha nyertes lesz a felújításra beadott újabb pályázatunk, akkor a nyár folyamán még egyszer lesz egy olyan időszak, mikor ismét le kell zárnunk a járdát a munkálatok miatt” – tájékoztatott a lelkész, akitől azt is megtudtuk, hogy az új imaterem ünnepélyes átadására a tervek szerint nyár végén kerül sor.


Forrás: KalocsaTV

 


Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 16., 13:53
A legnagyobb visszaesést Litvániában mérték, 56,8 százalékosat, a legnagyobb növekedést pedig Cipruson, 12,1 százalékosat. Még >>>
2021. 10. 15., 18:40
Újabb tizenkét súlyos állapotban lévő Covid-beteget szállítanak pénteken Romániából Magyarországra - közölte a román egészségügyi minisztérium. Még >>>
2021. 10. 15., 17:43
Az új óvodához, majd a Paksi közben épülő Inkubátorházhoz látogattak el a délután folyamán, ahol Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője vezette körbe a testület tagjait és általános képet adott az építkezések műszaki hátteréről. Még >>>
2021. 10. 15., 15:44
Ha eddig rossz emlékeid lettek volna a tökfőzelékkel kapcsolatosan, ez a recept talán megváltoztatja az előítéleteidet. Próbáld ki az NlCafe könnyű, gyors és egyszerű tejfölös tökfőzelék receptjét! Még >>>
2021. 10. 15., 14:50
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy 2021. október 18.-án 7:00 órától – 2021. október 22.-én 12:00 óráig, a Sörház köz közútjában elhelyezkedő csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása, és a folyóka elemek cseréje érdekében, a munkaterület környezetében a közút teljes szélességben lezárásra kerül. Még >>>
2021. 10. 15., 12:10
A következő napokban elég hideg hajnalok várnak reánk hazánkban az Időkép szerint. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés