2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Háromszázmillióért fejleszt jövőre Kalocsán az Anda Present – Gyártást is terveznek

Illés György Cinó  |  2016. 09. 07., 11:48

Az induláskor húsz-, ma negyvenfős, később száz dolgozóval tervező kalocsai üzemegységben jelenleg a zömében Kínában gyártott promóciós termékek feliratozását, emblémázását végzik, változatos technológiákkal, például szitanyomás, tamponnyomás, gravírozás alkalmazásával. Jövőre 300 milliós gépbeszerzést terveznek, és a bővülő üzembe akár hatvan új, kalocsai munkavállalót is fölvehetnek. Az üzemben a reklámtárgyak egyedivé tétele mellett egyre több alaptermék is készülhet. Mindezt a húszéves vállalat részben külföldi munkatársai számára múlt péntekre szervezett szabadidős és szakmai napja keretében tartott sajtótájékoztatón mondta el András Attila, a vállalat kalocsai származású tulajdonosa és ügyvezetője.

A budapesti székhelyű, kétszáznyolcvan fős munkavállalói állománnyal tevékenykedő Anda Present promóciós termékeket gyárt, amelyek többnyire exportra készülnek – termékeik mintegy 80%-a külföldi megrendelések nyomán más országokban kerül értékesítésre. Húsz országra van üzleti tervük, és katalógusukat nyolc nyelven teszik elérhetővé partnereik számára – mondta el az ügyvezető.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az Anda ütemesen fejlődő cég: az elmúlt öt évben megduplázta az árbevételét, ami stabil hátteret teremt a cégnek és így a munkavállalóknak is. Ha a következő öt évben is sikerülne megduplázni a termelési volument, akkor a most tervezett fejlesztéseken túl további beruházásokra lesz is szükség lesz. A későbbiekben építési beruházást is terveznek városunkban, az egykori tejüzem helyén kiépült telephelyükön.

A cég dolgozói – köztük Hollandiából, Lengyelországból, Franciaországból, valamint Csehországból érkezett munkatársak – múlt pénteken ismerkedtek a kalocsai telephelyen folyó munkával, valamint városunkkal. Reggel megtekintették a Paprikamúzeumot, majd a cég a meszesi Kék Duna étteremben halászlére és túrós csuszára vendégelte meg a munkatársakat. Délután a szakmai program, üzemlátogatás után városnézést terveztek, illetve helikopteres sétarepülés során fölülről is megmutatták városunkat dolgozóiknak.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A Paprikafesztivál keretében a város lakosságának is bemutatkozik majd a vállalat, hiszen főzőcsapattal is neveznek, és a kereskedelmi pavilonok sorában is lesz saját sátruk. A város életében a továbbiakban egyre aktívabban kívánnak részt venni – mondta el a tulajdonos.

A vállalat itteni telephelyének létrehozását két éve határozta el és kezdte meg. Ennek alapja az volt, hogy a cég tulajdonosa, András Attila itt született, és iskolai tanulmányait is részben itt végezte, csak középiskolás korában került el Kalocsáról. Elképzelése az volt, hogy a gyártó tevékenységet fokozatosan városunkba telepíti, míg a raktározás Budapesten maradt.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az eredeti terveik nem változtak, továbbra is az a cél, hogy itt egy százfős üzemet hozzanak létre. Az üzem bővülő munkaerőigényének kielégítésében a kalocsai munkavállalókra számítanak, mint ahogy a jelenleg ott dolgozó negyvenfős kollektíva is jellemzően kalocsaiakból áll. Ez egyrészt közelségük miatt, másrészt a budapesti munkavállalókhoz viszonyítva nagyobb versenyképességük miatt is ésszerű. Az itt dolgozók elsősorban a gyártó, emblémázó gépek melletti betanított munkát végeznek, és az új munkaerőknek is főleg ebben jutna szerep, de emellett termékfejlesztőkre, grafikusokra is szükségük lesz.

Elég nagy harc van jelenleg az itteni munkaerőért, mivel több multinacionális cég is a környékbe telepítette az üzemét – mutatott rá a tulajdonos ügyvezető. A dolgozókat versenyképes fizetési csomaggal, az idén bevezetett 13. havi fizetéssel, és más eszközökkel igyekeznek magukhoz csábítani – tájékoztatott András Attila, aki ezután a vendégeket, köztük a cég másutt dolgozó munkavállalóit és a sajtó munkatársait körbevezette az üzemben, majd helikopteres sétarepülésre invitált.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 1 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (1 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Joco
2016-09-09 08:10:23
Azért a 2014 ben kárrogoknak most kellene nyilatkozni hogy 25 év utan vegre kalocsára jött egy cég és munkahelyeket teremt valósan. Mi van Bálint Jocó csapatával mikor fog ilyen ceget idecsábítani? Soha! Kalocsa nagyon rosszul választott!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés