2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Kalocsa Center”: Még idén befejeződhet a Shell-kút melletti kereskedelmi központ építése –DM, KiK és JYSK üzlet nyílik

„Kalocsa Center”: Még idén befejeződhet a Shell-kút melletti kereskedelmi központ építése –DM, KiK és JYSK üzlet nyílik
Illés György Cinó  |  2021. 09. 20., 07:25

A városunkban már jól ismert üzlet, a DM a sétáló utca végéről - az egykori Mackó Ételbár helyén működő bolt helyéről - várhatóan már néhány hónapon belül - az 51-es főút mentén, a Bátyai úton épülő új üzletközpontba költözik. Mint megtudtuk, a Shell benzinkút mellett épülő Kalocsa Center kereskedelmi központban két – Kalocsán eddig jelen nem lévő – kereskedő cég is üzletet nyit. A tervek szerint már a tél folyamán megnyíló üzletközpontban a ruházati cikkek, lakástextíliák és –kiegészítők, gyermekjátékok és barkácsáruk forgalmazásával foglalkozó KiK, valamint a lakberendezési cikkek kereskedelmével foglalkozó JYSK is üzletet nyit. A KiK kínálatát jelenleg Kiskőrösön, a JYSK-ét Szekszárdon lehetett elérni legközelebb. A két új kereskedelmi szereplő megjelenése városunkban új munkahelyek teremtését is magéval vonja majd.

A DM a városközpontban található üzletéből költözik át a Bátyai útra, és egy nagyobb, komfortosabb helyiségben fogadja a vásárlóit, várhatóan már ez év decemberétől. Az új üzletközpontban mintegy 450 négyzetméteres boltot nyit az illatszerekkel és drogériai termékekkel kereskedő cég.

Még nagyobb, körülbelül 550 négyzetméteres üzlethelyiséggel várja majd a vásárlókat a KiK. Információink szerint ennek az üzletnek a nyitása is már a tél folyamán megtörténhet.

Valamivel később nyitja áruházát a JYSK Magyarország, amelynek értékesítési és marketing menedzserétől, Hauer Attilától megtudtuk: noha eredetileg 2022 szeptemberére terveztük a kalocsai üzletük átadását, de olyan jól halad az ingatlan fejlesztése, hogy várhatóan már nyár elején, előreláthatólag 2022. június 23-án megnyithatják kalocsai üzletüket.

Az új JYSK üzlet eladóterének mérete még nem véglegesített, de általában ezer négyzetméter körüli alapterületű üzleteket üzemeltetnek, így várhatóan ez a létesítmény is e körül lesz."– tájékoztatott Hauer Attila.


Forrás: KALOhírek


Az építkezés folyamatait jól ismerő forrásunktól azonban úgy tudjuk, a kalocsai üzlet ennél még nagyobb méretű is lehet, a kiegészítő egységekkel, a dolgozók szociális helyiségeivel, raktárral együtt mintegy 1300 négyzetméteres területű épületrész áll a kalocsai JYSK áruház rendelkezésére, amelyben a kereskedelmi lánc teljes áruválasztékát kínálják majd Kalocsán.

Megkeresésükre válaszolva Hauer Attila azt is elmondta: amint minden új üzletük, úgy a kalocsai JYSK is a legújabb, úgynevezett 3.0 áruházi koncepciójuk szerint épül, ami egyebek mellett azt jelenti, hogy kizárólag energiatakarékos LED világítással lesz felszerelve.

AZ ÜZLETKÖZPONT MELLETT SZÁZ PARKOLÓ IS LÉTESÜL.

A DM vélelmezhetően nagyrészt a jelenlegi kollektívájával folytatja majd az új helyszínen, a KiK leendő létszámkeretéről egyelőre nincs tudomásunk, azt viszont megtudtuk, hogy a JYSK kalocsai üzlete nyolc új munkahelyet teremt majd a városban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021-10-20 13:18:23
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!