2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kiemelt horgászturisztikai pontot terveznek a Meszesi Duna-partra

Zsiga Ferenc  |  2016. 12. 01., 11:40

A nyilvánosság előtt először a Bács-Kiskun Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (Bácshosz) október elején, Solton megtartott ülésén jelentették be: Kiemelt Horgászturisztikai Pontot terveznek Kalocsára, a Meszesi Duna-partra. Standard horgászturisztikai pont lehet Ordasnál és Mohácson, de egyéni horgászturisztikai szolgáltató is létesülne Szekszárdnál, Mohácsnál, Bajánál és Soltnál. A Bácshosz ügyvezető elnökét a kalocsai tervekről kérdeztük.

Kovás Sándor arról számolt be, hogy a Kormány a kerékpár-, lovas-, és borturizmus mintájára a horgászturizmust is fejleszteni kívánja. A következő években a Magyar Országos Horgász Szövetségnek (MOHOSZ) 13 milliárd forint áll rendelkezésére, hogy a megyei horgászszövetségekkel közös projekt keretében három szinten fejlessze a horgászturizmust.

A legmagasabb szint a Kiemelt Horgászati Pont, amelyet Bács-Kiskunban Kalocsán, a Meszesi Duna-parton szeretnének megvalósítani.

Kalocsa tehát „kiemelt” helyzetben lesz. A parthoz közel kívánnak telket vásárolni, ahol a horgászturistát étterem, kulturált szálláshely és felkészült horgász túravezető várja, de természetesen minden kapcsolódó szolgáltatást is igénybe vehetnek majd a víz, a horgászat szerelmesei.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A középső szint az úgynevezett standard horgászturisztikai pont, amit Ordasnál, a Kiskunsági Fűzvölgyi csatornán Szalkszentmárton és Szabadszállás között, valamint Mohácson létesítenének.

Egyéni horgászturisztikai szolgáltató Szekszárdnál, Mohácsnál, Bajánál és Soltnál fogadja majd a vendégeket.

A fejlesztés új irányt adhat a város és környéke, különösen a Duna-menti települések Bátya, Fajsz, felfelé Uszód, Dunaszentbenedek, Géderlak, Ordas és Dunapataj turizmusának. Amennyiben a különböző szolgáltatások is megvalósulnak, az hosszú távon új munkahelyeket, bevételi forrást jelent az itt élőknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>