2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Megnyitotta új belvárosi ügyfélszolgálati irodáját az MVM – Lantos Csaba, Font Sándor, Mátrai Károly, Filvig Géza adta át

Zsiga Ferenc  |  2024. 02. 27., 15:31

Lantos Csaba energiaügyi miniszter, Mátrai Károly, az MVM Zrt. vezérigazgatója, Font Sándor országgyűlési képviselő, valamint dr. Filvig Géza polgármester Kalocsán február 27-én, szerdán ünnepélyes keretek között avatta fel az MVM új belvárosi ügyfélszolgálati irodáját. A Szent István király út 57. szám alatt, a volt Budapest Bank helyén kialakított modern iroda változatlan nyitvatartással várja az ügyfeleket, akik az árammal és földgázzal kapcsolatos ügyeiket immár kényelmesebben és a korábbinál jobban megközelíthető helyen intézhetik. Az avatóünnepség egy kis különlegességgel is szolgált: mint kiderült, Mátrai Károly vezérigazgató kalocsai származású, Lantos Csaba miniszter pedig a volt foktői úti laktanyában volt sorkatona. A miniszter egy fontos, először Kalocsán elhangzó bejelentést is tett: hazánkban a napelemekkel termelt villamos energia elérte a 6000 megawattot, ebből adódik, hogy a napelemek megtermelik az ország elektromos áram szükségletét.

Az ünnepség résztvevőit elsőként Font Sándor köszöntötte. A képviselő elmondta: régóta várt eseménye ez a városnak és a környező településeknek. Korábban hozzá, mint országgyűlési képviselőhöz is többen fordultak annak érdekében, hogy ez a fejlesztés mielőbb megvalósuljon.
A képviselő köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik fontosnak tartják, hogy a járási székhely kisvárosokban és a környező településeken élők is olyan minőségi szolgáltatást kapjanak, mintha egy nagyvárosban élnének. 

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A képviselő emlékeztetett: az elmúlt másfél-két évben rengeteg olyan trauma érte a fogyasztókat, amely miatt kapcsolatba kellett lépniük az energiaszolgáltatóval, tőle várták a legoptimálisabb megoldást a saját helyzetükre vonatkozóan.
A képviselő megköszönte a miniszternek és a vezérigazgatónak, hogy ők is úgy látták: Kalocsán ideje egy modern ügyfélszolgálati irodát kialakítani. Font Sándor azzal zárta gondolatait, bízik abban, hogy minél több, az ügyintézéssel elégedett ügyfél távozik az irodából.

Dr. Filvig Géza a vendégek köszöntése után felidézte, hogy gyermekkorában a Szent István király templommal szemben volt az egykori Démász irodája; öröm, hogy az ügyintézés ezen a napon visszatér a Szent István király útra, hiszen Kalocsán emblematikus hely a főutca, hagyományosan legjobb hely a lakosság kiszolgálására.
A polgármester köszönetét fejezte ki a jelenlévőknek, hogy az önkormányzat által jelzett problémákat, igényeket meghallgatták, biztosítják, hogy a lakosságot jó és modern körülmények között tudják kiszolgálni. Mint mondta: a város nagy figyelmet fordít a lakossági igények, vélemények befogadására, ezért is öröm számára, hogy a megfogalmazott igény teljesült és az új irodát a legmagasabb szintről jöttek átadni. A polgármester végül az iroda munkatársainak nagyon jó munkát kívánt és bizakodását fejezte ki, hogy az ügyintézést szakmailag is magas fokon végzik majd.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója kifejtette: számára kalocsai származásúként megható most itt állni, és egy kalocsai iroda avatóünnepségén részt venni. Amikor 2023. januárjában vezérigazgató lett, részére a közösségi médiában éppen a kalocsai ügyfélszolgálati irodával kapcsolatban fogalmaztak meg kérést. Most az tudja mondani, hogy 12 hónap elteltével egy új ügyfélszolgálati irodát tud átadni. Kalocsa megérdemli, hogy ne egy 30 éves, Ecetgyár utcai, lerobbant ingatlanban szolgálják ki az ügyfeleket, hanem a Szent István király úton, a buszmegállóhoz, postához közel, hogy a „szállások népe” is könnyen elérje az ügyfélszolgálatot.

A vezérigazgató a folytatásban elmondta:

Kalocsán az elmúlt évben közel 6500 ügyfélnek intézték a gáz- és áramszolgáltatással, illetve az áramhálózattal kapcsolatos ügyeit.

Az új, könnyen megközelíthető belvárosi iroda szép és kényelmes környezetben várja ügyfeleket, hogy az ügyintézés ne csak gördülékeny, de lehetőleg kellemes is legyen számukra. 

A vezérigazgató felhívta a figyelmet, hogy az MVM hagyományos közműszolgáltatói szerepkörén túllépve valódi partnerként segíti a magyar háztartásokat és vállalatokat, a személyes ügyintézés mellett egyre inkább az online ügyintézési csatornák kerülnek előtérbe.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Mátrai Károly elmondta azt is, hogy idén már ez a harmadik ügyfélszolgálati iroda átadó, Győr és Nagykáta után most Kalocsára értek. Bátorítja a kalocsaiakat is, hogy használják azokat az applikációkat, weboldalakat, amelyeken az MVM szolgáltatásai elérhetők, hiszen legkényelmesebb mégis csak az, ha azokat veszik igénybe.
A vezérigazgató volt kalocsaiként azt is fontosnak érezte elmondani:

Az MVM és Kalocsa között szoros a kapcsolat, hiszen az MVM Paksi Atomerőmű mégiscsak a „kertek alatt”, úgy 30-40 éve épült fel. Az új Duna-híd átadása után pedig megnyílik a lehetőség arra, hogy a kalocsaiak még jobban kihasználják az ebben rejlő lehetőségeket. Eddig Kalocsát és Paksot a folyam elválasztotta, a híd viszont majd összeköti. Kalocsának hosszú évtizedek óta az a problémája, hogy nincs nagy iparvállalata, ugyanakkor a híd átadásával néhány hónapon belül az MVM Paksi Atomerőmű, illetve a Paks2 beruházás építése olyan hosszú távú munkalehetőséget, hosszú távon kiszámítható jövőt biztosít, amire Kalocsa mindig is vágyott! Az MVM ebben is partnerséget tud nyújtani a városnak! – monda Mátrai Károly, aki a beszédét azzal zárta:

Bízom abban, hogy sok kalocsai munkatársat tudok majd üdvözölni a Paksi Atomerőmű építkezésén és az üzemidő hosszabbítással tovább működő Paksi Atomerőműben!”Lantos Csaba miniszter elöljáróban kicsit tréfásan a 44 évvel ezelőtti kalocsai sorkatonai szolgálatára, a katonák körében is népszerű egykori Béka Presszóra emlékezett, majd annak a véleményének adott hangot: Kalocsának az új Duna-híd új perspektívát ad, a híddal egy új lehetőséghez jut a város.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A miniszter felhívta a figyelmet, hogy az online ügyintézés mellett is rengeteg olyan élethelyzet van, amit csak a személyes ügyintézés tud pótolni. Ezért van jelentősége annak, hogy az ügyfelek a főutcán, egy jól megközelíthető helyen tudják intézni a felmerülő problémáikat. A miniszter gratulált az MVM–nek a magas színvonalú környezethez és az ehhez igazított technikai háttérhez.
Lantos Csaba a kalocsai látogatását egy bejelentéssel is emlékezetessé tette:

Itt jelentem be először, hogy Magyarországon elértük a 6000 megawatt naperőmű teljesítményt, ami összességében az ipari méretű napelem parkok és a napelemes háztartások együttes teljesítménye, ilyen még nem volt! Tavaly év végén még 5600 megawattnál tartottunk. Az ország átlagos áramfogyasztása körülbelül 6000 megawatt, tehát az már biztos, hogy mi napelemmel és szélkerékkel megtermeljük a saját áramunkat, és épül a Paks2, a Paks1-nek pedig meghosszabbítjuk az üzemidejét.”

A miniszter arra is felhívta a figyelmet:

A Napelem plusz pályázatra 27 ezren jelentkeztek. A másik, ipari méretű tárolóegységekre szolgáló napelem pályázat is sikeres. Ezt eredetileg 400 megavattra írtuk ki, de több mint 800 megavattnyira van pályázati igény. Ezen az úton fogunk tovább menni!” – jelentette ki a miniszter.

Az új iroda nemzetiszínű avatószalagját Lantos Csaba, Mátrai Károly, Font Sándor és Filvig Géza vágta át.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Mint megtudtuk, az új, Kalocsa, Szent István király út 57. szám alatt működő MVM Iroda kedden 8-12 óráig, csütörtökön 14-18 óráig fogadja az ügyfeleket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 16., 16:11
A NAV ellenőrei gyakorlatilag mindent ellenőriznek, amire a helyszínen lehetőségük van. Még >>>
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK