2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Modern, éjjel is világító üdvözlőtáblák fogadják majd a városba érkezőket

Gazsó Rita  |  2018. 09. 12., 15:11

Megújultak a város határán az utazókat fogadó üdvözlőtáblák. A korábbi balesetveszélyes oszlopok helyére korszerű, LED-es világítással ellátott táblák kerültek, amelyek esztétikai szempontból is megfelelnek a mai elvárásoknak.

Vadonatúj, korszerű üdvözlőtáblák köszöntik néhány napja az érkezőket és távozókat Kalocsa közúti határain. Három úgynevezett totemoszlop elkészítésére és felállítására kapott felkérést a Pro-Q Kft. a korábbi városi üdvözlőtáblák helyén: a Budapest felől érkező úton, mielőtt a városba érünk, a Bátyai úton, mielőtt elhagyjuk Kalocsát és a Miskei úton, a laktanyánál – tájékoztatta portálunkat Török Ferenc, a cég ügyvezetője.

Úgy fogalmazott, a csere egyrészt azért vált szükségessé, mivel a korábbiak elöregedtek, balesetveszélyessé váltak, másrészt a mai esztétikai elvárások is meghaladták azok színvonalát. Az önkormányzat ezért úgy döntött, kicseréltetik ezeket.

Az új táblák kétoldalúak, a beérkező oldalon „Kalocsa üdvözöl” felirat és a testvérvárosok szerepelnek, míg a távozók felől egy népviseletbe öltözött kalocsai pár látható, a „Kalocsa visszavár” felirattal. A köszöntés mindkét oldalon angolul is olvasható. A fémszerkezetű oszlopok időtálló anyagból készültek.

A táblák nem csak nappal, de este is köszöntik majd az utazókat, ugyanis világítani fognak. Jelenleg a villanyszerelés folyik – jelezte Török Ferenc. A világítást LED-es izzók biztosítják, amelyeknek nagyon alacsony a fogyasztásuk – tette hozzá. Mint mondta, a munkákkal a Paprikafesztiválra készülnek el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK