2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Schmidt Rajmund: Megújult a városi sporttelep műfüves pályája, időszerűvé vált egy új sportrendelet megalkotása

Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 02., 14:52

Az elmúlt 10 év alatt fergeteges összecsapások, tét- és bulimeccsek, baráti találkozók talán százai köthetők a Molnár Ferenc Sport és Szabadidő Központ területén, vagy ahogy csak emlegetjük, a KFC pályán található műfüves pályához. A város első, így nagy presztizzsel bíró pályájának megújítása egy a Klub által nyert pályázatnak és az önkormányzat által biztosított önerőnek köszönhetően a napokban fejeződött be. Ez alkalom arra is, hogy újra gondoljuk: miként kerülhetjük el, hogy egy ilyen komoly érték a jövőben ne amortizálódjon annyira, hogy szinte méltatlanná váljon a sportpálya névre – mondta Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő, amikor a szépen rendbe hozott, korszerűsített műfüves pálya szélén március 1-jén, hétfőn találkoztunk.

-Van egy mondás, miszerint: „Ha vigyázol azokra, amik fontosak neked, kitartanak melletted.” Ezt az elvet szeretnénk a jövőben érvényesíteni, mert ugyan visszamutogatásnak tűnhet, de amint az új önkormányzat megalakult, és a sportbizottság élére kerültem, immár az egyesülettel közösen kerestük, keressük azokat a lehetőségeket, forrásokat, amelyek révén a korábbi években szinte nulla ráfordítás - ennek ellenére a bevételeket növelő bérbeadás - mellett működő, erősen leromlott állapotú pálya felújítására pénzeszközöket találjunk. Nem csak azért, mert Kalocsa első ilyen jellegű, korszerű, így komoly presztizsértékkel bíró vagyoneleméről van szó, hanem legfőképpen azért, mert „jó gazda módjára” szeretnénk bánni mindazon, a sportot szolgáló infrastruktúrával is, ami például itt, a KFC telephelyén az önkormányzati vagyon része – mondta Schmidt Rajmund.


Hozzátette: A felújítás részeként megtörtént a pálya tisztítása, a műfű felseprése, 2 tonna granulátum betöltése, a hibás részek ragasztása, és a teljes felület felfrissítése. Továbbá a palánkok cseréje, a kapuk felújítása, és az új labdafogó hálók felszerelése. Mindez 9,5 millió forint, úgynevezett TAO támogatásból és önkormányzati önerőből valósult meg- mondta a képviselő.

A bizottsági elnök hangsúlyozta: a most felújított műfüves pálya átadásával közel azonos időpontban, tehát 10 éve hagyták jóvá a város sportrendeletét, amely már csak az időközben bekövetkezett változások miatt is megérett arra, hogy az abban foglaltakat új alapokra helyezzük. Fontos, hogy új koncepció szerint gondoljuk újra, majd szabályozzuk az egyesületek használatában lévő vagyontárgyak állagának megóvását, az egyesületek támogatási formáit és a támogatások mértékét is.

Schmidt Rajmond azt is elárulta, hogy a tavaszi kispályás futballbajnokságot idén a korábbi gyakorlattól eltérően az önkormányzat szervezi.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK