2022. 10. 07. péntek
Amália
: 424 Ft   : 432 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

„Street Workout Park” a Kubikus parkban – Új szabadtéri tömegsport-létesítményt avatott Filvig Géza és Kerpács Rezső

„Street Workout Park” a Kubikus parkban – Új szabadtéri tömegsport-létesítményt avatott Filvig Géza és Kerpács Rezső
Illés György Cinó  |  2020. 11. 26., 09:07

Ma, szerdán délelőtt 11 órakor, a járványveszélyre tekintettel szűk körben adta át a sportkedvelő, mozogni vágyó városlakóknak a Széchenyi 2020 program keretében, a Közösen Kalocsáért Helyi Akciócsoport (HACS) támogatásával, a TOP és a CLLD pályázatok összesen 9,95 milliós forrásából létesült kondicionáló parkot a pályázatot elnyert kalocsai Küzdősport és Kulturális Egyesület elnöke, Kerpács Rezső, valamint dr. Filvig Géza polgármester.

A polgármester és az egyesületi elnök közösen, a sajtó előtt bontotta ki a gyári nejlon védőcsomagolásból azokat a kondigépeket, amelyek a Küzdősport és Kulturális Egyesület Kubikus parki közösségi térfejlesztése „Street Workout” pályával című, a Közösen Városunkért HACS által elnyert és továbbpályáztatott CLLD forrás, illetve a Széchenyi 2020 program keretében a megyei TOP pályázaton elnyert kiegészítő forrás felhasználásával kerültek elhelyezésre a Kubikus parknak a Part Eszpresszó park felől eső, a projekt keretében szintetikus sportaljzattal is ellátott részén.

Előzőleg a projektgazda egyesület elnöke, Kerpács Rezső, majd Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere köszöntötte a sajtó képviselőit, és adta át jelképesen a pályázati forrásból megvalósult létesítményt a nagyközönségnek, a Küzdősport és Kulturális egyesület sportolói pedig már a nem hivatalos átadó alatt birtokukba vették a létesítményt.

A legjobbkor bővülnek az egyéni sportolási lehetőségek

Kerpács Rezső örömét fejezte ki, hogy a rossz idő ellenére is sikerült végezniük a kondicionáló park létesítési munkálataival, majd rámutatott, hogy ebben a pandémiás időszakban éppen kapóra is jön ez az edzési lehetőség, mivel a sporttevékenységek, legalábbis a lakosság nagyobbik része, tiltva vannak, viszont a szabályozás jelenlegi állása szerint a szabadtéri egyéni sportolás megengedett. Épp emiatt ajánlotta a lakosság figyelmébe az elkészült kondicionáló parkot, hiszen itt zöldövezetben, a szabadban egyénileg lehet mozogni.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)


Kerpács elmondta: kellően nagy területen sikerült megvalósítaniuk a beruházást, így

JÓ NÉHÁNYAN TUDNAK EGYIDEJŰLEG EDZENI, A BIZTONSÁGI TÁVOLSÁGOT IS KELLŐKÉPPEN BETARTVA.

A pályázó egyesület nevében megköszönte a munkáját mindazoknak akik bármivel hozzájárultak a projekt sikeréhez, majd jelezte, hogy a pálya hivatalos átadására csak valamikor tavasszal kerül majd sor. Reményét fejezte ki, hogy a világjárvánnyal kapcsolatos helyzet is megengedi majd, hogy meg tudják tartani azt a nagyszabású átadó rendezvényt, amit terveztek erre az alkalomra.
Azt azonban nyomatékosította, hogy

A PÁLYA HASZNÁLATA A LAKOSSÁG SZÁMÁRA MÁR MOSTANTÓL RENDELKEZÉSRE ÁLL.

Kerpács Rezső rámutatott: a városban sokan élnek az egyéni sportolási lehetőségekkel, sokan járnak futni, amit mostantól a kondicionáló gépek segítségével más mozgásformákkal is kiegészíthetnek.
Ez azért is fontos, mert a mozgásnak a sportnak egészségmegőrző szerepe is van, aminek jelentőségét a jelen helyzetben nem szükséges hangsúlyozni.

Azt elismerte az egyesületi elnök, hogy egy jól felszerelt konditerem helyettesítésére nem alkalmas, de

A KONDÍCIÓ MEGŐRZÉSÉRE, ÁLLAPOTUNK SZINTEN TARTÁSÁRA KIVÁLÓ LEHETŐSÉGET BIZTOSÍT A KONDICIONÁLÓ PARK, AMÍG A TORNATERMET NEM LÁTOGATHATJUK.

Kalocsa városát gazdagítja a beruházás

A továbbiakban Filvig Géza polgármester elmondta: a beruházás a CLLD a pályázat keretében, az abban együttműködő 13 konzorciumi partner közreműködésével megvalósuló fejlesztések egyike.

(A cikk alább folytatódik!)


A POLGÁRMESTER AZ ÖNKORMÁNYZAT NEVÉBEN HÁLÁJÁT FEJEZTE KI A KÜZDŐSPORT ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET FELÉ, AMIÉRT AZ ÖNKORMÁNYZAT TERÜLETÉN VÉGREHAJTOTTÁK E FEJLESZTÉST, AMELYNEK FENNTARTÁSA IS ÖT ÉVEN ÁT A PÁLYÁZÓ EGYESÜLET FELADATA LESZ.

Ugyanakkor ezt a kalocsai lakosok számára hozták létre, és általa a kalocsai önkormányzat is gazdagodott, ezért még egyszer megköszönte az egyesület közreműködését, valamint mindenkinek a munkáját, akinek része volt a beruházás sikerében.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)


Filvig Géza csatlakozott az előtte szólóhoz abban, hogy a jelenlegi pandémiás helyzetben ez a szabadtéri sportlétesítmény kiváló testmozgási lehetőséget, jó erőnléti programot biztosít mindenkinek, végül szintén

REMÉNYÉT FEJEZTE KI, HOGY TAVASSZAL LÁTVÁNYOS SPORTBEMUTATÓVAL IS MEGÜNNEPELHETJÜK MAJD ENNEK A LÉTESÍTMÉNYNEK LÉTREJÖTTÉT.

Ezzel a város sportolni vágyó közössége figyelmébe ajánlotta a kondiparkot:

Mindenki használja egészséggel!
Vigyázzanak magukra és vigyázzunk egymásra!”


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 05., 11:48
Az európai klímavédelmi célok eléréshez szükség van az atomenergiára – mondta Yves Desbazeille az épülő paksi blokkok területén. A nucleareurope főigazgatója szerint kontinensünk biztonságos áramellátása szempontjából is nélkülözhetetlenek az atomerőművek. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 07., 19:37
Megkezdődött a 2022. évi népszámlálás, melynek során az érintetteknek lehetősége van nyilatkozni nemzetiségi hovatartozásáról, anyanyelvéről, valamint a környezetében beszélt nyelv használatáról. Még >>>
2022. 10. 07., 19:13
A továbbképzéseken elsajátított tudás segítségével vonzóbbá, színesebbé és változatosabbá varázsolja tanóráit a gyerekek számára. Még >>>
2022. 10. 07., 14:58
Két autó ütközött össze az M5-ös autópályán, a 63-as kilométernél, Lajosmizse térségében, a főváros felé vezető oldalon pénteken. Még >>>
2022. 10. 07., 09:51
A sérült a hosszas újraélesztés ellenére a helyszínen meghalt. Még >>>
2022. 10. 06., 10:42
A mintegy két órán át tartó jelenséget szabad szemmel és távcsővel is meg lehet majd figyelni. A legkisebb nagyítású távcsővel is tilos a Napba nézni. Még >>>
2022. 10. 06., 08:59
Az apróhirdetések oldalain a csalók újabb módszerrel próbálják az eladókat becsapni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK