2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Street Workout Park” a Kubikus parkban – Új szabadtéri tömegsport-létesítményt avatott Filvig Géza és Kerpács Rezső

„Street Workout Park” a Kubikus parkban – Új szabadtéri tömegsport-létesítményt avatott Filvig Géza és Kerpács Rezső
Illés György Cinó  |  2020. 11. 26., 09:07

Ma, szerdán délelőtt 11 órakor, a járványveszélyre tekintettel szűk körben adta át a sportkedvelő, mozogni vágyó városlakóknak a Széchenyi 2020 program keretében, a Közösen Kalocsáért Helyi Akciócsoport (HACS) támogatásával, a TOP és a CLLD pályázatok összesen 9,95 milliós forrásából létesült kondicionáló parkot a pályázatot elnyert kalocsai Küzdősport és Kulturális Egyesület elnöke, Kerpács Rezső, valamint dr. Filvig Géza polgármester.

A polgármester és az egyesületi elnök közösen, a sajtó előtt bontotta ki a gyári nejlon védőcsomagolásból azokat a kondigépeket, amelyek a Küzdősport és Kulturális Egyesület Kubikus parki közösségi térfejlesztése „Street Workout” pályával című, a Közösen Városunkért HACS által elnyert és továbbpályáztatott CLLD forrás, illetve a Széchenyi 2020 program keretében a megyei TOP pályázaton elnyert kiegészítő forrás felhasználásával kerültek elhelyezésre a Kubikus parknak a Part Eszpresszó park felől eső, a projekt keretében szintetikus sportaljzattal is ellátott részén.

Előzőleg a projektgazda egyesület elnöke, Kerpács Rezső, majd Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere köszöntötte a sajtó képviselőit, és adta át jelképesen a pályázati forrásból megvalósult létesítményt a nagyközönségnek, a Küzdősport és Kulturális egyesület sportolói pedig már a nem hivatalos átadó alatt birtokukba vették a létesítményt.

A legjobbkor bővülnek az egyéni sportolási lehetőségek

Kerpács Rezső örömét fejezte ki, hogy a rossz idő ellenére is sikerült végezniük a kondicionáló park létesítési munkálataival, majd rámutatott, hogy ebben a pandémiás időszakban éppen kapóra is jön ez az edzési lehetőség, mivel a sporttevékenységek, legalábbis a lakosság nagyobbik része, tiltva vannak, viszont a szabályozás jelenlegi állása szerint a szabadtéri egyéni sportolás megengedett. Épp emiatt ajánlotta a lakosság figyelmébe az elkészült kondicionáló parkot, hiszen itt zöldövezetben, a szabadban egyénileg lehet mozogni.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)


Kerpács elmondta: kellően nagy területen sikerült megvalósítaniuk a beruházást, így

JÓ NÉHÁNYAN TUDNAK EGYIDEJŰLEG EDZENI, A BIZTONSÁGI TÁVOLSÁGOT IS KELLŐKÉPPEN BETARTVA.

A pályázó egyesület nevében megköszönte a munkáját mindazoknak akik bármivel hozzájárultak a projekt sikeréhez, majd jelezte, hogy a pálya hivatalos átadására csak valamikor tavasszal kerül majd sor. Reményét fejezte ki, hogy a világjárvánnyal kapcsolatos helyzet is megengedi majd, hogy meg tudják tartani azt a nagyszabású átadó rendezvényt, amit terveztek erre az alkalomra.
Azt azonban nyomatékosította, hogy

A PÁLYA HASZNÁLATA A LAKOSSÁG SZÁMÁRA MÁR MOSTANTÓL RENDELKEZÉSRE ÁLL.

Kerpács Rezső rámutatott: a városban sokan élnek az egyéni sportolási lehetőségekkel, sokan járnak futni, amit mostantól a kondicionáló gépek segítségével más mozgásformákkal is kiegészíthetnek.
Ez azért is fontos, mert a mozgásnak a sportnak egészségmegőrző szerepe is van, aminek jelentőségét a jelen helyzetben nem szükséges hangsúlyozni.

Azt elismerte az egyesületi elnök, hogy egy jól felszerelt konditerem helyettesítésére nem alkalmas, de

A KONDÍCIÓ MEGŐRZÉSÉRE, ÁLLAPOTUNK SZINTEN TARTÁSÁRA KIVÁLÓ LEHETŐSÉGET BIZTOSÍT A KONDICIONÁLÓ PARK, AMÍG A TORNATERMET NEM LÁTOGATHATJUK.

Kalocsa városát gazdagítja a beruházás

A továbbiakban Filvig Géza polgármester elmondta: a beruházás a CLLD a pályázat keretében, az abban együttműködő 13 konzorciumi partner közreműködésével megvalósuló fejlesztések egyike.

(A cikk alább folytatódik!)


A POLGÁRMESTER AZ ÖNKORMÁNYZAT NEVÉBEN HÁLÁJÁT FEJEZTE KI A KÜZDŐSPORT ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET FELÉ, AMIÉRT AZ ÖNKORMÁNYZAT TERÜLETÉN VÉGREHAJTOTTÁK E FEJLESZTÉST, AMELYNEK FENNTARTÁSA IS ÖT ÉVEN ÁT A PÁLYÁZÓ EGYESÜLET FELADATA LESZ.

Ugyanakkor ezt a kalocsai lakosok számára hozták létre, és általa a kalocsai önkormányzat is gazdagodott, ezért még egyszer megköszönte az egyesület közreműködését, valamint mindenkinek a munkáját, akinek része volt a beruházás sikerében.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)


Filvig Géza csatlakozott az előtte szólóhoz abban, hogy a jelenlegi pandémiás helyzetben ez a szabadtéri sportlétesítmény kiváló testmozgási lehetőséget, jó erőnléti programot biztosít mindenkinek, végül szintén

REMÉNYÉT FEJEZTE KI, HOGY TAVASSZAL LÁTVÁNYOS SPORTBEMUTATÓVAL IS MEGÜNNEPELHETJÜK MAJD ENNEK A LÉTESÍTMÉNYNEK LÉTREJÖTTÉT.

Ezzel a város sportolni vágyó közössége figyelmébe ajánlotta a kondiparkot:

Mindenki használja egészséggel!
Vigyázzanak magukra és vigyázzunk egymásra!”


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés