2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Street Workout Park” a Kubikus parkban – Új szabadtéri tömegsport-létesítményt avatott Filvig Géza és Kerpács Rezső

„Street Workout Park” a Kubikus parkban – Új szabadtéri tömegsport-létesítményt avatott Filvig Géza és Kerpács Rezső
Illés György Cinó  |  2020. 11. 26., 09:07

Ma, szerdán délelőtt 11 órakor, a járványveszélyre tekintettel szűk körben adta át a sportkedvelő, mozogni vágyó városlakóknak a Széchenyi 2020 program keretében, a Közösen Kalocsáért Helyi Akciócsoport (HACS) támogatásával, a TOP és a CLLD pályázatok összesen 9,95 milliós forrásából létesült kondicionáló parkot a pályázatot elnyert kalocsai Küzdősport és Kulturális Egyesület elnöke, Kerpács Rezső, valamint dr. Filvig Géza polgármester.

A polgármester és az egyesületi elnök közösen, a sajtó előtt bontotta ki a gyári nejlon védőcsomagolásból azokat a kondigépeket, amelyek a Küzdősport és Kulturális Egyesület Kubikus parki közösségi térfejlesztése „Street Workout” pályával című, a Közösen Városunkért HACS által elnyert és továbbpályáztatott CLLD forrás, illetve a Széchenyi 2020 program keretében a megyei TOP pályázaton elnyert kiegészítő forrás felhasználásával kerültek elhelyezésre a Kubikus parknak a Part Eszpresszó park felől eső, a projekt keretében szintetikus sportaljzattal is ellátott részén.

Előzőleg a projektgazda egyesület elnöke, Kerpács Rezső, majd Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere köszöntötte a sajtó képviselőit, és adta át jelképesen a pályázati forrásból megvalósult létesítményt a nagyközönségnek, a Küzdősport és Kulturális egyesület sportolói pedig már a nem hivatalos átadó alatt birtokukba vették a létesítményt.

A legjobbkor bővülnek az egyéni sportolási lehetőségek

Kerpács Rezső örömét fejezte ki, hogy a rossz idő ellenére is sikerült végezniük a kondicionáló park létesítési munkálataival, majd rámutatott, hogy ebben a pandémiás időszakban éppen kapóra is jön ez az edzési lehetőség, mivel a sporttevékenységek, legalábbis a lakosság nagyobbik része, tiltva vannak, viszont a szabályozás jelenlegi állása szerint a szabadtéri egyéni sportolás megengedett. Épp emiatt ajánlotta a lakosság figyelmébe az elkészült kondicionáló parkot, hiszen itt zöldövezetben, a szabadban egyénileg lehet mozogni.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)


Kerpács elmondta: kellően nagy területen sikerült megvalósítaniuk a beruházást, így

JÓ NÉHÁNYAN TUDNAK EGYIDEJŰLEG EDZENI, A BIZTONSÁGI TÁVOLSÁGOT IS KELLŐKÉPPEN BETARTVA.

A pályázó egyesület nevében megköszönte a munkáját mindazoknak akik bármivel hozzájárultak a projekt sikeréhez, majd jelezte, hogy a pálya hivatalos átadására csak valamikor tavasszal kerül majd sor. Reményét fejezte ki, hogy a világjárvánnyal kapcsolatos helyzet is megengedi majd, hogy meg tudják tartani azt a nagyszabású átadó rendezvényt, amit terveztek erre az alkalomra.
Azt azonban nyomatékosította, hogy

A PÁLYA HASZNÁLATA A LAKOSSÁG SZÁMÁRA MÁR MOSTANTÓL RENDELKEZÉSRE ÁLL.

Kerpács Rezső rámutatott: a városban sokan élnek az egyéni sportolási lehetőségekkel, sokan járnak futni, amit mostantól a kondicionáló gépek segítségével más mozgásformákkal is kiegészíthetnek.
Ez azért is fontos, mert a mozgásnak a sportnak egészségmegőrző szerepe is van, aminek jelentőségét a jelen helyzetben nem szükséges hangsúlyozni.

Azt elismerte az egyesületi elnök, hogy egy jól felszerelt konditerem helyettesítésére nem alkalmas, de

A KONDÍCIÓ MEGŐRZÉSÉRE, ÁLLAPOTUNK SZINTEN TARTÁSÁRA KIVÁLÓ LEHETŐSÉGET BIZTOSÍT A KONDICIONÁLÓ PARK, AMÍG A TORNATERMET NEM LÁTOGATHATJUK.

Kalocsa városát gazdagítja a beruházás

A továbbiakban Filvig Géza polgármester elmondta: a beruházás a CLLD a pályázat keretében, az abban együttműködő 13 konzorciumi partner közreműködésével megvalósuló fejlesztések egyike.

(A cikk alább folytatódik!)


A POLGÁRMESTER AZ ÖNKORMÁNYZAT NEVÉBEN HÁLÁJÁT FEJEZTE KI A KÜZDŐSPORT ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET FELÉ, AMIÉRT AZ ÖNKORMÁNYZAT TERÜLETÉN VÉGREHAJTOTTÁK E FEJLESZTÉST, AMELYNEK FENNTARTÁSA IS ÖT ÉVEN ÁT A PÁLYÁZÓ EGYESÜLET FELADATA LESZ.

Ugyanakkor ezt a kalocsai lakosok számára hozták létre, és általa a kalocsai önkormányzat is gazdagodott, ezért még egyszer megköszönte az egyesület közreműködését, valamint mindenkinek a munkáját, akinek része volt a beruházás sikerében.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)


Filvig Géza csatlakozott az előtte szólóhoz abban, hogy a jelenlegi pandémiás helyzetben ez a szabadtéri sportlétesítmény kiváló testmozgási lehetőséget, jó erőnléti programot biztosít mindenkinek, végül szintén

REMÉNYÉT FEJEZTE KI, HOGY TAVASSZAL LÁTVÁNYOS SPORTBEMUTATÓVAL IS MEGÜNNEPELHETJÜK MAJD ENNEK A LÉTESÍTMÉNYNEK LÉTREJÖTTÉT.

Ezzel a város sportolni vágyó közössége figyelmébe ajánlotta a kondiparkot:

Mindenki használja egészséggel!
Vigyázzanak magukra és vigyázzunk egymásra!”


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK