2022. 05. 19. csütörtök
Ivó, Milán
: 386 Ft   : 368 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepélyesen átadták a Kalocsa Centert – A DM után megnyílt a KIK, egy hét múlva nyit a JYSK – Kalocsa kereskedelmi központ szerepe tovább erősödik

Ünnepélyesen átadták a Kalocsa Centert – A DM után megnyílt a KIK, egy hét múlva nyit a JYSK – Kalocsa kereskedelmi központ szerepe tovább erősödik
Zsiga Ferenc  |  2022. 03. 03., 15:08

Ünnepélyes keretek között március 3-án, 8:30 órakor adták át Kalocsa új bevásárló központját, a rekordidő, a csatlakozó infrastruktúrával együtt egy év alatt felépült Kalocsa Centert, ezzel együtt az újdonságszámba menő KIK áruházat. A Kalocsán mindeddig bolttal nem rendelkező KIK áruházláncon kívül a belvárosból már ide költözött DM, és az egy hét múlva nyitó JYSK új üzlete teszi teljessé a Kalocsa Center kínálatát. Az avatószalagot a beruházó részéről dr. Iváncsi Ernő, továbbá Rikk Róbert, a KIK magyarországi kereskedelmi igazgatója, Font Sándor országgyűlési képviselő és dr. Filvig Géza polgármester vágta át, majd az első, mintegy 100 vásárló elözönlötte a nyitás napján és az azt követő napon 10 százalék kedvezményt nyújtó üzlet mintegy 600 négyzetméteres eladóterét.

Dr. Iváncsi Ernő, a beruházó cég ügyvezetője elmondta:

A 2400 négyzetméter alapterületű épületben három üzlet kapott helyet, a JYSK, a DM és a KIK. Az egy hét múlva, március 10-én nyitó JYSK 1300 négyzetméter alapterületű, a DM és a KIK a fennmaradó részen közel fel-fele arányban osztozik. Az épület előtt parkolókat alakítottunk ki, és az előtte elhaladó kerékpárutat is felújították. Örömmel halottam Font Sándor képviselő úrtól, hogy idén nyártól megújul az üzletközpont előtt elhaladó 51-es főút, és új, már a hazai és nemzetközi hálózatra is csatlakozó kerékpárút épül, amely ugyancsak karnyújtásnyira lesz az üzletektől. Ez is azt bizonyítja, hogy jól választottuk meg a zöldmezős beruházás helyszínét, hiszen a közelben van a központi buszmegálló, egy benzinkút és két, már jól bejáratott nagyáruház is.”

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Dr. Filvig Géza polgármester a KIK kereskedelmi igazgatója, Rikk Róbert felkérésére elsőként köszöntötte a megjelenteket, köztük Mezei Gábort, a kivitelezést végző, bajai székhelyű építőipari vállalkozás, az EMEL Kft. tulajdonos ügyvezetőjét, akinek dr. Iváncsi Ernő mellett szintén megköszönte a magas színvonalon megépített, városképi jelentőséggel bíró épületegyüttes megvalósítását.

Polgármesterként az előkészületi munkákban vettem részt, amikor is jó egy évvel ezelőtt azzal keresett meg a befektetői kör: hogyan lehetne ezt az 51-es főút melletti, beépítetlen területet hasznosítani? Már a tervrajzokból látszott, hogy egy nagyon szép, impozáns épületet fognak építeni, amit a kezdetekről fogva nagy örömmel fogadtam. Önkormányzatunk minden segítséget megadott a beruházás megvalósításához. Még mindenki emlékezhet arra, hogy ezt a területet lábszárig érő gaz, rossz kerékpárút jellemezte. Így most innen is köszönetemet szeretném kifejezni, hogy a beruházó a kerékpárutat is megújította. Úgy gondolom, Kalocsa egy fejlődő pályán van, és az egy nagyon jó visszaigazolás a városvezetés számára, hogy a jövőjüket a magánberuházók is látják a városban; itt fektetnek be, ezzel is színesedik a városban lévő üzletek kínálata, és nem utolsó sorban mindez az iparűzési adó bevételeinket is növeli. Nem feledkezhetek meg arról, hogy csak a KIK hét új munkahelyet létesített a városban, és a Kalocsa Center másik két üzletében is kalocsai és környékbeli munkavállalókat foglalkoztatnak majd. Ennek a beruházásnak természetesen elsősorban a kalocsaiak lesznek a nyertesei, az új üzletek megnyitásával a városlakók komfortérzete nő. Összefoglalva tehát: a mai naptól nőtt az árukínálat a városban, és egy rendezetlen terület épült be, így ezzel is szebbik arcát mutathatja Kalocsa.”– mondta a polgármester.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Font Sándor beszédében elsősorban az üzletnyitásra érkezett vásárlókhoz szólva hívta fel a figyelmet, hogy a magánberuházás mellett az állami beruházások sora is zajlik:

Idén nyáron megkezdődik a városon is áthaladó 51. számú főút teljes körű felújítása (egyik körforgalmi csomópont az ipari park bekötő útnál, a másik a Miskei úti kereszteződésnél, tehát a Kalocsa Centerhez nagyon közel kerül kialakításra). Az útfelújítás egészen Dusnokig, az M9-es bekötőig tart, mellette egy teljesen új kerékpárút épül. A készülő Duna-híd átadását követően minden bizonnyal a most nyitó üzletek forgalma is bővül a Dunán-túlról érkező vásárlók megjelenésének köszönhetően."hangsúlyozta a képviselő.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Az avatószalag átvágását követően a vásárlók elözönlötték az áruházat, a pénztáraknál kialakult sorok is azt igazolták, hogy a kalocsaiak és környékbeliek várakozással és örömmel fogadták az újonnan megjelent üzletek árukínálatát.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>
2022. 05. 18., 08:49
Egy idős asszonyt akart kirabolni egy férfi Kalocsán. Fiatalok siettek a védelmére, majd a menekülő bűnelkövetőt egészen addig követték, amíg a rendőrök elfogták. Még >>>
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés