2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A járás polgármesterei Öregcsertőn tanácskoztak

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 04., 08:18

Sorrendben harmadik alkalommal, ezúttal Öregcsertőn, március 3-án, csütörtökön a művelődési házban tanácskoztak a járás polgármesterei, akiket a település vezetője mellett dr. Bálint József kalocsai polgármester és Péjó Zoltán, a Kereskedelmi és Iparkamara képviseletvezetője hívott meg a rendezvényre. A tanácskozáson Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei önkormányzat elnöke is előadást tartott.

A járás polgármesterei közül egyedül Kalmár Pál nem vett részt a tanácskozáson, a solti polgármester más fontos elfoglaltsága miatt maradt távol. Az előadások sorát Rideg László, a megyei önkormányzat elnöke kezdte, aki az idei és részben a jövő évi pályázati lehetőségekről adott áttekintést a hallgatóságnak. A polgármesterek érdeklődéssel hallgatták a fejlesztési lehetőségeket, és amint az a hozzászólásokból kiderült, máris vannak olyan korábban benyújtott pályázatok, amelyeket egyes települések visszavonnak, helyettük viszont újakat indítanának. Az elnök arra kérte a polgármestereket, hogy egy-egy pályázat előtt egyeztessenek a helyi civil szervezetekkel és egyesületekkel, lehetőleg velük konszenzusra jutva határozzák meg a fejlesztési célokat, a benyújtandó pályázatokat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Szigeti Attila, a Kiskun-Víz műszaki igazgatója a „Települési ivóvízhálózatok fejlesztésének lehetőségei” címmel tartott előadásában a már megvalósult, a múlt évben befejezett ivóvízjavító program eredményein túl arról is beszélt: elkerülhetetlenné vált a több évtizede lefektetett azbesztcement ivóvíz nyomócsövek cseréje. Ám a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft.-nek nincs elegendő forrása, hogy a cserét akár csak szakaszonként megvalósítsa. Valószínűleg a települési önkormányzatoknak lesz lehetősége arra, hogy erre a célra majd pályázzanak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint elhangzott, nem csak az ivóvízhálózat, de például Kalocsán és Hartán, a régi, még az 1990-es években lefektetett szennyvízcsatorna hálózat is elöregedett. Az egyes helyeken már 40-50 éves szennyvízcsövek kezdik „megadni magukat”. A csövek helyenként 4-5 méter mélyen, messze a talajvíz-szint alatt vannak, ezért a csere csak igen költséges eljárással oldható meg. Az igazgató arra kérte a polgármestereket, hogy akiknél csapadék-víz elvezető csatorna épült az elmúlt évben, osszák meg vele tapasztalataikat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Horváthné Csortán Krisztina, a Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója a turisztikai együttműködés lehetőségeiről tartott előadást. Amint az a bevezetőben elhangzott: ugyan kormányzati szinten napirenden van a turisztikai ágazat központi irányítása, de ez a TDM szervezeteket nem érinti. A társaság egy 2016. évi rendezvénynaptárt is kiosztott a jelenlévők között. Mint elhangzott, Homokmégy és Dusnok új tagként kíván belépni a szervezetbe.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A program a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetőjének, Scherer Zsoltnak a közfoglalkoztatásról szóló tájékoztatásával zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei