2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A járás polgármesterei Öregcsertőn tanácskoztak

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 04., 08:18

Sorrendben harmadik alkalommal, ezúttal Öregcsertőn, március 3-án, csütörtökön a művelődési házban tanácskoztak a járás polgármesterei, akiket a település vezetője mellett dr. Bálint József kalocsai polgármester és Péjó Zoltán, a Kereskedelmi és Iparkamara képviseletvezetője hívott meg a rendezvényre. A tanácskozáson Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei önkormányzat elnöke is előadást tartott.

A járás polgármesterei közül egyedül Kalmár Pál nem vett részt a tanácskozáson, a solti polgármester más fontos elfoglaltsága miatt maradt távol. Az előadások sorát Rideg László, a megyei önkormányzat elnöke kezdte, aki az idei és részben a jövő évi pályázati lehetőségekről adott áttekintést a hallgatóságnak. A polgármesterek érdeklődéssel hallgatták a fejlesztési lehetőségeket, és amint az a hozzászólásokból kiderült, máris vannak olyan korábban benyújtott pályázatok, amelyeket egyes települések visszavonnak, helyettük viszont újakat indítanának. Az elnök arra kérte a polgármestereket, hogy egy-egy pályázat előtt egyeztessenek a helyi civil szervezetekkel és egyesületekkel, lehetőleg velük konszenzusra jutva határozzák meg a fejlesztési célokat, a benyújtandó pályázatokat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Szigeti Attila, a Kiskun-Víz műszaki igazgatója a „Települési ivóvízhálózatok fejlesztésének lehetőségei” címmel tartott előadásában a már megvalósult, a múlt évben befejezett ivóvízjavító program eredményein túl arról is beszélt: elkerülhetetlenné vált a több évtizede lefektetett azbesztcement ivóvíz nyomócsövek cseréje. Ám a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft.-nek nincs elegendő forrása, hogy a cserét akár csak szakaszonként megvalósítsa. Valószínűleg a települési önkormányzatoknak lesz lehetősége arra, hogy erre a célra majd pályázzanak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint elhangzott, nem csak az ivóvízhálózat, de például Kalocsán és Hartán, a régi, még az 1990-es években lefektetett szennyvízcsatorna hálózat is elöregedett. Az egyes helyeken már 40-50 éves szennyvízcsövek kezdik „megadni magukat”. A csövek helyenként 4-5 méter mélyen, messze a talajvíz-szint alatt vannak, ezért a csere csak igen költséges eljárással oldható meg. Az igazgató arra kérte a polgármestereket, hogy akiknél csapadék-víz elvezető csatorna épült az elmúlt évben, osszák meg vele tapasztalataikat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Horváthné Csortán Krisztina, a Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója a turisztikai együttműködés lehetőségeiről tartott előadást. Amint az a bevezetőben elhangzott: ugyan kormányzati szinten napirenden van a turisztikai ágazat központi irányítása, de ez a TDM szervezeteket nem érinti. A társaság egy 2016. évi rendezvénynaptárt is kiosztott a jelenlévők között. Mint elhangzott, Homokmégy és Dusnok új tagként kíván belépni a szervezetbe.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A program a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetőjének, Scherer Zsoltnak a közfoglalkoztatásról szóló tájékoztatásával zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK