2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Életet mentettek az újteleki polgárőrök – Az újév első napján „újjászületett” Tóth Zoltán

Zsiga Ferenc  |  2023. 01. 03., 13:00

2023. január 1-jén 14:30 körüli időben az Újtelek, Fő út 22. szám alatti családi ház előtt beszélgetett Huszka Józsefné, Huszka József, Vörös Imre és Vörös Imréné. Vörös Imre és Huszka Józsefné az újtelki polgárőrség tagja, egyben az újonnan megalakuló Új Szelek Polgárőrség elnöke és elnökhelyettese. A két házaspár kedélyes beszélgetését nem várt esemény zavarta meg: a kapott információ szerint tömény füst áradt az egyik közeli házból, ahová már a tűzoltók és a mentők is útban voltak. A gyors helyzetfelismerést tettek követték. A két polgárőr a tömény füstön átverekedte magát, és a ház belső szobájában az ott eszméletlenül fekvő tulajdonost, Tóth Zoltánt eszméletlen állapotban találták.

Mint megtudtuk, a beszélgetés során Huszka Józsefné és Vörös Imre hallotta, hogy tőlük nem messze Kovács Attila újtelki lakos telefonál. Tisztán hallatszott, hogy a férfi a mentőkkel beszél. Huszka Józsefné kérdésére, hogy segíthetnek-e valamit, Kovács Attila elmondta, hogy nagy baj van. Tóth Zoltán közeli házából tömény füst árad. A telefonáló férfi óva intett, hogy bemenjenek a házba, nehogy füstmérgezést kapjanak, a mentők és a tűzoltók már úton vannak.

Huszka Józsefné és Vörös Imre polgárőrök a figyelmeztetést figyelmen kívül hagyva, saját testi épségüket veszélyeztetve, nyomukban Kovács Attilával bementek a házba, ahol a füsttől alig látva a belső helyiségben a padlón fekve Tóth Zoltánt, az ingatlan tulajdonosát eszméletlen állapotban találták, a kutyája ott vonyított mellette. A hivatalos segítséget kérő Kovács Attila gyorsan ablakot nyitott, Huszkáné és Vörös Imre polgárőrök pedig az eszméletlen Kovács Zoltánt kihúzták a szobából.

 

A férfi a szabadban, levegő után kapkodva, rövid idő alatt visszanyerte az eszméletét, de a megmentőit nem ismerte fel, csak annyit mondott sírva: köszönöm, hogy megmentettetek.

Időközben megérkeztek a mentők és a tűzoltók, akik a polgárőröktől átvették az intézkedést.

Mint a helyszínen megállapították, Tóth Zoltán a kályhába akart begyújtani, de füst keletkezett, azért nyitva hagyta a kályha ajtaját. Ám így a füst kifelé szállt, ez okozhatta a férfi eszméletvesztését, ami gyors segítség híján könnyen tragédiával végződhetett volna. Az intézkedés során Tóth Zoltánt a mentő elszállította, információnk szerint állapota kielégítő.

Valamennyi, a Tóth Zoltán életéért küzdő résztvevőnek ezúton is gratulálunk, a sérültnek mielőbbi felgyógyulást kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK