2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: 388 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Életet mentettek az újteleki polgárőrök – Az újév első napján „újjászületett” Tóth Zoltán

Zsiga Ferenc  |  2023. 01. 03., 13:00

2023. január 1-jén 14:30 körüli időben az Újtelek, Fő út 22. szám alatti családi ház előtt beszélgetett Huszka Józsefné, Huszka József, Vörös Imre és Vörös Imréné. Vörös Imre és Huszka Józsefné az újtelki polgárőrség tagja, egyben az újonnan megalakuló Új Szelek Polgárőrség elnöke és elnökhelyettese. A két házaspár kedélyes beszélgetését nem várt esemény zavarta meg: a kapott információ szerint tömény füst áradt az egyik közeli házból, ahová már a tűzoltók és a mentők is útban voltak. A gyors helyzetfelismerést tettek követték. A két polgárőr a tömény füstön átverekedte magát, és a ház belső szobájában az ott eszméletlenül fekvő tulajdonost, Tóth Zoltánt eszméletlen állapotban találták.

Mint megtudtuk, a beszélgetés során Huszka Józsefné és Vörös Imre hallotta, hogy tőlük nem messze Kovács Attila újtelki lakos telefonál. Tisztán hallatszott, hogy a férfi a mentőkkel beszél. Huszka Józsefné kérdésére, hogy segíthetnek-e valamit, Kovács Attila elmondta, hogy nagy baj van. Tóth Zoltán közeli házából tömény füst árad. A telefonáló férfi óva intett, hogy bemenjenek a házba, nehogy füstmérgezést kapjanak, a mentők és a tűzoltók már úton vannak.

Huszka Józsefné és Vörös Imre polgárőrök a figyelmeztetést figyelmen kívül hagyva, saját testi épségüket veszélyeztetve, nyomukban Kovács Attilával bementek a házba, ahol a füsttől alig látva a belső helyiségben a padlón fekve Tóth Zoltánt, az ingatlan tulajdonosát eszméletlen állapotban találták, a kutyája ott vonyított mellette. A hivatalos segítséget kérő Kovács Attila gyorsan ablakot nyitott, Huszkáné és Vörös Imre polgárőrök pedig az eszméletlen Kovács Zoltánt kihúzták a szobából.

 

A férfi a szabadban, levegő után kapkodva, rövid idő alatt visszanyerte az eszméletét, de a megmentőit nem ismerte fel, csak annyit mondott sírva: köszönöm, hogy megmentettetek.

Időközben megérkeztek a mentők és a tűzoltók, akik a polgárőröktől átvették az intézkedést.

Mint a helyszínen megállapították, Tóth Zoltán a kályhába akart begyújtani, de füst keletkezett, azért nyitva hagyta a kályha ajtaját. Ám így a füst kifelé szállt, ez okozhatta a férfi eszméletvesztését, ami gyors segítség híján könnyen tragédiával végződhetett volna. Az intézkedés során Tóth Zoltánt a mentő elszállította, információnk szerint állapota kielégítő.

Valamennyi, a Tóth Zoltán életéért küzdő résztvevőnek ezúton is gratulálunk, a sérültnek mielőbbi felgyógyulást kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK