2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Foktőn ülésezett a TEIT – Új ellenőrző bizottsági tagokat választottak, a 30. születésnapra készülnek

Zsiga Ferenc  |  2022. 05. 31., 08:19

A Paksi Atomerőmű működésének civil kontrolljára idén 30 éve alakult Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) május 30-án, Foktőn tartotta soron következő ülését. A polgármesterek tanácsa dr. Filvig Géza elnök előterjesztésére a Társulás 2021. évi költségvetése végrehajtásáról szóló határozatot egyhangúan elfogadta, egyben az idei költségvetési előirányzat kisebb módosításáról is döntöttek. A sajtónyilvános eseményen a nyugdíjba vonuló Fülöp János, Fadd polgármestere lemondott ellenőrző bizottsági elnöki megbízatásáról, így figyelemmel az ugyancsak ellenőrző bizottsági tagságot betöltő Vargyas Mihály, dunaszentbenedeki polgármester halálára, új ellenőrző bizottsági tagokat és új elnököt választott a testület. Az ülést megelőzően dr. Filvig Géza az idei TEIT Nappal kapcsolatban több információt osztott meg a sajtó képviselőivel.

A TEIT legfőbb döntéshozó testülete, a Tanács tagjai a 2021. évi zárszámadás egyhangú elfogadását követően a 2022. évi költségvetési előirányzatban hajtottak végre korrekciót. A módosítási javaslattal a pénzügyi bizottság egyetértett, és elfogadásra javasolta. Koch István, a TEIT titkára ennél a napirendnél elmondta: a mostani módosítás a korábbi üléseken tárgyalt eszközbeszerzések miatt került a grémium elé. Dr. Filvig Géza hozzáfűzte: a gyakorlatban tapasztaljuk, hogy az egyes, már használatban lévő informatikai eszközöket folyamatosan frissíteni szükséges, hiszen azok immár a hatékony munkavégzésnek a feltételei. Az elnök felkérte a polgármestereket: mindenki a saját területén mérje fel, mennyire hatékonyak azok a telepített és mobil eszközök, amelyek a munkavégzést és információáramlást segítik. Amennyiben cserére szorulnak, jelezzék a Társulás titkárának.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Az ülés további részében Fülöp János, Fadd község polgármestere, az ellenőrző bizottság elnöke megköszönte a tagtársak eddigi bizalmát, és mint mondta:

A holnapi naptól nyugdíjas leszek, ezért az ellenőrző bizottság elnöki megbízatásáról lemondok, hogy megnyíljon a lehetőség az új elnök megválasztásához. Mindenkinek sok sikert és további jó munkát kívánok!”- mondta Fülöp János.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A TEIT Szervezeti és Működési Szabályzata szerint az Ellenőrző Bizottságnak öt polgármester tagja van. Ám a bizottságnak jelenleg csak 3 tagja van, miután elhunyt Vargyas Mihály, Dunaszentbenedek polgármestere, az ülésen pedig lemondott az elnök, Fülöp János. Így két új bizottsági tagot és új elnököt kellett választani.

A TOVÁBBIAKBAN BEDI GYULÁT, USZÓD KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉT ÉS BAKSA FERENCET, MADOCSA POLGÁRMESTERÉT AZ ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG TAGJÁNAK MEGVÁLASZTOTTÁK, UTÓBBIT AZ ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ELNÖKÉNEK IS.

A hivatalos elfoglaltsága miatt távollévő Lovas Szilvia Koch Istvánon keresztül azt a tájékoztatást küldte a Tanács tagjainak: az új kormány minisztériumi átalakításait követően a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz tartozik. A szakmai államtitkár továbbra is Steiner Attila, és a főosztályvezetők személye is változatlan.

Ehhez az információhoz Gáncs István alelnök hozzáfűzte:

Az a tény, hogy sem az államtitkár, sem a minisztériumi vezetők személye nem változott, nagyban segítheti, hogy a 2023. évi költségvetésről szóló tárgyalásokat nem új személyekkel, új alapokról indulva kell majd megtárgyalni.”

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A társulási ülés a franciaországi tanulmányút tapasztalatainak összegzésével zárult. E napirendnél hangzott el, hogy a szakmai út tapasztalatairól a helyben szokás módon valamennyi polgármester tájékoztatta a településén élőket, dr. Filvig Géza elnök pedig e témában külön sajtótájékoztatót hívott össze.

Dr. Filvig Géza a tanács ülése előtt újságírói kérdésre válaszolva elmondta:

A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás az idei TEIT Napot Pakson, szeptember 2-án, pénteken, a Társaulás fennállásának 30. évfordulója jegyében tartja. A jubileum alkalmából a TEIT Napra különleges és meglepetés programokkal készülnek, nagy hangsúlyt fektetve a fiatalabb korosztályok bevonására és a fiatalok igényeire.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-19 09:36:27
A Dunatáj Fotókör ebben az évben is meghirdette a fényképezés iránt érdeklődő fiatalok körében méltán népszerű fotótanfolyamát, a „Fotósulit”. A tanfolyamot záró tárlaton a suli tizenöt növendékének két-két bemutatkozó képét tekinthetik meg az érdeklődők.
2022-08-19 08:51:33
Ünnepi szentmise és a községi díj átadása mellett számos más programlehetőség várja az érdeklődőket, úgy is mint lovasbemutató, bábelőadás, operettműsor valamint egészségügyi állapotfelmérésen vehet részt bárki. Délután 5 órától Nótár Mary lép fel a nagyszínpadon, majd a Varga Miklós Band után pár órával később lézershow veszi kezdetét.
2022-08-17 08:49:06
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés