2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Foktőn ülésezett a TEIT – Új ellenőrző bizottsági tagokat választottak, a 30. születésnapra készülnek

Zsiga Ferenc  |  2022. 05. 31., 08:19

A Paksi Atomerőmű működésének civil kontrolljára idén 30 éve alakult Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) május 30-án, Foktőn tartotta soron következő ülését. A polgármesterek tanácsa dr. Filvig Géza elnök előterjesztésére a Társulás 2021. évi költségvetése végrehajtásáról szóló határozatot egyhangúan elfogadta, egyben az idei költségvetési előirányzat kisebb módosításáról is döntöttek. A sajtónyilvános eseményen a nyugdíjba vonuló Fülöp János, Fadd polgármestere lemondott ellenőrző bizottsági elnöki megbízatásáról, így figyelemmel az ugyancsak ellenőrző bizottsági tagságot betöltő Vargyas Mihály, dunaszentbenedeki polgármester halálára, új ellenőrző bizottsági tagokat és új elnököt választott a testület. Az ülést megelőzően dr. Filvig Géza az idei TEIT Nappal kapcsolatban több információt osztott meg a sajtó képviselőivel.

A TEIT legfőbb döntéshozó testülete, a Tanács tagjai a 2021. évi zárszámadás egyhangú elfogadását követően a 2022. évi költségvetési előirányzatban hajtottak végre korrekciót. A módosítási javaslattal a pénzügyi bizottság egyetértett, és elfogadásra javasolta. Koch István, a TEIT titkára ennél a napirendnél elmondta: a mostani módosítás a korábbi üléseken tárgyalt eszközbeszerzések miatt került a grémium elé. Dr. Filvig Géza hozzáfűzte: a gyakorlatban tapasztaljuk, hogy az egyes, már használatban lévő informatikai eszközöket folyamatosan frissíteni szükséges, hiszen azok immár a hatékony munkavégzésnek a feltételei. Az elnök felkérte a polgármestereket: mindenki a saját területén mérje fel, mennyire hatékonyak azok a telepített és mobil eszközök, amelyek a munkavégzést és információáramlást segítik. Amennyiben cserére szorulnak, jelezzék a Társulás titkárának.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Az ülés további részében Fülöp János, Fadd község polgármestere, az ellenőrző bizottság elnöke megköszönte a tagtársak eddigi bizalmát, és mint mondta:

A holnapi naptól nyugdíjas leszek, ezért az ellenőrző bizottság elnöki megbízatásáról lemondok, hogy megnyíljon a lehetőség az új elnök megválasztásához. Mindenkinek sok sikert és további jó munkát kívánok!”- mondta Fülöp János.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A TEIT Szervezeti és Működési Szabályzata szerint az Ellenőrző Bizottságnak öt polgármester tagja van. Ám a bizottságnak jelenleg csak 3 tagja van, miután elhunyt Vargyas Mihály, Dunaszentbenedek polgármestere, az ülésen pedig lemondott az elnök, Fülöp János. Így két új bizottsági tagot és új elnököt kellett választani.

A TOVÁBBIAKBAN BEDI GYULÁT, USZÓD KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉT ÉS BAKSA FERENCET, MADOCSA POLGÁRMESTERÉT AZ ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG TAGJÁNAK MEGVÁLASZTOTTÁK, UTÓBBIT AZ ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ELNÖKÉNEK IS.

A hivatalos elfoglaltsága miatt távollévő Lovas Szilvia Koch Istvánon keresztül azt a tájékoztatást küldte a Tanács tagjainak: az új kormány minisztériumi átalakításait követően a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz tartozik. A szakmai államtitkár továbbra is Steiner Attila, és a főosztályvezetők személye is változatlan.

Ehhez az információhoz Gáncs István alelnök hozzáfűzte:

Az a tény, hogy sem az államtitkár, sem a minisztériumi vezetők személye nem változott, nagyban segítheti, hogy a 2023. évi költségvetésről szóló tárgyalásokat nem új személyekkel, új alapokról indulva kell majd megtárgyalni.”

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A társulási ülés a franciaországi tanulmányút tapasztalatainak összegzésével zárult. E napirendnél hangzott el, hogy a szakmai út tapasztalatairól a helyben szokás módon valamennyi polgármester tájékoztatta a településén élőket, dr. Filvig Géza elnök pedig e témában külön sajtótájékoztatót hívott össze.

Dr. Filvig Géza a tanács ülése előtt újságírói kérdésre válaszolva elmondta:

A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás az idei TEIT Napot Pakson, szeptember 2-án, pénteken, a Társaulás fennállásának 30. évfordulója jegyében tartja. A jubileum alkalmából a TEIT Napra különleges és meglepetés programokkal készülnek, nagy hangsúlyt fektetve a fiatalabb korosztályok bevonására és a fiatalok igényeire.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK