2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Géderlakon tanácskozott a TEIT – Hosszú idő után együtt az összes polgármester

Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 09., 08:49

Szeptember 29-én Géderlakon tanácskoztak a Társadalmi Ellenőrző, Információs - és Településfejlesztési Társulás (TEIT) polgármesterei. A településvezetők a társulás költségvetésének módosításáról tárgyaltak, majd szavaztak a kérdésben. Ennek aktualitását mások mellett az adta, hogy a pandémia miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt a társulás sem ülésezhetett, most viszont a tagok teljes létszámmal vettek részt a találkozón.

A TEIT soron következő üléséhez Géderlak Község Önkormányzata biztosította a helyszínt, ezért ezúton is megköszönöm Katona György polgármester úrnak, hogy vendégül látta a társulás polgármester tagjait, és az adminisztrációban résztvevőket. A költségvetés sarkalatos kérdése a TEIT gazdálkodásának, éppen úgy, mint bármely gazdálkodó szervezetnek, vagy az önkormányzatoknak. Annak elfogadása, szükség szerinti módosítása törvényi kötelezettség is, de mindig vannak olyan aktualitások, amelyekről tájékozódni, vagy tájékoztatni szükséges.”- mondta dr. Filvig Géza.

Forrás: Filvig Géza / Facebook


Hozzátette:

Ezúttal azt az idei belföldi szakmai utat is előkészítettük, amelyen a társulás tagjai novemberben vesznek részt. Ez egy a radioaktív hulladékokkal és ezek tárolásával kapcsolatos tanulmányút lesz. Miután a költségvetést az időközben bekövetkezett, illetve a várható gazdasági eseményekhez igazítottuk, ennek a szakmai útnak a részleteiről is egyetértésre jutottunk. Összességében azt mondhatom, egy kiváló helyszínen, jó hangulatú tanácskozáson vagyunk túl."– tájékoztatta portálunkat a TEIT elnöke.

A házigazda, Katona György, Géderlak község polgármestere elmondta:

A TEIT-nél bevált szokás, hogy a tagtelepüléseken váltakozva tartják a TEIT üléseket, hol a Duna túloldalán, másszor pedig azon innen. A mai napra Géderlak község nevében én vállaltam, hogy helyet biztosítunk TEIT ülésének. Hosszú ideje nem volt már teljes körű TEIT tanácskozás. A pendémiás helyzet csak arra adott lehetőséget, hogy két csoportban, a Duna bal, illetve jobb oldalán üljenek egy tárgyalóasztalhoz a polgármesterek, vagy online formában folyjék a megbeszélés. Így másfél év után a mai az első alkalom, hogy teljes létszámában együtt ülésezik a TEIT.”
Mint elhangzott, a legfőbb napirend a 2021. évi költségvetés módosítása volt, majd az augusztus végén, Madocsán tartott TEIT Nap értékelése következett. Vincze Bálint előadásában arról is tájékoztatást kaptak a polgármesterek, hogy a nyáron Gerjenben rendezett tábort a TEIT, a társulást alkotó települések fotózást kedvelő gyermekei, diákjai részére. Mindkét rendezvényt jóra értékelték a TEIT tagjai, akik az alkalmat megragadva természetesen más témákban, például az önkormányzatokat érintő pályázatokról is tájékozódtak, véleményt cseréltek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!