2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Géderlakon tanácskozott a TEIT – Hosszú idő után együtt az összes polgármester

Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 09., 08:49

Szeptember 29-én Géderlakon tanácskoztak a Társadalmi Ellenőrző, Információs - és Településfejlesztési Társulás (TEIT) polgármesterei. A településvezetők a társulás költségvetésének módosításáról tárgyaltak, majd szavaztak a kérdésben. Ennek aktualitását mások mellett az adta, hogy a pandémia miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt a társulás sem ülésezhetett, most viszont a tagok teljes létszámmal vettek részt a találkozón.

A TEIT soron következő üléséhez Géderlak Község Önkormányzata biztosította a helyszínt, ezért ezúton is megköszönöm Katona György polgármester úrnak, hogy vendégül látta a társulás polgármester tagjait, és az adminisztrációban résztvevőket. A költségvetés sarkalatos kérdése a TEIT gazdálkodásának, éppen úgy, mint bármely gazdálkodó szervezetnek, vagy az önkormányzatoknak. Annak elfogadása, szükség szerinti módosítása törvényi kötelezettség is, de mindig vannak olyan aktualitások, amelyekről tájékozódni, vagy tájékoztatni szükséges.”- mondta dr. Filvig Géza.

Forrás: Filvig Géza / Facebook


Hozzátette:

Ezúttal azt az idei belföldi szakmai utat is előkészítettük, amelyen a társulás tagjai novemberben vesznek részt. Ez egy a radioaktív hulladékokkal és ezek tárolásával kapcsolatos tanulmányút lesz. Miután a költségvetést az időközben bekövetkezett, illetve a várható gazdasági eseményekhez igazítottuk, ennek a szakmai útnak a részleteiről is egyetértésre jutottunk. Összességében azt mondhatom, egy kiváló helyszínen, jó hangulatú tanácskozáson vagyunk túl."– tájékoztatta portálunkat a TEIT elnöke.

A házigazda, Katona György, Géderlak község polgármestere elmondta:

A TEIT-nél bevált szokás, hogy a tagtelepüléseken váltakozva tartják a TEIT üléseket, hol a Duna túloldalán, másszor pedig azon innen. A mai napra Géderlak község nevében én vállaltam, hogy helyet biztosítunk TEIT ülésének. Hosszú ideje nem volt már teljes körű TEIT tanácskozás. A pendémiás helyzet csak arra adott lehetőséget, hogy két csoportban, a Duna bal, illetve jobb oldalán üljenek egy tárgyalóasztalhoz a polgármesterek, vagy online formában folyjék a megbeszélés. Így másfél év után a mai az első alkalom, hogy teljes létszámában együtt ülésezik a TEIT.”
Mint elhangzott, a legfőbb napirend a 2021. évi költségvetés módosítása volt, majd az augusztus végén, Madocsán tartott TEIT Nap értékelése következett. Vincze Bálint előadásában arról is tájékoztatást kaptak a polgármesterek, hogy a nyáron Gerjenben rendezett tábort a TEIT, a társulást alkotó települések fotózást kedvelő gyermekei, diákjai részére. Mindkét rendezvényt jóra értékelték a TEIT tagjai, akik az alkalmat megragadva természetesen más témákban, például az önkormányzatokat érintő pályázatokról is tájékozódtak, véleményt cseréltek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK