2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Géderlakon tanácskozott a TEIT – Hosszú idő után együtt az összes polgármester

Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 09., 08:49

Szeptember 29-én Géderlakon tanácskoztak a Társadalmi Ellenőrző, Információs - és Településfejlesztési Társulás (TEIT) polgármesterei. A településvezetők a társulás költségvetésének módosításáról tárgyaltak, majd szavaztak a kérdésben. Ennek aktualitását mások mellett az adta, hogy a pandémia miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt a társulás sem ülésezhetett, most viszont a tagok teljes létszámmal vettek részt a találkozón.

A TEIT soron következő üléséhez Géderlak Község Önkormányzata biztosította a helyszínt, ezért ezúton is megköszönöm Katona György polgármester úrnak, hogy vendégül látta a társulás polgármester tagjait, és az adminisztrációban résztvevőket. A költségvetés sarkalatos kérdése a TEIT gazdálkodásának, éppen úgy, mint bármely gazdálkodó szervezetnek, vagy az önkormányzatoknak. Annak elfogadása, szükség szerinti módosítása törvényi kötelezettség is, de mindig vannak olyan aktualitások, amelyekről tájékozódni, vagy tájékoztatni szükséges.”- mondta dr. Filvig Géza.

Forrás: Filvig Géza / Facebook


Hozzátette:

Ezúttal azt az idei belföldi szakmai utat is előkészítettük, amelyen a társulás tagjai novemberben vesznek részt. Ez egy a radioaktív hulladékokkal és ezek tárolásával kapcsolatos tanulmányút lesz. Miután a költségvetést az időközben bekövetkezett, illetve a várható gazdasági eseményekhez igazítottuk, ennek a szakmai útnak a részleteiről is egyetértésre jutottunk. Összességében azt mondhatom, egy kiváló helyszínen, jó hangulatú tanácskozáson vagyunk túl."– tájékoztatta portálunkat a TEIT elnöke.

A házigazda, Katona György, Géderlak község polgármestere elmondta:

A TEIT-nél bevált szokás, hogy a tagtelepüléseken váltakozva tartják a TEIT üléseket, hol a Duna túloldalán, másszor pedig azon innen. A mai napra Géderlak község nevében én vállaltam, hogy helyet biztosítunk TEIT ülésének. Hosszú ideje nem volt már teljes körű TEIT tanácskozás. A pendémiás helyzet csak arra adott lehetőséget, hogy két csoportban, a Duna bal, illetve jobb oldalán üljenek egy tárgyalóasztalhoz a polgármesterek, vagy online formában folyjék a megbeszélés. Így másfél év után a mai az első alkalom, hogy teljes létszámában együtt ülésezik a TEIT.”
Mint elhangzott, a legfőbb napirend a 2021. évi költségvetés módosítása volt, majd az augusztus végén, Madocsán tartott TEIT Nap értékelése következett. Vincze Bálint előadásában arról is tájékoztatást kaptak a polgármesterek, hogy a nyáron Gerjenben rendezett tábort a TEIT, a társulást alkotó települések fotózást kedvelő gyermekei, diákjai részére. Mindkét rendezvényt jóra értékelték a TEIT tagjai, akik az alkalmat megragadva természetesen más témákban, például az önkormányzatokat érintő pályázatokról is tájékozódtak, véleményt cseréltek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK