2023. 10. 02. hétfő
Petra
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Hol fürödhetünk, étkezhetünk, horgászhatunk a Duna mentén?

2023. 07. 10., 15:10

Mutatunk pár tippet, ha kalocsaiként vagy környékbeliként szeretnétek kiszakadni a napi nyüzsgésből, és pár órát természet - és víz közelben tölteni!

Fajsz: vendéglátóhelyéről, zarándokszállásáról, kitűnő horgászhelyeiről ismert, amelynek Duna-partja a hajósok szerint a vízről nézve a folyam teljes hosszán a 10 legszebb közé tartozik.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Kalocsa-Meszes: Ha kalocsaiként vagy környékbeliként szeretnénk kiszakadni a napi nyüzsgésből, és pár órát természet - és víz közelben tölteni, akkor biztosan nincs ideálisabb hely, mint a Kalocsa-meszesi Duna-part a Kalocsai Néplap Online munkatársa szerint. Gyakorlatilag mindegy milyen hónapot mutat a naptár, az oda vezető, nemrégiben reperált kerékpárúton biciklisekkel, futókkal, túragyalogolókkal mindig találkozhatunk, de azért az igazi a júliusi, augusztusi nyári szezon.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Meszes Beach: Na és persze ha Meszes, feljebb, de már Foktőnél ott van a legendás Meszes Beach, ami homokos partjával talán az egész Közép-Duna-völgyben egyedülien páratlan „tengerparti” hangulatot áraszt. Az árnyékos teraszon mindig hideg italt tudunk elfogyasztani, a kiszolgálás kedves, figyelmes, és a hangszórókból áradó zene is fülbemászó. Ezért is a környék egyik legszuperebb Duna-parti placca, ahol szívesen kikötnek a csónakosok, jetskisek. Talán nem csak ők gondolják úgy: semmiféle túlzás nincsen abban, amikor festői szépségűnek írjuk le a közkedvelt, a mostani alacsony vízállás miatt széles homokos strandjáról is ismert Meszes Beachet, ahová az egész nyári szezonban a hétvégékre külön programokat szerveznek.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Dunaszentbenedek: A nyári idillt a most éppen itt is alacsony vízállás fokozza. A visszahúzódó Duna széles sávban homokos partja, a homokpadokon való sütkérezés, a part magasabb részén elhelyezkedő vendéglátóhely hatalmas, árnyas terasza és a lakókocsis kemping kellemes és nyugodt kikapcsolódást ígér. Mint tapasztaljuk, a népszerű, még a Dunán-túlról is vendégeket vonzó Gyürgencs Halsütöde bódéja eltűnt, de sült halat és az egykori kínálatot bent a vendéglőben is megtaláljuk. El is időzünk itt egy kicsit, a frissen sült keszeg mellé ki a sörkínálatból, ki a nyárra hangolt borszelekcióból választ. Hamar egyetértésre jutunk abban, sörkorcsolyának a sült keszeg a legjobb!

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Ordas: A magyarországi Duna-szakasz egyik legnagyobb kanyarulatának közelében elhelyezkedő Ordas az elénk táruló panoráma miatt is híres.Hogy a „nagy kanyar” mennyire van összefüggésben a „haldorádó”-nak nevezett horgászhelyekkel, annak megválaszolására nem vállalkozunk, ám az biztos: nincs már olyan magára valamit is adó természetfilm-csatorna, amelyik nem forgatott az ordasi Duna szakaszon és nem Európa hírűnek nevezte az itteni, halban gazdag horgászhelyeket. Az elszántabbak a nyáron különösen népszerű nemzetközi EuroVelo 6 kerékpárúton tekernek Ordasig. A meredek part miatt nincs fürdőzésre alkalmas hely, de azért a naptejet és a szúnyogriasztót ne feledjük otthon, ha a féderhorgászat Mekkájának titulált Ordason szeretnénk horgászni, vagy kirándulni.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Forrás: Kalocsai Néplap Online

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>
2023. 10. 01., 08:44
Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek ellenére egyetértésben teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak. Még >>>
2023. 09. 29., 09:48
A két járás tűzoltóinak munkáját egy kalocsai vízszállító segítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK