2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kommunális gépekkel, eszközökkel gyarapodott Drágszél

Kommunális gépekkel, eszközökkel gyarapodott Drágszél
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 10., 09:58

A közmunka programban résztvevők számának folyamatos csökkenése is szerepet játszik abban, hogy a településen belüli zöldfelületek esztétikai szempontból is nélkülözhetetlen karbantartása az év valamennyi évszakában egyre több erőfeszítést kíván az önkormányzattól.

Mindez nemcsak a Drágszélen, mint kistelepülésen élők számára fontos, de a község megítélését és vonzerejét is meghatározza. Ennek a problémának a kezelésében nyújtott jelentős segítséget a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA), amikor először a 2018. évi pályázati kiírás keretében biztosított kis híján 20 millió forintot erőgép és rézsűkasza beszerzésére, majd a következő évben hasonló célra, kommunális eszközök vásárlására mintegy 9,3 millió forintot. A rendelkezésre álló forrásból egy traktort, egy egytengelyes, billenőplatós pótkocsit, egy, az árokpartok részűjének karbantartására alkalmas, erőgépre szerelhető gépi kaszát, valamint a külterületi útjaink rendben tartására egy földgyalut szereztünk be. Ez utóbbit nemcsak a település lakossága, de a mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozók, gazdálkodók is örömmel fogadták, ugyanis a földgyalu használatával régi probléma végére tehettünk pontot, földútjainkat immár a nagyobb esőzések után is használni tudjuk – tájékoztatta portálunkat Pandur Gábor polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A településvezető szólt arról is, hogy korábban szintén a JETA 2018. évi pályázata tette lehetővé, hogy a művelődési ház előtt 20 millió forint ráfordítással alakítsanak ki játszóteret és parkot, illetve ugyanennek az épületnek a hátsó, udvari részén egy fedett színpadot építsenek, ami jó szolgálatot tesz a közösségi és családi rendezvények megrendezésekor.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Pandur Gábor hangsúlyozta, hogy a nemrégiben kihirdetett sikeres pályázók között ismét ott van Drágszél, a község büszkeségére, a Szelidi üdülő parkolóhelyeinek kialakítására és kerítésének felújítására 5 millió forintot, míg a térfigyelő kamerarendszer bővítésére 750 ezer forintot költhetnek JETA pályázati forrásból.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Mindkét fejlesztés még az idén megvalósul.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés