2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Magas elismerések a X. Agrárszektor Konferencián – Ifj. Dusnoki Csaba Magyarország Év Fiatal Agrárszakembere, Kákonyi Károlyné a zsűri Különdíja kitüntetésben részesült

Magas elismerések a X. Agrárszektor Konferencián – Ifj. Dusnoki Csaba Magyarország Év Fiatal Agrárszakembere, Kákonyi Károlyné a zsűri Különdíja kitüntetésben részesült
Zsiga Ferenc  |  2022. 12. 03., 13:22

November 30.-december 1-ig rendezték meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely idén volt a tízedik a 2013 óta tartó, év végi portfoliós agrárkonferenciák sorában. Az Agrárszektor Konferencia mára a hazai agrárium egyik legnagyobb és legrangosabb szakmai eseményévé vált, ahol a résztvevők száma meghaladja az ezer főt, az előadók száma pedig a százat. Az idei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr konferenciaközpont adott helyet, az eseményen a rangos zsűri a kalocsai járásból két agrárszakembert is elismerésben részesített: Ifj. Dusnoki Csaba Magyarország Év Fiatal Agrárszakembere, Kákonyi Károlyné Korsós Margit a zsűri Különdíja kitüntetésben részesült.

A díjátadó ünnepségen elhangzott méltatás szerint:

A 24 éves ifj. Dusnoki Csaba agrármérnök a Bács-Kiskun megyei Új Élet Mezőgazdasági Kft. termelésirányítója. A tavaly mintegy 670 millió forint árbevételt elérő családi vállalkozást az egykori Új Élet Mezőgazdasági Szövetkezet jogutódjaként alapították 2006-ban. A gazdaság 1000 hektáron működik, az integrációval együtt pedig majdnem 1400 hektáron gazdálkodnak. Döntően konvencionális szántóföldi növényeket – őszi búzát és árpát, repcét, kukoricát, napraforgót – termesztenek. Ifj. Dusnoki Csaba fogékony a fenntartható, talajközpontú művelés és a napjainkat egyre inkább jellemző adatalapú gazdálkodás iránt, meghatározó szerepet vállal a precíziós gazdálkodást alkalmazó térségi termelők körében, mindemellett példamutatóan elkötelezett az öntözésfejlesztésben is.”– hangzott el a méltatásban.

Ifj. Dusnoki Csaba előadó volt a Generációváltás fontossága az agrárgazdaságban témakörben megrendezett kerekasztal beszélgetésen.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A rangos zsűri különdíját Kákonyi Károlyné, a kalocsai székhelyű Agroszolg Kft. ügyvezető igazgatója vette át. A laudációban írtak szerint

Az 1991-ben alapított cég a Bács-Kiskun megyei Újteleken működtet két telephelyet. Az egyikben terménytisztító és raktárak találhatók, a másikban pedig szárítóberendezés, illetve raktárak vannak. A család tulajdonában lévő 500 hektáros területen gazdálkodnak, kukoricát, repcét és napraforgót termelnek, emellett a környező települések őstermelőivel dolgoznak együtt. Integrátorként több mint 100 partnerükkel állnak kapcsolatban, az integrált terület 2500 hektár körüli. A cég import anyag forgalmazásával is foglalkozik, illetve finanszírozási szolgáltatást is nyújt a gazdálkodóknak, akik betakarításkor a terményeket a kft-hez viszik. A cég nettó árbevétele 2021-ben 1,3 milliárd forint volt, az idei várható eredményeket az aszály nagymértékben befolyásolja. Kákonyi Károlyné az előző ciklusban a NAK megyei alelnöke volt, emellett évekig szervezte a Magyarok Kenyere programot. Meglátása szerint sokkal több fiatalra lenne szükség a mezőgazdaságban, mert sok helyen nincs kiszemelt utód, aki átvehetné a gazdaságot, ugyanakkor úgy látja, az utóbbi időben egyre többen kezdenek kacsingatni a mezőgazdaság felé.”Kákonyi Károlyné egy rövid videóban is bemutatta a családi vállalkozást.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Ifj. Dusnoiki Csabának és Kákonyi Károlynénak gratulálunk a magas szakmai elismeréshez, és hogy tevékenységükkel a megye, a kalocsai járás, településük hírnevét öregbítik. Munkájukhoz további sok sikert, erőt egészséget kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK