2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Miske után Bátyán, Géderlakon fogadott elégedett ügyfeleket a kormányablak busz - A járási hivatal munkatársai közül állították ki a személyzetet

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 19., 16:42

Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy az elektronikus ügyintézés bevezetése mellett kormányablak busz járja majd a településeket, akinek gondot okoz, nem kell a járási székhelyre, Kalocsára utaznia, hogy a kormányablak osztályon új okmányt igényeljen, vagy más ügyének elintézését kezdeményezze. Ha nem is házhoz, de június 29-ig kísérleti jelleggel községről-községre jár a „mobil kormányablak”, megteremtve ezzel a település szintű helyszíni ügyintézés lehetőségét. Miskén tegnap 33 fő intézte ügyét a kormány járművében, amelynek személyzetét a sofőrtől az ügyintézőkig a Kalocsai Járási Hivatal munkatársai közül állították ki. Ma délelőtt Bátya, délután Géderlak központjában parkolt a jármű, várta tárt ajtóval az ügyfeleket, akik ha már ott volt, meg is érkeztek.

Bátyán éppen akkor jártunk, amikor dr. Bedics Andrea járási hivatalvezető látogatta meg munkatársait a művelődési ház előtt parkoló járműben. Nem sok idő jutott a beszélgetésre, mert egy ügyfél a személyazonosító igazolványa hosszabbítása, egy másik állampolgársági ügye intézéséhez kért segítséget a kormányablak busz személyzetétől.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A járási hivatalvezető portálunknak elmondta: amint az közismert, az utóbbi években az egész közigazgatás komoly változásokon ment át. Ennek részeként, az újonnan kialakított kormányablak osztályoknak is köszönhetően, a korszerű, ügyfélbarát, a szinte „minden ügy egy helyen intézhető”, egy ablakos ügyintézési modell immár valóság, a napi gyakorlat része.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Bedics Andrea rámutatott: minden olyan ügyet, amit a járási hivatal kalocsai vagy a solti kormányablakában el tudnak intézni, azt a kormányablak busznak köszönhetően immár bármelyik településen – igaz meghatározott napokon és egyelőre kísérleti jelleggel – el tudják intézni az ügyfelek. Ez ennek a járműnek az előnye – mutatott rá a mutatós, speciálisan kialakított kisbuszra dr. Bedics Andrea.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint a helyszínen tartózkodó Takáts Krisztián kormányablak osztályvezető elmondta: 

a busz két munkaállomása képes rákapcsolódni a kormányablak központi adatbázisára, ez teszi lehetővé a helyszíni ügyintézést.

A mobil ügyfélszolgálat teljes működtetéséhez csak áramforrás és internet csatlakozás szükséges, de az adatbázishoz való hozzáférést itt is szigorú, konkrét ügyintézőhöz kötött adatvédelmi szabályok biztosítják.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az osztályvezető arról számolt be, hogy a kormányablak buszban elsősorban személyi igazolvány, lakcímkártya, diákigazolvány, ügyfélkapu regisztráció, parkolási igazolvány, útlevél, vezetői engedély ügyintézés, szociális-, egészségbiztosítási-, nyugdíjbiztosítási ügyek intézésére van lehetőség, de valamennyi ügytípusban tájékoztatják a kormányablak buszba betérő ügyfelet. Takáts Krisztián szerint a kalocsai és solti kormányablakban is a buszban intézhető ügyek vannak túlsúlyban.

A következő két hétben valamennyi járási településre ellátogat a kormányablaki feladatok ellátására kialakított busz.
bővebben ...

Mint megtudtuk, a kormányablak busz ügyintézői a 2018. június 18-tól 29-ig tartó időszakban a Kalocsai Járás települései közül holnap Dunapatajon 10-14.30-ig, holnapután, azaz június 21-én Uszódon és Dunapatajon várják az ügyfeleket. 
Az ezt követő napokban Dunaszentbenedek, Hajós, Dusnok, Homokmégy, Szakmár, Harta, Drágszél, Öregcsertő és Fajsz szerepel a kormányablak busz menetrendjén, de ez az egyes településeken szokásos ügysegédi jelenléten nem változtat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés