2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Tasson ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés

Tasson ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés
Zsiga Ferenc  |  2022. 10. 10., 07:02

Tasson tartotta szeptemberi közgyűlését a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szeptember 30-án. A hagyományoknak megfelelően helyi termékek kóstolójával várták a meghívottakat. A jelenlévőket Németh Gábor, Tass polgármestere köszöntötte, majd bemutatta a települést. Mint mondta, történelmük kötelezi őket arra, hogy értékeiket tovább éltessék és a fiatal nemzedékkel megismertessék.

A napirend tárgyalása előtt Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke bemutatta a közgyűlés tagjainak dr. Svircevic Nikola-t, a megyei önkormányzat új aljegyzőjét.

A közgyűlés hét napirendi pontot tárgyalt. Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke beszámolt a két testületi ülés közötti ügyekről. Az elnök kiemelte, hogy eddig összesen 556 projekt valósult meg a megyében TOP forrásból, ami összesen 105 milliárd forint beruházást jelent.

Különleges napirendként tárgyalták a Veránka-sziget hasznosításával kapcsolatos megyei szerepvállalást. A jelenleg állami tulajdonban lévő, Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonkezelésében álló üdülő a művészvilágnak, alkotótáboroknak is otthont ad, így a sziget jövőjéről, funkciójáról, feladatáról is beszéltek.

A közgyűlés úgy döntött, hogy most nem tud részt vállalni a Veránka-szigeti üdülő hasznosításában, de figyelemmel a terület különös értékére, az aktív turizmusban rejlő lehetőségekre, a vagyonkezelő kötelezettségeire, és a hasznosítás sajátosságaira, támogatni, segíteni kívánja azt a rendelkezésére álló eszközeivel.

A közgyűlésen több tájékoztatót is meghallgattak, így a Neumann János Egyetem munkájáról Dr. habil Fülöp Tamás, az egyetem rektora beszélt. Amint hangsúlyozta, az egyetem folyamatosan egy komplex térségi szerepkörre törekszik. A rektor beszámolt az elmúlt időszak legfontosabb mérföldköveiről is.

Szó esett a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) valamint a TOP Plusz pályázatok előrehaladásáról, melyről Kicsiny László, a BKMFÜ ügyvezetője készített írásos tájékoztatót.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács eddigi tevékenységéről és jövőbeli terveiről Grónay Andrea ügyvezető adott tájékoztatást. Kiemelte, hogy a Fejlesztési Tanácsban a jövőben várhatóan erősödni fog a Bács-Kiskun megyei jelenlét.

A Bács-Kiskun megyében működő civil szervezetek helyzetéről, a Bács-Kiskun megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ elmúlt évi tevékenységéről Molnár Elvira szakmai vezetőtől hallhattak beszámolót a jelenlévők. A Szolgáltató Központ hathatós segítséget jelent a civil közösségeknek. Amint azt a szakmai vezető elmondta: 2100 civil szervezetnek segítenek, többek között eligazodni a pályázati kiírások között. Tájékoztatást nyújtanak a támogatási lehetőségekről, valamint egyénre szabott tanácsadást is végeznek.

A közgyűlést követően a hagyományok szerint Rideg László elnök és Németh Gábor polgármester fát ültettek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A tölgyfát a Faluház kertjében ültették el, majd a közgyűlés tagjai a tassi zsilipnél, és szomszédságában lévő vízi erőműnél tettek látogatást. Az erőmű, Európában egyedülálló műszaki megoldással rendelkezik, hiszen oda-vissza irányban tud működni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK