2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Újteleken a Magyar Falu Program kisbolt-felújítási pályázati forrásából újul meg a bolt – Gyógyszertári szolgáltatást is bevezetnek

Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 26., 08:24

Újteleken 5 millió forint önerő mellett, mintegy 21 millió forint, a Magyar Falu Program kisbolt-felújítási pályázati forrásából újul meg a település boltja. A kalocsai járás egyik legkisebb lélekszámú községében a legtöbb iparűzési adót befizető kalocsai székhelyű, Újteleken telephellyel rendelkező Agroszolg – Trade Kft. a COOP üzletlánctól vásárolta meg a boltot, így nyújtva segítő kezet annak fennmaradásához. A teljes körű korszerűsítés előtt álló üzlet projektindító eseményét január 25-én délelőtt Font Sándor országgyűlési képviselő, a környező települések és vállalkozások vezetőinek részvételével tartották.

A Magyar Falu Program kisbolt-felújítási pályázatának köszönhetően Újteleken a jövőben a jelenleginél magasabb szinten biztosítjuk a mindennapi bevásárlási lehetőséget, sőt, köszönhetően a dunapataji gyógyszertárnak, mindezt gyógyszertári szolgáltatással kiegészítve."– mondta Horváth Sándor, az ABC-t működtető helyi vállalkozó, aki feleségével és fiával, családi vállalkozás keretében üzemelteti a már eddig is zöldség és gyümölcs részleggel bővített üzletet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Horváth Sándor küzdelmes életútjának bemutatásakor külön köszönetet mondott Kákonyi Károlyné Margónak, az Agroszolg-Trade tulajdonos vezetőjének, amiért amellett, hogy a bezárástól mentette meg a település egyetlen boltját, évtizedes korrekt munkakapcsolatuk alapján bízott abban, hogy családi vállalkozásként felvirágoztatják az üzletet.

A vállalkozó köszönetét fejezte ki Dusnoki Csabának, Dunapataj Nagyközség polgármesterének és a dunapataji gyógyszertár tulajdonosának, hogy több sikertelen próbálkozás után partnerek voltak abban, hogy a jövőben a legalapvetőbb gyógyszerek, gyógyszernek nem minősülő, de ma már bevett készítmények is elérhetőek lesznek az újteleki üzletben. Főleg az idősebb korosztályoknak lesz ez nagy segítség, mert nem kell távolabbi településekre utazniuk, hogy ezeket beszerezzék – mondta Horváth Sándor, hozzátéve,

AZ ÜZLET KÜLSŐ-BELSŐ MEGÚJÍTÁSA MÁRCIUS 1-TŐL KEZDŐDIK.

Font Sándor országgyűlési képviselő köszöntő beszédében szimbolikusnak nevezte a projektindító eseményt, és mint kiemelte:

a választókörzet egyik legkisebb településén is működik az élet, a vállalkozási kedv, amelyhez a Kormány a Magyar Falu Program számos területén kínál további lehetőséget, törekedve ezeknek a községeknek a megtartóerejére, az itt élők komfortérzetének növelésére."A képviselő sok elégedett vásárlót kívánt az üzlet tulajdonosának és üzemeltetőjének, a vásárlóknak pedig bő árukészletet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Font Sándor beszéde végén gratulált az önkormányzatnak, Simon Sándor Róbertné polgármesternek a községben már megvalósított fejlesztésekhez, a jövőben benyújtandó pályázatokhoz pedig további támogatását ígérte.

Simon Sándor Róbertné polgármester beszédében rámutatott:

Újteleken és minden más, hasonló méretű község életében fontos a Kormány támogatása, mert csak így maradhat élhető a település, ez segíti az itt élők megmaradását. Az élelmiszerellátás alapkérdés, ám a jelenlegi üzletet még 1973-ban, az akkori ÁFÉSZ építette, azóta csak kisebb állagmegőrzési munkák történtek. A COOP az újtelekihez hasonló kisforgalmú üzleteket eladásra meghirdette, így nem volt mindegy, hogy a községben megmarad-e az alapvető élelmiszerekkel való ellátás, vagy nem.” mondta a polgármester.

Hozzátette:

Az önkormányzat szűkös anyagi lehetőségei ellenére, már csak az alapellátás, a dolgozók munkahelyeinek megtartása érdekében is indult a liciten, ám ekkor érkezett a „felmentő sereg” Kákonyi Károlyné Margitka, az Agroszolg-Trade tulajdonosa személyben, aki a legnagyobb iparűzési adó befizető a községben, és ígéretéhez híven az üzemeletetésről is gondoskodott. Ezáltal a lakosság ellátása átmenetileg sem sérült. Ezzel a beruházással a település nem csak ellátási, de településképi szempontból is gyarapodik, hiszen a felújítás előtt álló épület a község központi részén helyezkedik el”zárta mondanivalóját a polgármester, aki a pályázat megvalósításához sok sikert kívánt és az önkormányzat támogatását ígérte.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK