2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

2017-ben is kiemelkedően teljesítettek a Ciglédi úti karatékák

2017-ben is kiemelkedően teljesítettek a Ciglédi úti karatékák
Tamás Ferenc  |  2018. 01. 09., 19:15

Városunk sportpalettáján köztudottan igen előkelő helyet foglal el a Szűcs Zsolt shihan vezette Kalocsai SE Kyokushin Karate Szakosztálya, amely megalakulásának 35. évfordulóját ünnepelhette a 2017-es esztendőben. Versenyzőik páratlan sikereinek köszönhetően már többször is elhódították a Kalocsa Város Legjobb Csapata kitüntető címet, de az a környezet is példaértékű, amelyet kialakítottak a Ciglédi kertekben, ahol felépítették minden igényt kielégítő dozsójukat tagságuk közös összefogásával.

Évről évre rendszeresen az élen, vagy a dobogó valamelyik fokán végeznek a Kalocsai SE szakosztályainak házi rangsorában a megszerzett magyar bajnoki pontjaikat tekintve, de ugyancsak

példaértékű az a szakmai munka is, amit 5. danos mesterükkel, Szűcs Zsolt shihannal az élen a klub edzői végeznek.

Több csoportban – az ovisoktól a szeniorokig bezárólag –, szakszerű irányítás és útmutatás mellett a megfelelő terhelést kaphatják karatékáik a napi edzéseik során.

A szakosztály húsz korosztályos versenyzőjéből

négyen válogatott kerettagok,

akik hagyományosan jól szerepeltek az utóbbi években a romániai Buzauban megrendezett Világ Kupa nagyszabású viadalon, ahol 2017-ben is mind a négyen dobogóra állhattak.


Bessenyei Réka és Mészáros Lili I. helyezettek; Dicsa Dorina a dobogó második fokára állhatott, Szűcs Luca pedig harmadikként zárt a fajsúlyos mezőnyben.

A 2017-es versenyévadban a húsz rendszeresen tatamira lépő karatékájuk

54 dobogós helyezést ért el,

miközben ezúttal is diákolimpiai és országos bajnoki címeket gyűjtöttek be, de a hazai és nemzetközi kupákon elért fényes sikereikkel és dobogós helyezéseikkel mintegy megkoronázták szereplésüket.

A már szintén hagyományosnak számító övvizsgáikon a tanuló fokozatok 98 százalékban, míg a mesterfokozatok 100 százalékban sikeresek voltak. A szakosztály tagjai szinte az év minden hónapjában szakági programokon, szemináriumokon vehettek részt akár szervezőként vagy tevékeny résztvevőként. Többen is részt vettek hazai és nemzetközi edzőtáborokban is, de szintén a hagyományok jegyében, immár hatodik alkalommal szerveztek közösen edzőtábort a Kecel Bács Team csapatával a Velencei-tónál. Az is preferált hagyomány a szakosztály életében, hogy többen teljesítménytúrákon, futóversenyeken is pallérozzák állóképességüket, de bemutatókat is tartanak a különböző rendezvényeken, ahova invitálják őket.

Az egészséges életmódra nevelés jegyében a tagság mellett a szülőket és a pártoló tagokat is rendszeresen megmozgatták közösen szervezett gyalog-és kerékpártúráikon, de rendszeresen besegítenek a városnak a Ciglédi kertek, az Autóbusz-pályaudvar és a Miskei úti záportározó környékének a rendben tartásába is.

Szűcs Zsolt shihan ezúton is köszöni karatékái kimagasló teljesítményét és eredménysorát, az edzők elhivatott munkáját, a szülők, pártoló tagok, valamint a támogatók – Kalocsa Város Önkormányzata, Quattro Coop Kft., BesépBau Kft., Feszoza Hungary Kft., Kalo-Méh Trans Kft., Pata Kft., Tálas Szabolcs – segítségadását.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK