2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

A Kalocsai SE Ciglédi úti karatékái érmekkel térhettek haza a világbajnokságról

Tamás Ferenc  |  2016. 07. 13., 14:05

A Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség és a Honkyokushin Nemzetközi Karate Szervezet (HIKO) hazánkban, Szentes városában rendezte meg a II. Össz Kyokushin Karate Világbajnokságot június utolsó hétvégéjén, ahol hatszáz karatéka randevúzott egymással a világ számos országából. A mamutmezőnyben ott voltak a KSE dozsójának legjobbjai is – Shihan Szűcs Zsolt tanítványai –, akik remekül teljesítettek a viadal során az utánpótláskorúak kategóriáiban.

A VB-re az előző évek kiemelkedő eredményei alapján kaphattak meghívást a mieink –magyar bajnokságok, diákolimpiai finálék, kiemelt nemzetközi versenyek –, így végül is hét versenyzőnk mérettethette meg magát az idei év számukra legrangosabb versenyén.

Gyermek korcsoportban: Bagó Flórián Zsolt (diákolimpiai bajnokunk, nemzetközi kupán is győztes és még számtalan verseny éremszerzője); Bessenyei Réka (a diákolimpia aranyérmese, világ kupán is első, valamint számos hazai és nemzetközi viadalon győztes és érmes élversenyzőnk).

Serdülő korcsoportban: Kupsza Klaudia (diákolimpián és több hazai és nemzetközi versenyen éremszerzőnk).

Ifjúsági korcsoportban: Mészáros Lili (diákolimpiai bajnokunk, magyar bajnokunk, világ kupán érmesünk, és számos hazai és nemzetközi megmérettetésen ugyancsak győztesünk); Szűcs Luca (magyar bajnok, Európa Kupa győztes, világ kupán érmes, valamint több hazai és nemzetközi megmérettetésen ugyancsak aranyérmes karatéka); Dicsa Dorina (diákolimpia és számos hazai és nemzetközi viadal érmese).

Junior korcsoportban: Szőnyi Andor (világ kupán érmes, valamint több nemzetközi és hazai verseny győztese).

Közülük a szentesi Világbajnokságon aztán öten is dobogóra állhattak. A gyermek korcsoport küzdelmeiben Bessenyei Réka ezüstérmes, míg a serdülők népes mezőnyében Kupsza Klaudia a dobogó harmadik fokára állhatott. Ifjúsági kategóriában Dicsa Dorina nyakába ezüstérem került, Mészáros Lili bronzérmes.

A junior férfiak korcsoportjában Szőnyi Andor ezüstérmet vehetett át az ünnepélyes záráskor.

Köszönet a versenyzőinket ezúttal is támogató Petrecz Jánosnak, a Quattro-Coop ügyvezető igazgatójának.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK