2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: 388 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

A legmarkánsabb szín a karatékáké városunk sportpalettáján

A legmarkánsabb szín a karatékáké városunk sportpalettáján
Tamás Ferenc  |  2023. 01. 24., 15:02

Városunk szakosztályai és klubjai sorában, a szűk elitben foglal helyet a Szűcs Zsolt shihan vezette Smart Kyo Kalocsa Sportegyesület újonnan alakult klubja, amely a KSE dicső elődjeinek mára már több mint négy évtizedes hagyományait ápolja és viszi tovább. Az előző évben is páratlan sikereket ünnepelhettek alapításuk 40. évében, amelyet méltó módon tartottak meg a Ciglédi úti dozsójukban az ünnepek előtti hétvégén.

A klubelnök, Szűcs Zsolt 6. danos karatemester alapításuk 40. évfordulóján méltatta karatékáik kiemelkedő eredményeit, miközben a tagság és a meghívott vendégsereg figyelmesen hallgatta az előző év versenyeinek kronológiáját.

A kalocsai karatékák szerzik már hosszú évek óta a magyar bajnoki pontok döntő többségét városunkban, olykor a KSE evezőseivel vállvetve.
A klub edzőinek szakmai és pedagógiai munkássága már évtizedek óta példaértékű, akik az ovisoktól a szeniorokig nagy műgonddal végzik a sportág megmérettetését, és személyes példamutatásukkal vezetik a kalocsai karatékák nagy családját.

Szűcs Zsolt shihan évétékelőjében a 2022-es évről az alábbiakat mondta:

Az előző évben négy csoportban folyt a munka, szinte valamennyi korcsoportban – az ovisoktól a szeniorokig-, ahol minden csoport megfelelő szakmai irányítás és terhelés mellett dolgozott. A 2022-es évben versenyzőink ismét kimagasló eredményeket értek el. Szám szerint 82 dobogós helyezést, amelyből 28 az aranyérmek száma, 32 ezüstérem és 22 bronzérem mellett. Ám ezeken kívül elhoztunk két különdíjat – a legtechnikásabb és a legharcosabb versenyzőnek járó elismeréseket is. A versenyzőink közül az eredményeik alapján 16 karatékánk kvalifikálta magát, hogy kiemelt nemzetközi versenyeken és az Európa-bajnokságon öregbítsék hazánk és városunk hírnevét.”Tizenegy versenyzőnk ért el dobogós helyezést a Diákolimpiai Országos Döntőjében.

Közülük négyen bajnokok lettek. Ők a következők: Matos Máté, Szombati Botond, Matos Milán (aki a legharcosabb versenyző különdíját is elnyerte) és Bessenyei Réka.

A folytatásban aztán hétről hétre hazai és nemzetközi versenyeken bizonyították, hogy a 2022-es Európa-bajnokságon igenis van keresnivalójuk. Így az EB-n, amelyet Szolnok városában rendeztek, tíz versenyzőnk ért el dobogós helyezést. A lányoknál gyermek korcsoportban Fekete Liza (II. hely), a serdülőknél Szemerédi Lili Blanka (II. hely), az ifjúságiak mezőnyében Czéh Alexa Adrienn (III. hely), és a felnőtt hölgyeknél Bessenyei Réka (II. hely). Réka elnyerte a legharcosabb versenyzőnek járó különdíjat is.


Forrás: Szűcs Zsolt


A fiúknál, gyermek korcsoportban Matos Máté, aki formagyakorlatban aranyérmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetéskor, de küzdelemben is döntőzött, ahol ezüstérmes lett. Horváth Balázs is a dobogó második fokára állhatott mindkét versenyszámban. Varga András küzdelemben lett második, míg a serdülőknél Matos Milán küzdelemben bronzérmet szerzett, formagyakorlatban ezüstérmes. Az ifjúsági fiúk kategóriájában Kozma Patrik harmadik küzdelemben, a junioroknál pedig Lakatos Dávid szintén a dobogó harmadik fokára állhatott.

Ősszel aztán tovább folytatódott az éremgyűjtés az Utánpótlás Magyar Bajnokság és az Ifjúsági Barátság Kupa nemzetközi viadalokon, valamint a Mikulás Kupa hagyományosan rangos megmérettetésén, ahol további hat versenyzőnk vehetett át aranyérmet: gyermek korcsoportban Matos Máté, Horváth Balázs, Markó Levente. A serdülőknél: Szemerédi Lili Blanka, az ifjúságiaknál Czéh Alexa Adrienn, a junioroknál pedig Bessenyei Réka.

A folytatásban majd a kalocsai klub ővvizsgáinak eredményeit ismertetnénk, valamint a versenybírói képzésben, az edzőtáborokban és a teljesítménytúrákat karatékáink városi rendezvényeken való részvételébe is.


Forrás: Szűcs Zsolt

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK