2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fekete öv vizsgát tettek a KSE karatékái – Szőnyi Andor és Szabó Attila kiérdemelték a „Sempai” megszólítást

2018. 12. 09., 17:27

1. Dan, azaz fekete öv vizsgát tettek a KSE Ciglédi úti karatékái december 2-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó Kálmán és a Furkó-Branch mesterei előtt.

– A sok karate stílus közül az övvizsga követelményeket kyokushinban a legnehezebb teljesíteni. A négyórás teszt során a kandidálóknak mesterszinten kell a technikákat bemutatni, melyhez rendelkezni kell megfelelő kondícióval, erővel és egyéb fizikai és szellemi képességekkel. Fontos az is, hogy a vizsgázó az erején és a tudásán kívül milyen ember, és ha mindezeken megfelelt, akkor váltott ellenfelekkel full-kontakt küzdelmeket kell bemutatni – tájékoztatta portálunkat Szűcs Zsolt szakosztályvezető, aki örömmel számolt be arról, hogy december 2-án, Szolnokon két kalocsai karatéka, Szőnyi Andor és Szabó Attila sikeresen teljesítette a Kyokushin Karate 1. Dan fokozatát, és ezzel kiérdemelte a „Sempai” megszólítást.


Forrás: KSE Kyokushin Karate Szakosztály

Szőnyi Andor a karatéval 2006-ban, általános iskolásként ismerkedett meg édesapja sensei Szőnyi Tibor által, aki jelenleg is edzője a Kalocsai kyokushin karate szakosztálynak. Andor tehetsége korán megmutatkozott. Az évek alatt sorra teljesítette az övvizsgák követelményeit, válogatott versenyzőként ifjúsági, junior és felnőtt kategóriákban érte el a legnagyobb hazai és NK eredményeket, mint például a világbajnokoki ezüstérmét.
Rendszeresen gyakorolja a földharc vagy a thaibox szabályrendszer küzdelmeit is, illetve sorra teljesíti az extrém teljesítmény túrákat.

Szabó Attila szülőként először a kislányával érkezett a karate edzőterembe, majd ő is ott ragadt. Kezdetben csak a gyerekekkel edzett együtt, később a felnőtt csoport edzésein is részt vett, így rövid idő alatt az élete részévé vált a karate. Az eltöltött évek és a sok edzés, a megszerzett tudás arra inspirálta, hogy sorra teljesítse az övvizsgák követelményeit. Erejét felnőtt és szenior versenyeken is megmutatta, több alkalommal állhatott a dobogón, egy alkalommal annak legfelső fokán is. Attila szintén rendszeresesen részt vesz extrém teljesítménytúrákon, valamint a Kalocsán rendezett sporteseményeken. Az ő személye példa és bizonyíték arra, hagy a karate életkortól független.


Forrás: KSE Kyokushin Karate Szakosztály

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK