2022. 08. 16. kedd
Ábrahám
: 404 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Megvannak Bács-Kiskun megye legjobb pálinkái

Megvannak Bács-Kiskun megye legjobb pálinkái
2015. 10. 06., 16:01

A „Megye Bora” verseny után idén először a megye pálinkái is ringbe szállhattak: a Kecelen megrendezett Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny, valamint Bor-, Pálinka- és Párlatszépségverseny keretein belül ezúttal Bács-Kiskun megye legjobb szőlő- és gyümölcspálinkáját is kiválasztották – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat sajtóközleményéből.

A megyei önkormányzat közleményében arról tájékoztatta portálunkat, hogy 284 nevezés érkezett a versenybe összesen 5 országból, mely párlatok egy komoly bírálati rendszer alapján bronz, ezüst és arany minősítést szerezhettek.
A szakmai és társadalmi zsűri által legmagasabb pontszámmal díjazott, és aranyminősítést szerzett 8 párlat közül kellett a zsűrinek – természetesen vakon – kiválasztania a megye legtökéletesebb gyümölcs- és szőlő pálinkáját.

Idén Bács-Kiskun megye legjobb gyümölcspálinkája a Madarasi barackpálinka lett, a legjobb szőlőpálinka címet pedig a Kunság-Szesz Zrt. Mátyás Irsai Olivér szőlőpálinkája nyerte.
E két párlat egy éven át viselheti a „Megye Pálinkája” kitüntető címet.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Az Önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a borok után a helyi pálinkák is megmérettessenek egy hagyományteremtő célú eseményen, ezzel is segítve a térség pálinkafőzdéit termékeik népszerűsítésében.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a díjak ünnepélyes átadása után elmondta: örül, hogy végre sikk lett a kulturált pálinkafogyasztás, családi és munkahelyi rendezvényeken, baráti összejöveteleken egyre gyakrabban kerül az asztalra jó minőségű pálinka. Ígéretet tett arra, hogy a két díjnyertes pálinka jó hírnevét az önkormányzat öregbíteni fogja hazai és külföldi rendezvényein egyaránt. A 8 éves múltra visszatekintő rendezvény méltó ünneplése volt a hungarikumok közé tartozó pálinkának, s a szervezők biztosak a jövő évi folytatásban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 16., 11:35
A szerb oldalon lévő technikai karbantartás miatt bezárt az átkelőhely. Még >>>
2022. 08. 16., 11:27
Az érsekkerti nagy hinta köteleit ezúttal megégették, megrongálták, amivel használhatatlanná és balesetveszélyessé vált ez a játszótéri elem. Még >>>
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés