2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepélyesen átadták a Kecel-Imrehegy közötti új kerékpárutat – Már a kalocsai hobbi - és túrakerékpározók is használatba vették

Ünnepélyesen átadták a Kecel-Imrehegy közötti új kerékpárutat – Már a kalocsai hobbi - és túrakerékpározók is használatba vették
Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 12., 08:22

Ünnepélyes keretek között október 5-én adták át a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázati forrásából és 39 millió forint önerőből megépült, Kecelt Imreheggyel összekötő új kerékpárutat. A kivitelezési munkálatok 2020 júniusában kezdődtek, és fél év alatt befejeződtek. A régen várt utat a kerékpárosok és a gyalogosok már az ünnepélyes avatás előtt használatba vették. A biztonságos közlekedést segítő, közel 4 km hosszú, 2,3 m széles kerékpárutat elsősorban a munkába és az iskolába járók fogadták örömmel. Mint a közösségi médiában tett bejegyzésekben látható, az új kerékpárutat már a kalocsai hobbi- és túrakerékpározók is használatba vették.

Az Imrehegyen megrendezett ünnepségen Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, Haszilló Ferenc Kecel és Lavati Gabriella Imrehegy polgármestere vágta át a nemzeti színű avatószalagot, a kerékpárutat Fekete Szabolcs, a két egyházközség plébánosa szentelte meg. Ezt követően a négy választott tisztségviselő nyeregbe pattant és Imrehegyről átkerékpározott Kecelre.


Elsőként Bányai Gábor gratulált a fejlesztéshez, és ígéretet tett arra, hogy mind az utak, mind a kerékpárutak építését folytatni fogják a térségben. Mint mondta, jelenleg közel tízszeres forrásigény van a 100 milliárd forintot meghaladó kerékpárút építési támogatásokra.

Haszilló Ferenc arról számolt be: a kerékpárút 344 millió 970 ezer forintból valósult meg, melyből a mintegy 39 millió forint önerőt Kecel Város Önkormányzata biztosította. A polgármester felelevenítette a földtulajdonosokkal a nyomvonal menti területekkel kapcsolatban folytatott egyeztetéseket, az építőipari árak emelkedését, mely utóbbi miatt többlettámogatásra is szükség volt. A városvezető mások mellett köszönetet mondott a kivitelezést végző Soltút Kft – nek, a pályázatot író és menedzselő Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-nek, és azoknak a gazdálkodóknak is, akik türelemmel viselték a kivitelezéssel járó nehézségeket.


Lavati Gabriella, Imrehegy polgármestere emlékeztetett, hogy a község önkormányzata közel 14 millió forinttal járult hozzá a beruházás megvalósításához,ebből 11 millió forintot Kecel város 10 éves futamidőre kölcsönzött a községnek.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke beszédében bemutatta, hogy a megyei önkormányzat a települések egyéni igényeit figyelembe véve milyen elvek szerint osztotta el a TOP pályázati forrásokat. Az elnök aláhúzta: az elmúlt időszakban közel 600 projekt valósult meg a megyében, ám ennek többszörösére lehet majd számítani a következő fejlesztési ciklusban.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK