2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepélyesen átadták a Kecel-Imrehegy közötti új kerékpárutat – Már a kalocsai hobbi - és túrakerékpározók is használatba vették

Ünnepélyesen átadták a Kecel-Imrehegy közötti új kerékpárutat – Már a kalocsai hobbi - és túrakerékpározók is használatba vették
Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 12., 08:22

Ünnepélyes keretek között október 5-én adták át a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázati forrásából és 39 millió forint önerőből megépült, Kecelt Imreheggyel összekötő új kerékpárutat. A kivitelezési munkálatok 2020 júniusában kezdődtek, és fél év alatt befejeződtek. A régen várt utat a kerékpárosok és a gyalogosok már az ünnepélyes avatás előtt használatba vették. A biztonságos közlekedést segítő, közel 4 km hosszú, 2,3 m széles kerékpárutat elsősorban a munkába és az iskolába járók fogadták örömmel. Mint a közösségi médiában tett bejegyzésekben látható, az új kerékpárutat már a kalocsai hobbi- és túrakerékpározók is használatba vették.

Az Imrehegyen megrendezett ünnepségen Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, Haszilló Ferenc Kecel és Lavati Gabriella Imrehegy polgármestere vágta át a nemzeti színű avatószalagot, a kerékpárutat Fekete Szabolcs, a két egyházközség plébánosa szentelte meg. Ezt követően a négy választott tisztségviselő nyeregbe pattant és Imrehegyről átkerékpározott Kecelre.


Elsőként Bányai Gábor gratulált a fejlesztéshez, és ígéretet tett arra, hogy mind az utak, mind a kerékpárutak építését folytatni fogják a térségben. Mint mondta, jelenleg közel tízszeres forrásigény van a 100 milliárd forintot meghaladó kerékpárút építési támogatásokra.

Haszilló Ferenc arról számolt be: a kerékpárút 344 millió 970 ezer forintból valósult meg, melyből a mintegy 39 millió forint önerőt Kecel Város Önkormányzata biztosította. A polgármester felelevenítette a földtulajdonosokkal a nyomvonal menti területekkel kapcsolatban folytatott egyeztetéseket, az építőipari árak emelkedését, mely utóbbi miatt többlettámogatásra is szükség volt. A városvezető mások mellett köszönetet mondott a kivitelezést végző Soltút Kft – nek, a pályázatot író és menedzselő Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-nek, és azoknak a gazdálkodóknak is, akik türelemmel viselték a kivitelezéssel járó nehézségeket.


Lavati Gabriella, Imrehegy polgármestere emlékeztetett, hogy a község önkormányzata közel 14 millió forinttal járult hozzá a beruházás megvalósításához,ebből 11 millió forintot Kecel város 10 éves futamidőre kölcsönzött a községnek.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke beszédében bemutatta, hogy a megyei önkormányzat a települések egyéni igényeit figyelembe véve milyen elvek szerint osztotta el a TOP pályázati forrásokat. Az elnök aláhúzta: az elmúlt időszakban közel 600 projekt valósult meg a megyében, ám ennek többszörösére lehet majd számítani a következő fejlesztési ciklusban.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!