2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

A Baja is kapitulált

Tamás Ferenc  |  2023. 09. 27., 16:31

Szeptember 24-én, vasárnap az ősz hatodik játéknapján a régi rivális Baja gárdáját fogadta az Anda Kalocsa FC csapata, a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban és az egy héttel korábbi bácsalmási sikerét megismételve ezúttal is behúzta a bajnoki pontokat a Kohány társulat.

Látványosan növekvő nézőszám mellett, Kaszala “spori” vezetésével jöttek ki a csapatok a pályára, ahol a mieink a régi idők fociját idézték meg kombinatív, csupa szív játékukkal a találkozó során. A fiúk szinte egymást múlták felül akarásban és hozzáállásban, amely a félidőre 1-1-es eldöntetlen eredménnyel zárult. Régen látott már a hazai publikum ilyen színvonalas összecsapást, ahol főleg a vendégek kapuja előtt alakultak ki gólhelyzetek az első játékrész során. Igaz, a vezetést már rögtön az elején a bajaiak játékának motorja, Bölcskei Gábor szerezte meg egy lepattanó labda után (0-1), ám a mieinket ez még nagyobb iramra sarkallta. A találkozó 37. percében aztán Farkas Szabi látványos és egyben okos góljával, egalizálta a Kalocsa az állást (1-1).

Képgaléria megtekintése (20 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A pihenő után Tóth Levente pazar átlövés-gólt lőtt az alsó sarokba a mérkőzés 51. percében (2-1), mintegy megidézve a Siófok elleni kupameccsen nyújtott debütálását. Majd percekre rá, már Farkas Szabi látványos fejesgóllal döntött a bajnoki pontok sorsáról, amikor bevette Struhák kapuját (3-1). És akkor még nem is szóltunk Varga Stefano kiharcolt helyzeteiről, a Tóth testvérpár “vízhordó” mezőnymunkájáról, a frissen beállt Salacz Attila látványos kapufájáról és Rideg Laci sallangmentes védőjátékáról. De természetesen a többiek is mind dicséretet érdemelnek, hiszen egyaránt mindenki kivette részét a sikerből, amelynek talán egyik legnagyobb hozadéka volt, hogy ismét egymásra talált csapat és közönsége. Jól játszott a Kalocsa, lüktetett a játék, jól forgatták a mieink a széleket - Farkas Zalán és Matos Martin jól húzta meg a vonalak mellett, Farkas Szabi gólérzékenysége pedig mintaértékű volt.

Bátran állíthatjuk, hogy az új névadó szponzor érkeztével kezd egyenesbe kerülni a csapat, jobb jövőt sejtet a kalocsai futball számára.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Anda Kalocsa FC - Bajai LC 3-1 (1-1)
200 néző, vezette: Kaszala Mihály
Kalocsa: Varga S.-Busa D. (Katus Z.), Rideg L., Tamás B., Rábóczki R. - Tóth L., Tóth K.-Farkas Z. (Bányai E.), Farkas Sz. (Lakatos-Lengyel M.), Matos M. (Monori M.),-Varga S. (Salacz A.)
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Bölcskei Gábor (0-1) az 5., Farkas Szabolcs (1-1) a 37., Tóth Levente (2-1) az 51., Farkas Szabolcs (3-1) az 57. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-30 15:30:52
Ismét közeleg december 6-a, Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja, ünnepe is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend immáron tizenhetedik alkalommal szervez ünnepséget, amelynek idén Kalocsa város ad helyet. Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is részt vesz.
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK