2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A Bátaszék nyerte az emléktornát

Tamás Ferenc  |  2022. 08. 03., 15:15

Július utolsó szombatján a Duna túloldalán, Bátaszéken vizitált a Kohány Balázs edzette KFC társulata, ahol az évtizedes múltra visszatekintő, egykori kiváló orvos és sportvezető, dr. Pató József emlékének adóztak a bátaszéki pálya négycsapatos minitornáján.

A rendező házigazda klub 1x45 perces találkozókat írt ki a nyári felkészülés jegyében, ahol a hazaiak megyei első osztályban szereplő gárdája mellett, a szintén Tolna megyei, de II. osztályú Kisdorogi FC, valamint ugyanitt, de III. osztályú Sióagárdi SE voltak a mieink ellenfelei.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A kiírás szerint 16 órától a Kalocsa a Sióagárd „megyehármas” csapatával mérkőzött volna, de ellenfelük úgy tudta, hogy csak 17 órától lép pályára, ezért több mint félórás csúszással indult a mérkőzés. Talán ezért sem voltak ki tizenegyen a kezdésre, ám a Kalocsa sportszerűségből szintén tíz fővel játszott ellenük.

Kalocsai FC – Sióagárdi SE 2-0
100 néző, vezette: Wittek
Kalocsa: Vatai A.-Rideg L., Pirisi R., Kohány B., Busa D.-Romsics P.-Monori M., Farkas Sz., Matos M.-Farkas Z.
Csere: Varga S., Vass L., Tamás Z., Katus Z.
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Matos Martin (1-0) a 17., Matos Martin (2-0) tizenegyesből a 44. percben.

A nagy fölényben játszó Kalocsa szépen járatta a labdát a mezőnyben a két osztállyal alacsonyabban szereplő ellenfelével szemben, de a helyzetkihasználással hadilábon álltak a mieink. Az „agárdiak” mozgásán is látszódott, hogy nincsenek egy súlycsoportban a KFC csapatával. Aztán a negyedóra vége felé sikerült góllal feltörni Matos révén az ellenfél védelmét, amikor úgy 24 méterről átlövésből szerzett gólt szellőléptű bal oldali futónk (1-0). Óriási fölényben játszottak a mieink, szinte kapujukhoz szegezték ellenfelüket, amelyet jól mutatott a sarokrúgásaink magas száma, míg ők el sem értek Vatai kapuja elé. A lefújás percében aztán egy jogos kezezésért megadott büntetőből Matos ismét büntetett (2-0).

Ezt követte a Bátaszék-Kisdorog 45 perc, ahol a hazaiak szó szerint leiskolázták ellenfelüket (6-1).

A folytatásban a végső harmadik helyért a Kisdorog a Sióagárddal mérkőzött, ahol 3-0-s „dorogi” győzelem született.

A döntőben aztán Buzás Attila edző tanítványai nagyobb sebességben játszottak a Kohány bandériumnál- jól látszott a játékukon, hogy előrébb tartanak a felkészülésben, így megérdemelten harcolták ki a tornagyőzelmet és hódították el a győztesnek járó díszes trófeát.

Bátaszék SE – Kalocsai FC 2-0
150 néző, vezette: Wittek
Kalocsa: Varga S.-Katus Z., Rideg L., Pirisi R., Busa D.-Vass L., Romsics P.-Monori M., Farkas Sz., Matos M.-Farkas Z.
Edző: Kohány Balázs
Csere: Vatai A., Tamás Z.

A minitorna csapatunk összekovácsolódását jól szolgálta – hiszen az újaknak meg kell ismernie a társak játékát. Igaz, minden csapatrészünkből volt hiányzó – Kerekes, Nádasdi, Rábóczki, Tóth L., Lakatos-Lengyel M., Bányai E., Kohány G.- de esetünkben minden pályán töltött perc segíti az összeszokást, a csapat ütőképességének a pallérozását.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A torna végeredménye

1. Bátaszék SE        2        2        –        –        8-1     6

2. Kalocsai FC         2        1        –        1        2-2     3

3. Kisdorog             2        1        –        1        4-6     3

4. Sióagárd             2        –        –        2        0-5     0

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 30., 12:49
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>