2022. 09. 27. kedd
Adalbert
: 407 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

A főpróba megvolt, szombaton Szabadszálláson jöhet majd az előadás!

Tamás Ferenc  |  2020. 02. 20., 13:15

Február 16-án, vasárnapi futballmatinén látta vendégül a „megyekettő” Déli csoportjában bajnokságra törő Géderlaki KSE csapatát a tavaszi nyitányra készülő Kohány-társulat, ahol a mieink már a Szabadszállás elleni taktikát sulykolták az összecsapás során.

A találkozó gyászszünettel indult, a felsorakozott két gárda a Kalocsai Futball Club előző héten elhunyt, korábbi vezetőedzője, Alföldi Albert emlékének adózott.

A vendég géderieknek csak köszönettel tartozunk, hogy az utolsó pillanatban módosult szombati játéknap helyett a vasárnap délelőttit is vállalni tudták, igaz kapujukat a mi portásunk, Pámer Krisztián védte.

A találkozó első perceiben mindkét gárda taktikusan járatta a labdát, hogy kipuhatolja a másik sebezhetőségét. A 13. percben aztán egy bal oldali szögletünk után a keresztben kicsúszó labdát Nasz még a hosszú saroknál elérte és elementáris erejű lövésével a kapufa tövét találta telibe. A félidő közepe felé egy géderi kezezés után Borsos spori a tizenegyespontra mutatott, ám Dostyicza büntetőjét a Géderlaknak „kölcsönadott” kapusunk Pámer Krisztián reflex mozdulattal kiütötte. A félidő hajrájában egy a védelmünk által eladott labdából a vendégek ugrottak meg a félpályánál a bal oldalon, majd Urlauber teátrális keresztlabdáját Farkas Pál a felső kapufára lőtte.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc/ KALOhírek


A második játékrészt aztán rögtön góllal nyitották a mieink. A vendégeket erősítő Vatai még kitenyerelt egy lövésünket, ám az alá hulló labdát Dostyicza közelről a hálóba fejelte (1–0). Válaszként aztán jött a vendég, amikor egyik kontrájukból a szellőléptű támadójuk Varga Stefano tört be a 16-osunkon belülre, Nasz pedig csak feldönteni tudta – ez is büntető. A tizenegyest Sági az elvetődő Pámert megtévesztve a kapu közepébe vágta (1–1). A frissen beállt Mátyás Dani pazar cselsorozattal fűzte fel a géderi védelmet, majd az alapvonalról középre adott, amit Kovács Márk még tovább pöckölt Balogh Tomi elé, aki szinte a gólvonalról volt eredményes (2–1).

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző: – Először is szeretnék köszönetet mondani a Gédernek, hogy vállalták a ma délelőtti mérkőzést, ugyanis szombatra volt eredetileg lekötve és ők így is szervezték a saját programjaikat. Talán ezért is volt több hiányzójuk. A mi játékunkról annyit, hogy egy teljesen más formációt szerettünk volna gyakorolni, ami a megszokottól igencsak eltérő, de ezúttal nem a géderiekre fókuszálva, hanem már a szabadszállási idegenbeli bajnoki rajtra gondolva. Mindezt az első félidőben meg is valósítottuk, majd a második játékrészben már saját játékunkat játszottuk, igaz, ekkor már számtalan fiatalnak is lehetőséget adtam a bizonyításra. Az talán látszott is, hogy még nem állunk teljesen készen, de a jövő héten a finomhangolásnál már mindenképpen a Szabadszállás ellen követendő taktikai képzés kerül majd sulykolásra.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc/ KALOhírek


Kalocsai FC – Géderlaki KSE 2–1 (0–0)
50 néző, vezette: Borsos T.
Kalocsa: Vatai – Szabó, Pandúr, Nasz, Vuits A. – Tóth L., Lakatos-Lengyel – Matos M., Farkas Z., Dostyicza – Follárdt.
Csere: Pámer, Mátyás, Farkas Sz., Balogh T., Kovács M., Matos T., Matos B. Edző: Kohány Balázs.

Folytatás február 22-én, szombaton 14 órakor Szabadszálláson

a tavaszi bajnoki nyitányon, ahol a tabellán közvetlenül mögöttünk álló, a télen igencsak megerősített, légiósokkal megspékelt egykori katonaváros csapata lesz majd az ellenfelünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés