2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

A KFC és az Akasztó megosztozott a pontokon

A KFC és az Akasztó megosztozott a pontokon
Tamás Ferenc  |  2022. 11. 02., 09:32

Október utolsó vasárnapján a Kalocsai FC alakulata a régi rivális Akasztó FC gárdáját fogadta a Bács megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság soros fordulójában, ahol egy változatos helyzeteket hozó találkozó után megosztozott a bajnoki pontokon a két csapat.

Igaz, ebben a fránya hárompontos rendszerben mégis azt mondhatjuk, hogy bármennyire is vékonyan fizetnek a döntetlennek, erkölcsileg mégis többet jelentenek a csapat számára, mintha átszámolnánk a pontveszteségeket valódi vereségekre. Hogy az Akasztó elleni döntetlen mit jelent igazából a csapat számára, azt a soron következő Tiszakécske II. elleni találkozó mutatja meg, vagy éppen a legközelebbi Jánoshalmaelleni kalocsai ütközetünk, amikor ismét hazai publikum előtt játszunk. Ugyan nem sikerült a megálmodott „hármasugrásunk”, - azaz a Kunbaja és a Félegyháza legyőzése után az Akasztó elleni sikerünk ezúttal elmaradt, ám a megszerzett egy pontokkal nem cserélhettünk helyet a tabellán a vendég „stadlervárosi” alakulattal, de így is mentálisan erősödött csapatunk az újabb pontszerzésével.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Igaz, a találkozó úgy indult, hogy a vendégek szereznek gólt, gyors egymásutánban, de szerencsére Rabi „spori” nem fújt ellenünk büntetőt, miközben az Akasztó presszió alatt tartotta az „öltözőben maradt” Kalocsát. A labdabirtoklást tekintve ekkor a vendégek domináltak, miközben a KFC értelemszerűen kontrázott.

Egyik ilyen megugrásunk után Farkas Zalán kicselezte még a kapujából elé futó Németh kapust is, majd a ketrec közepébe küldte a labdát (1-0). Rá egy percre a vendégek egalizálták az állást. A bal oldali védelmünk mögé kerülve tálcán kínálták középre a gólszerzést, amit Palla ki is használt (1-1).

A fordulás után a helyzetek kialakítása is eldöntetlennek bizonyult- igaz, a nagyobb ziccereket a KFC alakította ki-, ám ha Varga Sanyi a kapunkban nem áll feladata magaslatán, akkor ki tudja, milyen végeredmény születik? Szerencsére maradt az 1-1-es állás, ám Farkas Zalán és Lakatos-Lengyel Marci is dönthetett volna a pontok sorsáról.

Kalocsai FC – Akasztó FC 1-1 (1-1)
Kalocsa: Varga S.-Tamás Z. (Busa D.), Rideg L., Rábóczki R., Kerekes K.,-Tóth L., Lakatos-Lengyel M.-Bányai E. (Monori M.), Farkas Sz. (Romsics P.), Matos M.-Farkas Z.
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Farkas Zalán (1-0) a 31.Palla Lajos (1-1) a 32. percben.

Folytatás november 5-én, szombaton 13:30 órától a Tiszakécske II. otthonában,

a találkozót a Tiszakécske Városi Sportcentrum pályáján rendezik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK