2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A KFC győzelmekkel teli menetelést vágott ki az ősz során

A KFC győzelmekkel teli menetelést vágott ki az ősz során
Tamás Ferenc  |  2020. 12. 01., 08:41

A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában a dobogó második fokán telelhet a Kohány Balázs edzette csapatunk, ráadásul az örök pesszimisták is elismerik, hogy a kalocsai foci minőségében is volt pozitív irányú elmozdulás.

Szerencsére a nyári vezetőváltással sem támadt zavar a klub működésében, sőt, hogy el ne kiabáljuk, a Kohány Gábor – Skultéti Csaba – Markella Viktor triumvirátus nagy odaadással és mindenki által elismerően tette a dolgát.

A 2020/2021-es bajnoki évadot aztán az ambiciózus vezetésünknek köszönhetően is egy megerősített csapat kezdhette meg az új igazolásaink jóvoltából, és amire már jó 25 éve nem volt példa Kalocsa labdarúgásában, menetből hatszor egymás után nyertünk zsinórban a bajnoki rajt után. Sajnos, akárcsak tavasszal, a járvány ezúttal is közbeszólt az ősz finisében, így két mérkőzésünk is halasztásra került. Az addig elért remek eredménysorunk azonban önmagáért beszél.

2. Kalocsai FC                      12       9          1          2          31–15            28 p.

A fenti eredménysor 78%-os csapatteljesítménynek felel meg, amely mérkőzésenkénti 2,6-os rúgott és 1, 25-ös kapott gólátlaggal párosult.


A nyári változásokról, az ősz történéseiről Kohány edzőt faggattuk, arra kérve, hogy értékelje csapata remek eredménysorát.

–Engedtessék meg nekem, hogy előbb a statisztikán essünk túl, hiszen a számok soha nem hazudnak.

Hazai pályán:
5 győzelem – 1 döntetlen 16-2-es gólkülönbség

Idegenben:
4 győzelem – 2 vereség 15-13-as gólkülönbség

Gólszerzők: Follárdt Zoltán, Nébl Martin 7-7 gól, Dostyicza Dániel 6 gól, Farkas Zalán, Sümegi Balázs 3-3 gól, Rideg László 2 gól, Tóth Levente, Kohány Balázs 1-1 gól

Osztályzataim alapján:
Varga Sándor 7
Dostyicza Dániel 6,91
Follárdt Zoltán 6,63
Nébl Martin 6,6
Nasz Balázs 6,45
Rideg László 6,44
Knap Tamás 6,41
De összességében elmondható, szinte mindenki 6-os átlag felett végzett.

Játékpercek alapján:
Knap Tamás: 1045 perc
Szabó Valentin és Dostyicza Dániel 1022 perc
Follárdt Zoltán: 915 perc
Nasz Balázs: 903 perc


Játékosok értékelése:
Kapusposzton azt gondolom nagyon jól állunk van egy rutinosabb kapusunk Varga Sándor személyében, akinek a leigazolása nagyszerű döntés volt és egy fiatal tehetség: Vatai Adrián.  Mindketten jó teljesítményt nyújtottak és ami pozitívum, nagyon jó az összhang a két kapusunk között és edzéslátogatottságuk kiemelkedő.
Dostyicza Dánielt külön kiemelném, hiszen igazi vezére lett a csapatnak és nagyszerű félévet tudhat maga mögött, azt gondolom, mióta ismerem, még nem volt ilyen jó féléve.
Rideg Lászlót is a legek közé tudom sorolni, tipikusan az edzők „kedvence „ játékos: csendes, alázatos, és nagy szíve van a pályán, örülök neki, hogy nyáron csapatunkat választotta, de azt sajnálom, hogy nem tette meg ezt évekkel korábban.

Knap Tamás, Nasz Balázs védőpáros azt gondolom a megye egyik legjobb párosa, nagyszerűen kiegészítik egymást és szinte végig megadták a stabilitást a csapatnak.

Farkas Zalánt kiemelném, aki azt gondolom rengeteget fejlődött az elmúlt 1,5 évben mióta együtt dolgozunk (szinte minden edzésen részt vesz) és bízom benne az alázat, ami megvan benne a játék iránt, és ez fogja jellemezni, akkor még nagyon sok örömet fog ő okozni a Kalocsai szurkolóknak.

Follárdt Zolinál örülök neki, hogy alázatos játéka mellé ősszel már gólok is párosultak. Abban a játékrendszerben, amiben játszunk, nem egy hálás szerep jut neki, de szinte minden meccsen nagyszerűen dolgozik, igazi csapatember.

Nébl Martin leigazolását nagyon szorgalmaztam, bár azt gondolom még ennél is több van benne mint amit az ősszel mutatott, de játéka alapján  egyértelműen csapatunk erőssége.

Tóth Levente, Lakatos Marci, Vuits Attila most is megadták a középpálya közepén a stabilitást. Sajnos Vuits Attila szezon elején megsérült, pedig addig a legjobbak közé tartozott. Tóth Levente kicsit nehezen lendült játékba, úgy gondolom rajt előtti sérülése közrejátszott ebben, viszont a szezon vége felé már csapatunk egyik legjobbja volt. Lakatos Marci játékában tavalyhoz képest volt visszaesés, de így is stabil tagja volt csapatunknak.

Szabó Valentin és Sümegi Balázs az összes mérkőzésen pályára léptek, Valentin játékán nem látszódott, hogy kevés edzésen tud részt venni, stabil pontja volt a védelmünknek. Sümegi Balázs nagyszerűen illeszkedett be a csapatba, voltak jobb és gyengébb meccsei is, de ő is stabil tagja lett csapatunknak.
Rábóczki Richárd, Matos Martin és Salacz Attila őszi játékát sajnos folyamatosan sérülések nehezítették. Közülük Matosra és Salaczra, szinte nem is számíthattam, Rábóczki amikor játszott, akkor tudta hozni a stabil játékát. Bízom benne tavaszi szezonra rendbe jönnek, mert nagy szükség lesz rájuk.

Pandúr Tomi továbbra is az egyik legfontosabb szerepet tölti be az öltözőben – masszőrként, játékosként és emberként is fontos tagja a csapatunknak.

Mátyás Dani visszatérésének nagyon örülök, bízom benne, a téli felkészülés során teljesen utoléri magát akkor tavasszal nagy erőssége lesz a csapatunknak.
Összességében erről az őszi szezonról elmondható, hogy nehezen indult, hiszen későn állt össze a keret, de amit elterveztem azt sikerült teljesíteni.
Érkezett öt új játékos: Knap Tamás, Nébl Martin, Varga Sándor, Sümegi Balázs és Rideg László. Külön öröm, hogy szinte az összes érkező alapember lett.

A Magyar Kupát külön nem szeretném értékelni, hiszen az első fordulóban kiestünk, az a felkészülésünkbe nem illett bele, hiszen nagyon korai időpontban került megrendezésre és amit már korábban is említettem későn állt össze a keret, így a kupamérkőzés időpontjában nem voltunk még kész állapotban.

Bajnoki rajt előtt nagyon bizakodó voltam, mert amit elterveztem a felkészülés alatt azt 80-90 %-ban sikerült elvégezni, és ez megyei szinten jónak mondható.

Azt tudtam, hogy több csapat van, akik a bajnoki címért küzdenek, hiszen Jánoshalmán, Szabadszálláson és Kiskunfélegyházán is ilyen célok voltak szezon előtt és az is várható volt lesznek meglepetés csapatok is. Így összességében az 1-4 hely volt a célkitűzés, amit az első félévben sikerült is teljesíteni.

Őszi szezonnal kapcsolatban, amit kiemelnék, az egyértelműen a bajnoki rajt, hiszen 6 forduló után 100%-os volt a csapat. Azt gondolom ez komoly dolog, sőt ha azt nézem 10 forduló után 9 győzelemmel álltunk, akkor elmondható ezt a legszebb álmainkban reméltük csak.

Ami számomra még óriási pozitívum, hogy hazai pályán veretlenek maradtunk és a Kiskőrös elleni mérkőzés előtt 5-ből 5 győzelemmel álltunk kapott gól nélkül.

Ami negatívum számomra az természetesen a két vereség, ezek közül a hartai fájó jobban, mert úgy gondolom a játékunkkal nem volt gond, viszont óriási egyéni hibákat vétettünk.

Szeretnék köszönetet mondani minden játékosnak, vezetőnek, szurkolónak és mindenkinek, aki támogatta a csapatot. Kellemes Ünnepeket kívánok és kalocsai sikerekben gazdag Boldog Új Évet– fejezte be Kohány Balázs edző csapata értékelését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés