2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A tabella utolsó helyére esett vissza a Kalocsa

Tamás Ferenc  |  2022. 10. 04., 17:48

Október 2-án, vasárnap meglepően érett játékot mutatott be az eddig még győzelem nélkül szerénykedő Kalocsai FC csapata az otthonában mindenkire veszélyes kiskőrösi rohamosztag ellen, de a kiérdemelt döntetlenünk helyett még a pontszerzésünk is elmaradt a borvárosban.

Pedig, akár a kialakított helyzeteink számát, akár a mezőnybeli labdabirtoklásunk arányát nézzük, a Kalocsa rászolgált volna akár a győzelemre is, de a „szegény embert az ág is húzza” vereség lett ismét Petőfi szülővárosában.
Aki ott volt, és látta, az egyértelműen állítja, hogy a Kohány társulat nem érdemelt volna vereséget ezen a vasárnap délutánon.
Így, az idei ősz számunkra ötödik játéknapján sem termett győzelmi babér a Kohány Balázs edzette Kalocsai FC alakulatának a megyei labdarúgó-bajnokság soros fordulójában.


Forrás: KALOhírek / Archív


Pedig jól indult a szomszédvári derbi számunkra, hiszen rögtön az elején, Monori Martin jó húszról elengedett bombája fújt riadót a hazai kispadnál. Majd a negyedóra vége felé az előző heti gólvágónk, Farkas Szabolcs ijesztette a hazaiak portását, amikor nagy helyzetben is hibázott.
A félidő közepe táján a kitörő Szedmákot csak szabálytalanul tudták megállítani a KFC védői a büntetőterületen belül, tizenegyes! Kovács „spori” egyből megadta a büntetőt, amelyet maga a sértett értékesített (1-0). Ezt követően szellőléptű támadónk, Farkas Zalán többször is veszélyeztetett, ám gól nem született belőle.

A fordulás után Tóth Levi kapufája jelentett ébresztőt a hazaiaknál, majd a kipattanót Monori sem tudta gólra váltani. Azt követően is a KFC dominált, ám kapusunknak, Varga Sanyinak is volt alkalma bizonyítani jó formáját, amikor többször is hárított gyors egymásutánban, igen meleg helyzetekben. És jött Bányai a jobb oldalon, majd beadását Farkas Szabi ajtó-ablak helyzetben is elpuskázta.

A meccs hajrájába fordulva aztán a hazaiak kapitánya, Nagy Attila szerzett újabb gólt csapatának (2-0), majd a mérkőzés finisébe érve higanymozgású támadónk, Farkas Zalán „firkálta” meg a hazai védőket, a lepattanó labdát pedig megszerezni akaró Farkas Szabolcsot foultolták. Ez is bünető!
A tizenegyest Zalán aztán a kapu bal alsó sarkába lőtte, kialakítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

A hazaiak győztek ugyan, de a KFC nem érdemelt vereséget ezen a délutánon, így a Kohány tanítványok továbbra is győzelem nélkül szerénykednek a tabella utolsó helyén.

Kiskőrösi LC – Kalocsai FC 2-1 (1-0)
50 néző, vezette: Kovács Bence
Kalocsa: Varga S.-Busa D. (Vass L.), Rideg L., Pirisi R. (Práger Á.), Rábóczki R.-Tóth L., Lakatos-Lengyel M.-Bányai E. (Tapolcsányi D.), Farkas Sz., Monori M. (Romsics P.)-Farkas Z.
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Szedmák Roland tizenegyesből (1-0) a 19., Nagy Attila (2-0) a 71., Farkas Zalán tizenegyesből (2-1) a 79. percben.

Folytatás október 9-én, vasárnap 15 órai kezdéssel hazai környezetben,

 amikor majd a hajdani rivális, Bajai LC társulata érkezik hozzánk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 28., 08:54
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK