2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A tabella utolsó helyére esett vissza a Kalocsa

Tamás Ferenc  |  2022. 10. 04., 17:48

Október 2-án, vasárnap meglepően érett játékot mutatott be az eddig még győzelem nélkül szerénykedő Kalocsai FC csapata az otthonában mindenkire veszélyes kiskőrösi rohamosztag ellen, de a kiérdemelt döntetlenünk helyett még a pontszerzésünk is elmaradt a borvárosban.

Pedig, akár a kialakított helyzeteink számát, akár a mezőnybeli labdabirtoklásunk arányát nézzük, a Kalocsa rászolgált volna akár a győzelemre is, de a „szegény embert az ág is húzza” vereség lett ismét Petőfi szülővárosában.
Aki ott volt, és látta, az egyértelműen állítja, hogy a Kohány társulat nem érdemelt volna vereséget ezen a vasárnap délutánon.
Így, az idei ősz számunkra ötödik játéknapján sem termett győzelmi babér a Kohány Balázs edzette Kalocsai FC alakulatának a megyei labdarúgó-bajnokság soros fordulójában.


Forrás: KALOhírek / Archív


Pedig jól indult a szomszédvári derbi számunkra, hiszen rögtön az elején, Monori Martin jó húszról elengedett bombája fújt riadót a hazai kispadnál. Majd a negyedóra vége felé az előző heti gólvágónk, Farkas Szabolcs ijesztette a hazaiak portását, amikor nagy helyzetben is hibázott.
A félidő közepe táján a kitörő Szedmákot csak szabálytalanul tudták megállítani a KFC védői a büntetőterületen belül, tizenegyes! Kovács „spori” egyből megadta a büntetőt, amelyet maga a sértett értékesített (1-0). Ezt követően szellőléptű támadónk, Farkas Zalán többször is veszélyeztetett, ám gól nem született belőle.

A fordulás után Tóth Levi kapufája jelentett ébresztőt a hazaiaknál, majd a kipattanót Monori sem tudta gólra váltani. Azt követően is a KFC dominált, ám kapusunknak, Varga Sanyinak is volt alkalma bizonyítani jó formáját, amikor többször is hárított gyors egymásutánban, igen meleg helyzetekben. És jött Bányai a jobb oldalon, majd beadását Farkas Szabi ajtó-ablak helyzetben is elpuskázta.

A meccs hajrájába fordulva aztán a hazaiak kapitánya, Nagy Attila szerzett újabb gólt csapatának (2-0), majd a mérkőzés finisébe érve higanymozgású támadónk, Farkas Zalán „firkálta” meg a hazai védőket, a lepattanó labdát pedig megszerezni akaró Farkas Szabolcsot foultolták. Ez is bünető!
A tizenegyest Zalán aztán a kapu bal alsó sarkába lőtte, kialakítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

A hazaiak győztek ugyan, de a KFC nem érdemelt vereséget ezen a délutánon, így a Kohány tanítványok továbbra is győzelem nélkül szerénykednek a tabella utolsó helyén.

Kiskőrösi LC – Kalocsai FC 2-1 (1-0)
50 néző, vezette: Kovács Bence
Kalocsa: Varga S.-Busa D. (Vass L.), Rideg L., Pirisi R. (Práger Á.), Rábóczki R.-Tóth L., Lakatos-Lengyel M.-Bányai E. (Tapolcsányi D.), Farkas Sz., Monori M. (Romsics P.)-Farkas Z.
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Szedmák Roland tizenegyesből (1-0) a 19., Nagy Attila (2-0) a 71., Farkas Zalán tizenegyesből (2-1) a 79. percben.

Folytatás október 9-én, vasárnap 15 órai kezdéssel hazai környezetben,

 amikor majd a hajdani rivális, Bajai LC társulata érkezik hozzánk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK