2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A végén a KFC győzelmet érdemelt volna

A végén a KFC győzelmet érdemelt volna
Tamás Ferenc  |  2024. 04. 10., 17:42

Április első szombatján ideális labdarúgó-időben, verőfényes napsütésben volt része annak, aki kilátogatott Baján a legendás Vasvári utcai pályára, amelynek állapota mindent elmond a városvezetés labdarúgással kapcsolatos hozzáállásáról. A remek időben, mintegy kettőszáz szurkoló nézhette végig a 90 perc történéseit és Tóth Róbert „spori” határozatlanságát, aki többször a hazai kispad „instruálása” nyomán vezette a mérkőzést az öreg pályán ezúttal a vármegyei I. osztályban tizedik helyen álló Kalocsa és a tizenegyedik baja meccselt egymással, igaz, nem a régi idők fociját megidézve.

Példa minderre, hogy a hazaiak immár zsinórban a 6. találkozójukon sem érezhették a győzelem varázsát, ám legalább ezúttal gólt szereztek, öt korábbi gól nélküli meccsük után. Az 1. játékrész ordító gól helyzetét a Kalocsa mokány középpályása, Farkas Szabi hagyta ki, aki Farkas Zalán jobb oldali elfutását követően érkezett a kapu előtti keresztbe gurításra, ám egyszerűen eltörte a labdát. Így odalett a vendégcsapat előnye a szezon eddigi legnagyobb helyzete után. Az első félidő gól csendje után a veterán Kerezsi „Keró” húzta meg szintén a jobboldalon a Baja kibontakozó akcióját, majd jött a beadása is, amelyből Szeibert bevette Varga Sanyi kapuját (1-0).

A Baja gólja után kalocsai helyzetek követték egymást. Aztán a Kalocsa korábbi bekkje – Tóth Róbert „spori” - főszereplővé lépett elő, amikor is egy vitatott szituáció után - elsősorban a hazai kispad útmutatására- a vendégek egyik védőjét, Tamás Benit előbb küldte a zuhany alá. A hatvannegyedik perctől az így megfogyatkozott Kalocsa emberhátrányban futballozhatott tovább, ám a hazai szurkolók mindezt nem érzékeltették, hiszen továbbra is a Kalocsának voltak komolyabb helyzetei. Aztán jött Török Márk sokadik labdás felfutása a jobb oldalon. Új igazolásunk lendülete meghozta csapatunk szépítését. Átlépve a fél pályán szerette volna megjátszani az elöl lévő társakat, ám indításából lecsúszott beadás lett- amit a mérkőzés után megosztott velünk-, amely a kapujából kint álló Sztruhák felett „Didi hulló faleveleként” a házigazdák hálójába hullott a léc alá (1-1), a közel 50 méteres ívelés így a tavasz egyik legfurább találata volt…

Ezt követően is a vendég Kalocsának voltak helyzetei az utolsó fél órában emberhátránya ellenére. A  mieink mintha megelégedtek volna a pontszerzéssel a „kihagyott helyzetek” találkozóján, pedig „ez” a Baja minden idők egyik leggyengébb hazai alakulata volt, amely zsinórban a hatodik meccsét sem tudta megnyerni a vármegyei I. osztályban. Az Anda KFC talán a lefújás után bánhatta igazán, hogy nem erőltette a győzelmét emberhátránya ellenére, amelyet a lelátón ülők nem is érzékelhettek a találkozó során. Csapatunk így a kihagyott ajtó-ablak helyzetei mellett is megőrizte nyolcpontos előnyét a „vizek városának” csapata ellen és sorozatban negyedik mérkőzésén sem talált legyőzőre, amely mindenképpen dicséretes teljesítmény.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Folytatás majd április 14-én, vasárnap hazai környezetben

a szintén régi önmagát kereső Kecel FC gárdája ellen.
Kezdés: 16:+0
Helyszín: Molnár Ferenc Sport-és Szabadidőközpont

A csapat ezúton is hívja és várja szurkolótáborát!

Bajai LC – Anda Kalocsa FC 1-1 (0-0)
200 néző, vezette: Tóth Róbert
Kalocsa: Varga S. – Török M. (Katus Z.), Rideg L., Tamás B., Rábóczki R. (Vass Z.) – Tóth L., Székely Ö. – Bányai E. (Matos M.), Tóth K., Farkas Sz. (Monori M.) – Farkas Z. (Szabadi Á.)
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Szeibert Milán (1-0) a 47., Török Márk (1-1) a 67. percben.
Kiállítva: Tamás Benjamin a 64. percben.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK