2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Az 5–0-s végeredmény még a Kőrösre volt hízelgő

Az 5–0-s végeredmény még a Kőrösre volt hízelgő
Tamás Ferenc  |  2021. 09. 24., 13:25

Szeptember 19-e arany betűkkel lesz beírva a Kalocsai FC legújabbkori történetébe, ugyanis a szomszédvár, örök rivális Kiskőrös gárdáját úgy győzték le 5–0-ra a mieink, hogy a vendégeknek szinte momentumuk sem volt a találkozó során.

A mérkőzés emlékezetes pillanatokkal indult egy kalocsai fiatalember számára, hiszen a kezdőrúgást Bedics Ákos, a Méhecskék SE ifjú labdarúgója végezte el, mintegy megadva az ünnepi győzelem alaphangulatát. Aztán a mieink olyan meccset produkáltak, amely megidézte a ’90-es évek kalocsai focijának aranykorát.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc

Dostyicza egy remek szabadrúgással nyitott a 10. percben, majd tíz percre rá, Boldizsár Csaba profi lekészítése után, Kiss Dominik lőtte mellé a labdát, igazán ígéretes helyzetben. A találkozó 22. percében már Dostyicza bombagóljának tapsolhatott a publikum (1–0), rá egy percre pedig új szerzeményünk, Boldizsár Csaba egy kiugrása után talált a hálóba (2–0).

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc

A fordulás után, a második játékrész közepe táján ismét egy emlékezetes kalocsai támadás futott végig a pályán. A harmadik találatunknál a „Kiscola”, azaz Farkas Zalán villant a jobb oldalon, majd éles beadását Boldizsár Csaba fejelte két méterről a kőrösi kapuba (3–0). És még mindig nem volt vége a hazai gólgyártásnak. A meccs 66. percében a nagy kedvvel játszó Dostyicza hozta helyzetbe magát, majd kíméletlenül kilőtte a „hosszú alsót” (4–0). A végeredményt a fiatal Romsics Peti állította be, aki Matos beadását passzolta közelről a hálóba (5–0).

MESTERMÉRLEG:

Kohány Balázs edző: – Ugyan nehéz helyzetben voltunk – hiszen gyengén rajtoltunk –, habár én úgy láttam az elejétől fogva, hogy a kicserélődött csapatomban jóval több van, mint amit eddig mutattunk. Ezt a mai meccsen bizonyították is a fiúk, igaz készültünk is a Kőrös játékából. Úgy gondolom, hogy kifejezetten jó játékkal, szinte a foci minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk ezen a találkozón és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, amihez gratulálok a srácoknak.

 Kalocsai FC – Kiskőrösi LC 5–0 (0–0)

200 néző, vezette: Tóth Csaba

Kalocsa: Varga – Rideg, Knap, Szabó (Pandúr), Szalánczi – Tóth L., Kerekes – Farkas (Rakiás), Dostyicza (Tamás), Kis (Romsics) – Boldizsár (Matos) Edző: Kohány Balázs.

Gólszerző: Dostyicza Dániel (1–0) a 22., Boldizsár Csaba (2–0) a 23., Boldizsár Csaba (3–0) a 61., Dostyicza Dániel (4–0) a 66. percben, Romsics Péter (5–0) a 89. percben.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!