2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Az Anda Kalocsa is feljutott a Magyar Kupa főtáblájára

Az Anda Kalocsa is feljutott a Magyar Kupa főtáblájára
Tamás Ferenc  |  2024. 05. 23., 18:16

Május 16-án, csütörtökön rendezték a vármegyei kupa 6. körének harmadik mérkőzését Kalocsán, ahol az Akasztó FC megyei I. osztályú gárdája volt a Kohány bandérium ellenfele. A 90 perc aztán akárcsak korábban Hartán, eldöntetlen eredményt hozott, ám a tizenegyes párbajt a mieink nyerték és megszerezték ezzel a vármegyei kupa 5. helyét. Így, megyénkből az amatőrök csoportjából jutottak a Magyar Kupa főtáblájára.

Talán a lehűlő hőmérséklet is eredményezte, vagy egy szigorú edzői ráhatás, hogy a mieink régen látott tempóban kezdtek el futballozni, sőt férfiasan kemény csatában felvállalták a párharcokat, azaz a szurkolók számára is úgymond más mentalitásban játszottak – sokkal „élesebb”, „harapósabb” volt a játékunk a megszokottól, egyszóval lendületesebb volt a KFC csapatjátéka.

A találkozó 20. percére már 2-0-ra is vezettünk. Előbb Tóth Kristóf lépett el a jobb oldalunkon, majd középre gurítását Monori az akasztói ketrecbe passzolta a 17. percben. Percekre rá, ismét Tóth Kristóf volt az egyik főszereplő. Sarokrúgását, testvérbátyja Levente a meglepett akasztói kapus, Németh mellett a hálóba fejelte (2-0). Majd jött a vendégek nehéztüze, Varga Milán, aki a bal oldalon ugrott ki védőink szorításából, majd futtából kilőtte kapunk bal alsó sarkát (2-1). A mérkőzés 44. percében büntetőhöz jutottak az akasztóiak. Tóth Levente elhúzta a betörő, Nagy Attila lábát, tizenegyes! A büntetőt Bányai Máté értékesítette (2-2). Fordulás után közvetlenül egy ártatlannak tűnő szituációban Németh kapusról került a labda, Tóth Kristóf elé, aki azonnal lecsapott a tálcán kínált lehetőségre és a vendégek kapujába küldte a labdát (3-2). Látszódott csapatunk játékán, hogy mi diktáltuk a tempót, sőt, már harmadik alkalommal is mi vezettünk a mérkőzés során. Aztán jött kapusunk Varga Sanyi, aki egy Varga Milán bombát tenyerelt ki a léc alól a kavargó szélben. Majd jött Varga Milán szépséges találata. Talán a Honvéd nehéztüzére, Tichy Lajos tudta csak ilyen erővel ellőni a pettyest, de tény az, hogy ehhez hasonló bombagólt Kalocsán csak ritkán láttunk.
Eleresztett egy olyan sistergős bombát, amelyet mintha zsinóron húztak volna, úgy vágódott Varga kapujának jobb felső sarkába (3-3). Aztán a mieink szereztek még egy érvénytelen gólt is, maikor Tóth Kristóf szögletét Tóth Levente fejelte az akasztói kapuba, de Ézsiás „spori” bökést látott, így a gólunkat érvénytelenítette. Majd egyre több tumultuózus jelenet tarkította a játékot, Ézsiás kezéből pedig lassan kicsúszott a mérkőzés irányítása.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Folytatás a hétvégén, vasárnap Jánoshalmán, ahol a dobogóra törő hazaiakkal rangadózik majd csapatunk a pontszerzés reményében. Kezdés 17:30 órától a hazaiak sporttelepén.

Anda Kalocsa FC – Akasztó FC 3-3 (2-2)
Vezette: Ézsiás Gábor
Kalocsa: Varga S. – Török M., Rideg L., Rábóczki R. (Székely Ö.), Vass Z. – Tamás B., Tóth L. – Farkas Z., Tóth K., Bányai E. – Monori M. (Farkas Sz.)
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Monori Martin (1-0) a 15., Tóth Levente (2-0) a 21., Varga Milán (2-1) a 31., Bányai Máté (2-2) a 44., Tóth Kristóf (3-2) a 47., Varga Milán (3-3) a 65. percben.

Következtek a büntetők: kapusunk, Varga Sanyi hármat is hárított a tizenegyesek közül, míg a mieink soraiból Bányai Edvin, Tóth Kristóf, Tóth Levente is értékesítette tizenegyesét, így 3-1-re nyertük a találkozót. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK