2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Az NB III-as Jászberényt kaptuk a kupában

Az NB III-as Jászberényt kaptuk a kupában
Tamás Ferenc  |  2022. 08. 15., 13:05

Augusztus 28-án, vasárnap 16.30 órai kezdéssel az NB III-as Jászberényi FC csapatát látja vendégül a Kalocsa a Mol Magyar Kupa országos második körében a Molnár Ferenc Sport-és Szabadidőközpont centerpályáján, ahol együttesünk korábban a fővárosi Testvériség SE gárdáját ütötte el a továbbjutástól, ám most ennél jóval fajsúlyosabb együttessel mérkőzik.

Augusztus 11-én, csütörtökön sorsolták ki az MLSZ-ben a Magyar Kupa új idényének második országos körét, ahol még az NB I. és az NB II-es gárdák nem szállnak be a küzdelmekbe.

Az öt Bács megyei együttesből csak a Lajosmizsei VLC és a Kalocsai FC jutott tovább az első körből,

míg a Kecel, a Kiskunfélegyháza és a Kecskeméti LC csapatai elvéreztek.
A mieinknek a nagy tradíciókkal bíró Észak-alföldi gárda, a Jászberényi FC együttese jutott, amely az előző bajnoki évben felejthető évadot futott.

Agócs Fotó / Facebook


A 20 csapatos NB III. Keleti csoport 16. helyén zártak a jászságiak a 38 meccsen elért 10 győzelmükkel, 5 döntetlennel és 23 vereséggel úgy, hogy az utolsó tíz bajnoki összecsapásukat zsinórban elveszítették. Tehát eredménysorukból is látszik, hogy nem egy világverő együttes…
Igaz, a formálódó, újakkal megspékelt kalocsai tizenegynek azért abszolút favoritjai, de sohasem kell elfelejteni a „labda kerek” örökérvényű szlogent!

Az NB III-as ellenfélnek azért egyik „hozadéka” az, hogy nem kell idegenbe utaznunk, hanem hazai környezetben, saját szurkolói előtt játszhat csapatunk.
Persze a rutin, a játéktudás, a képzettség szintje a vendégek mellett szól, hiszen ők ennek az összecsapásnak a toronymagas esélyesei, ráadásul a nyáron még erősödtek is. Ugyanis a volt NB I-es játékos, a Paks, az Újpest és a Vasas korábbi futballistája Mohamed Remili is soraikban kergeti a labdát. Ám, legyen ez kihívás Kerekes Krisztiánéknak, akiknek dolga lesz majd az ellenfél játékának az elrontása, legjobbjaik semlegesítése.
Csak bízhatunk benne, hogy a nyáron tőlünk távozók hiányát az újonnan érkezők pótolják majd a Jászberénnyel vívott ütközetünk során, az meg kérdés sem volt soha csapatunk életében, hogy aki kalocsai mezben fut ki a pályára, az nem adja majd olcsón a bőrét egyetlen ellenfelével szemben sem.

Ha a találkozón döntetlen eredmény születik, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha azután sincs döntés, akkor büntetőrugások következnek a labdarúgás szabályai szerint.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK