2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Az NB III-as Jászberényt kaptuk a kupában

Az NB III-as Jászberényt kaptuk a kupában
Tamás Ferenc  |  2022. 08. 15., 13:05

Augusztus 28-án, vasárnap 16.30 órai kezdéssel az NB III-as Jászberényi FC csapatát látja vendégül a Kalocsa a Mol Magyar Kupa országos második körében a Molnár Ferenc Sport-és Szabadidőközpont centerpályáján, ahol együttesünk korábban a fővárosi Testvériség SE gárdáját ütötte el a továbbjutástól, ám most ennél jóval fajsúlyosabb együttessel mérkőzik.

Augusztus 11-én, csütörtökön sorsolták ki az MLSZ-ben a Magyar Kupa új idényének második országos körét, ahol még az NB I. és az NB II-es gárdák nem szállnak be a küzdelmekbe.

Az öt Bács megyei együttesből csak a Lajosmizsei VLC és a Kalocsai FC jutott tovább az első körből,

míg a Kecel, a Kiskunfélegyháza és a Kecskeméti LC csapatai elvéreztek.
A mieinknek a nagy tradíciókkal bíró Észak-alföldi gárda, a Jászberényi FC együttese jutott, amely az előző bajnoki évben felejthető évadot futott.

Agócs Fotó / Facebook


A 20 csapatos NB III. Keleti csoport 16. helyén zártak a jászságiak a 38 meccsen elért 10 győzelmükkel, 5 döntetlennel és 23 vereséggel úgy, hogy az utolsó tíz bajnoki összecsapásukat zsinórban elveszítették. Tehát eredménysorukból is látszik, hogy nem egy világverő együttes…
Igaz, a formálódó, újakkal megspékelt kalocsai tizenegynek azért abszolút favoritjai, de sohasem kell elfelejteni a „labda kerek” örökérvényű szlogent!

Az NB III-as ellenfélnek azért egyik „hozadéka” az, hogy nem kell idegenbe utaznunk, hanem hazai környezetben, saját szurkolói előtt játszhat csapatunk.
Persze a rutin, a játéktudás, a képzettség szintje a vendégek mellett szól, hiszen ők ennek az összecsapásnak a toronymagas esélyesei, ráadásul a nyáron még erősödtek is. Ugyanis a volt NB I-es játékos, a Paks, az Újpest és a Vasas korábbi futballistája Mohamed Remili is soraikban kergeti a labdát. Ám, legyen ez kihívás Kerekes Krisztiánéknak, akiknek dolga lesz majd az ellenfél játékának az elrontása, legjobbjaik semlegesítése.
Csak bízhatunk benne, hogy a nyáron tőlünk távozók hiányát az újonnan érkezők pótolják majd a Jászberénnyel vívott ütközetünk során, az meg kérdés sem volt soha csapatunk életében, hogy aki kalocsai mezben fut ki a pályára, az nem adja majd olcsón a bőrét egyetlen ellenfelével szemben sem.

Ha a találkozón döntetlen eredmény születik, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha azután sincs döntés, akkor büntetőrugások következnek a labdarúgás szabályai szerint.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK