2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Az ősz kalocsai focistája Rideg Laci volt

Az ősz kalocsai focistája Rideg Laci volt
Tamás Ferenc  |  2023. 01. 07., 13:57

A még csak mindig 27 éves kalocsai belső védő már mintegy 230 bajnoki fellépésén van túl, ahol 36 adott gólnál jár hátsó alakulatunk irányítójaként és aki ideérkezése óta a legtöbbet fejlődött a Kalocsa csapatából.

A Kalocsai FC megyei amatőr válogatottban is szerepelt legendás védője, korábban a Homokmégy megyei harmadosztályú csapatából igazolt hozzánk, 2020 nyarán. A közönség szimpátiáját egyből kivívta magának győzniakarásával. A jó védőkre, így ő rá is jellemző a kiváló ütemérzék, a robbanékonyság, a jó helyezkedés, a jó döntések meghozatala és az egészséges agresszivitás. Igaz, korábban Kerekessel és Szabó „Valével” rendben volt a KFC csapatvédekezése, míg Kohány edző gondolt egyet és a jobbhátvéd helyéről a védelmünk közepébe tette. Természetesen a foci csapatjáték. Ha a védelem előtt nincsenek megfelelő „szűrők” – Tóth Levi és Lakatos-Lengyel Marci párosunk -, akkor a leghátsó embereknek is fel van adva a lecke. Szeret, és tud is feljönni a támadásokkal, amelyet erőteljes labdás szlalomvágtái csak igazolnak. De mestere a követő emberfogásnak is, amelyre fizikális adottságai jól predesztinálják. Szokták volt mondani az ilyen típusú játékosokra, hogy „ha lenne tizenegy Rideg Lacink”, akkor egy osztállyal feljebb játszanánk már a bajnokságban.

Rideg ezúttal a légtér ura
Forrás: KALOhírek / Archív


Tanítani valók a „szerelőmozgásai” is, és ami még fő jellemzői közé tartozik, hogy minden idegszálával, mindig győzelemre tör, a szurkolók mindig érzékelik ezt, töretlen győzni akarásán. Szerénységből és a játék iránti alázatból, személyiségéből és akarati tulajdonságaival is társai fölé nőtt az idei ősz során, amelyet a „B-közép” prominensei külön is értékelnek.

Ki gondolta volna, hogy a Homokmégyről három éve hozzánk érkező védőnk, Rideg Laci mára már csapatunk egyik vezéregyéniségévé vált?
Ő sem volt képes emelt fővel veszíteni, hiszen értékrendjéből adódóan mindig és mindenkor győzni akar. Fáradhatatlan akarása, sziklakeménységű védőjátéka is indok lehet arra, hogy őt még senki nem látta kritikán alul játszani. Szarvashibákat sem szokott felelősségteljes posztján véteni, hiszen a mindenkori ellenfelei rohamait egyre inkább „olvassa” a pályán.
Olykor odaadó játékával, máskor tanári megoldásaival véteti észre magát a játéktéren, amelyet elismernek mindenkori ellenfelei is. Ezért is lett ő a „csk”, Kerekes sérülése után, miközben társai is elismerik központi szerepét a csapatgépezetben.

A szerelések utáni „induló passzai” mindig ültek a támadásaink megindításánál, amelyet az idei ősz csak nyomatékosított, hogy leghátsó emberként is tudta segíteni a KFC támadójátékát. Felelősségteljes poszt az övé – elől, annyit lehet hibázni amennyi jól esik, míg hátul minden hiba végzetes lehet! Ideérkezése óta vitathatatlan, hogy ő fejlődött legtöbbet a Kalocsa csapatából, hiszen az ősz rangadói során – Baja, Kiskunfélegyháza, Jánoshalma, Harta – védelmünk magabiztos lábakon állt a pályán, amely az ő irányításának is köszönhető volt.
Piros lapot ezúttal sem gyűjtött be, sőt, sárgát is csak kétszer mutattak fel neki a mindenkori játékvezetők.

Pályafutásáról annyit, hogy a Méhecskék SE-ben nevelkedett, majd 2007-ben a KFC-be igazolt, és rá hat évre (2013) átigazolt Homokmégyre. Majd hét évnyi homokmégyi légióskodás után 2020. nyarán igazolt vissza Kalocsára.
Kohány edző jól látta, hogy a védelem közepén hasznosabb lesz Rideg játéka, mint korábban jobbhátvédben – igaz, közben már Nasz és Szabó „Vale” is eligazoltak csapatunkból a posztjáról.

Szorgalmas és hasznos játéka a Kalocsai FC együttesének egyik legértékesebb tagjává teszi, a futball iránti alázatával és a pályán nyújtott teljesítményével, hiszen mindenkit felülmúlt a csapatból az idei ősz során.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK