2024. 04. 23. kedd
Béla
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Az ősz kalocsai focistája Rideg Laci volt

Az ősz kalocsai focistája Rideg Laci volt
Tamás Ferenc  |  2023. 01. 07., 13:57

A még csak mindig 27 éves kalocsai belső védő már mintegy 230 bajnoki fellépésén van túl, ahol 36 adott gólnál jár hátsó alakulatunk irányítójaként és aki ideérkezése óta a legtöbbet fejlődött a Kalocsa csapatából.

A Kalocsai FC megyei amatőr válogatottban is szerepelt legendás védője, korábban a Homokmégy megyei harmadosztályú csapatából igazolt hozzánk, 2020 nyarán. A közönség szimpátiáját egyből kivívta magának győzniakarásával. A jó védőkre, így ő rá is jellemző a kiváló ütemérzék, a robbanékonyság, a jó helyezkedés, a jó döntések meghozatala és az egészséges agresszivitás. Igaz, korábban Kerekessel és Szabó „Valével” rendben volt a KFC csapatvédekezése, míg Kohány edző gondolt egyet és a jobbhátvéd helyéről a védelmünk közepébe tette. Természetesen a foci csapatjáték. Ha a védelem előtt nincsenek megfelelő „szűrők” – Tóth Levi és Lakatos-Lengyel Marci párosunk -, akkor a leghátsó embereknek is fel van adva a lecke. Szeret, és tud is feljönni a támadásokkal, amelyet erőteljes labdás szlalomvágtái csak igazolnak. De mestere a követő emberfogásnak is, amelyre fizikális adottságai jól predesztinálják. Szokták volt mondani az ilyen típusú játékosokra, hogy „ha lenne tizenegy Rideg Lacink”, akkor egy osztállyal feljebb játszanánk már a bajnokságban.

Rideg ezúttal a légtér ura
Forrás: KALOhírek / Archív


Tanítani valók a „szerelőmozgásai” is, és ami még fő jellemzői közé tartozik, hogy minden idegszálával, mindig győzelemre tör, a szurkolók mindig érzékelik ezt, töretlen győzni akarásán. Szerénységből és a játék iránti alázatból, személyiségéből és akarati tulajdonságaival is társai fölé nőtt az idei ősz során, amelyet a „B-közép” prominensei külön is értékelnek.

Ki gondolta volna, hogy a Homokmégyről három éve hozzánk érkező védőnk, Rideg Laci mára már csapatunk egyik vezéregyéniségévé vált?
Ő sem volt képes emelt fővel veszíteni, hiszen értékrendjéből adódóan mindig és mindenkor győzni akar. Fáradhatatlan akarása, sziklakeménységű védőjátéka is indok lehet arra, hogy őt még senki nem látta kritikán alul játszani. Szarvashibákat sem szokott felelősségteljes posztján véteni, hiszen a mindenkori ellenfelei rohamait egyre inkább „olvassa” a pályán.
Olykor odaadó játékával, máskor tanári megoldásaival véteti észre magát a játéktéren, amelyet elismernek mindenkori ellenfelei is. Ezért is lett ő a „csk”, Kerekes sérülése után, miközben társai is elismerik központi szerepét a csapatgépezetben.

A szerelések utáni „induló passzai” mindig ültek a támadásaink megindításánál, amelyet az idei ősz csak nyomatékosított, hogy leghátsó emberként is tudta segíteni a KFC támadójátékát. Felelősségteljes poszt az övé – elől, annyit lehet hibázni amennyi jól esik, míg hátul minden hiba végzetes lehet! Ideérkezése óta vitathatatlan, hogy ő fejlődött legtöbbet a Kalocsa csapatából, hiszen az ősz rangadói során – Baja, Kiskunfélegyháza, Jánoshalma, Harta – védelmünk magabiztos lábakon állt a pályán, amely az ő irányításának is köszönhető volt.
Piros lapot ezúttal sem gyűjtött be, sőt, sárgát is csak kétszer mutattak fel neki a mindenkori játékvezetők.

Pályafutásáról annyit, hogy a Méhecskék SE-ben nevelkedett, majd 2007-ben a KFC-be igazolt, és rá hat évre (2013) átigazolt Homokmégyre. Majd hét évnyi homokmégyi légióskodás után 2020. nyarán igazolt vissza Kalocsára.
Kohány edző jól látta, hogy a védelem közepén hasznosabb lesz Rideg játéka, mint korábban jobbhátvédben – igaz, közben már Nasz és Szabó „Vale” is eligazoltak csapatunkból a posztjáról.

Szorgalmas és hasznos játéka a Kalocsai FC együttesének egyik legértékesebb tagjává teszi, a futball iránti alázatával és a pályán nyújtott teljesítményével, hiszen mindenkit felülmúlt a csapatból az idei ősz során.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK