2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Azzal a vízzel főzünk, ami éppen van…

Tamás Ferenc  |  2023. 03. 28., 14:08

Zsinórban a tavasz negyedik találkozóján sem érezhette meg az Anda Kalocsa FC vármegyei első osztályú csapata a győzelem ízét, hiszen az eddigi négy mérkőzésén - Harta, Kecel, Bácsalmás, Soltvadkert - is győzelem nélkül maradt, amelyre már régen nem volt példa a klub története során.

A legutóbbi vasárnapon is a Soltvadkert ellenében, mindent összevetve: kicsit szürkén játszott a csapatunk, nincs igazi fazonja, s egyelőre nem sikerült megtalálni azt a karmestert, aki összefogja a szertelen csikókat. Azért azt se feledjük, hogy ez a csapat szinte a semmiből állt össze, s beletelik majd egy kis időbe, míg mindenki a helyére kerül és ott azt a teljesítményt nyújtja, amire képes. Hogy aztán ez mire lesz elég, azt ma még senki nem tudja megmondani, hiszen a Vadkert elleni találkozón is alig találunk igazán kiemelésre méltó játékost. Az első kapott “leventególunknál” is egymásra várt kapus és védője, de a második is igen borzasztó volt. Ugyanis mi rúgtunk szögletet, amelyből megkontráztak bennünket és a megpattanó labda a vetődő kapusunkat megtévesztve a hálónkba vágódott (0-2). Szerencsére Matos Martin - negyedórával a vége előtt -, pazar találatával még visszaadta reményeinket (1-2), amikor a tizenhatos “körtéjéből”, okosan a rövid alsóba lőtte a labdát. Aztán a hosszabbításban ismét egy vadkerti megugrás után, a kapujából kifutó Varga, utolsó emberként leterítette az ellenfél csatárát.
Tizenegyes! A büntetőt a kiállított kapusunk helyett beálló Vatai parádés vetődéssel hárította, ám maradt a 2-1-es hazai vereségünk, amellyel ott vagyunk a bajnoki tabella tizenegyedik helyén.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Erre a rossz tavaszi nyitányunkra bizonyára sokáig fogunk még emlékezni, ugyanis ennyi méltatlan kudarc nem érte a csapatot az elmúlt években.

Pedig kell(ene) egy csapat: Mándi Iván novellahősének a mosodás Minariknak szavai hatványozottan igazak botladozó tizenegyünkre vonatkoztatva, mert egy emlékezetes ősz és egy gyenge tavaszi nyitányunk ellenére is körvonalazódnia illene egy olyan csapatnak, amely képes arra, hogy akár idegenben is sikeresen szerepeljen, egy igazi ütőképes közösséget alkotva, mint az NB III-as időkben.

Természetesen mindenki azzal a vízzel főz, ami éppen van neki, esetünkben a nyáron még az is kérdéses volt a vezetőség kollektív lemondása után, hogy egyáltalán tudunk-e indulni? Szerencsére azóta volt már egy tisztességesen végigharcolt őszünk és most egy botladozó tavasz, de ismerve a fiúk hozzáállását, csak bízhatunk az eredményesebb folytatásban.

Anda Kalocsa FC - Soltvadkerti TE Variens 1-2 (0-1)
140 néző, vezette: Stefánovits Gábor
Kalocsa: Varga S.-Busa D., Rideg L., Rábóczki R., Tamás Z. (Vass L.)- Farkas Z., Tóth L.-Matos M., Farkas Sz. (Vatai A.), Bányai E. (Tapolcsányi D.)-Monori M. (Lakatos-Lengyel M.)
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Farkas Béla (0-1) a 7., Radics Zoltán (0-2) a 47., Matos Martin (1-2) a 76. percben.

Folytatás április 1-jén, szombaton a Lajosmizsei VLC otthonában.

Kezdés 16:30 órától, helyszín a Lázár Bence Lajosmizsei Labdarúgó Sportcentrum. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK