2021. 10. 23. szombat
Gyöngyi
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Bácsalmáson kezdi őszi hadjáratát a KFC

Tamás Ferenc  |  2020. 08. 21., 11:36

Augusztus 23-án, vasárnap a határ menti Bácsalmáson lép pályára a 2020/2021-es bajnokság nyitó fordulójában a Kohány Balázs edzette Kalocsai FC alakulata.

Tombol a kánikula, s bizony ilyenkor még a kedvenc játéka is csupa nyűg az embernek. A Bátaszéken lejátszott, s 20-ra elvesztett, szinte kalocsai kialakított helyzet nélküli meccs akár intő jel is lehet az augusztus 23-i, Bácsalmás elleni bajnoki nyitány előtt, bár ahogy mondani szokták, a rosszul sikerült főpróbát általában sikeres előadás követi.

Az észak bácskai katlanban már évtizedek óta nehéz ütközeteket vívott a mindenkori Kalocsa ellenfelével, ráadásul a mostanra megfiatalított hazaiak bizonyítási kényszer alatt játszva akár meg is táltosodhatnak. Ezzel szemben új játékosaink – Knap, Rideg, Nébl, Sümegi – debütálását is bizalom és várakozás előzi meg a szurkolótábor, de a csapattagok részéről is, bíznak benne, hogy az ő játékuk is nagyban segíti majd a KFC eredményes szezonkezdését.

Talán még soha nem várták ilyen türelmetlenül a fociőszt Kalocsán, s nem csak a pandémia okozta csonka szezon miatt, arról már nem is beszélve, hogy új elnökség állt a csapat kormányrúdja mögé. Reméljük a Kohány Gábor – Skultéti Csaba – Markella Viktor alkotta triumvirátusunknak is köszönhetően sikeresen révbe ér majd a KFC armada a szezon végére.

Védelmünk minden bizonnyal megerősödött az új igazolás Knap Tamással, aki ráadásul hazai környezetben bizonyíthat volt csapta ellen Bácsalmáson. Ami talán kissé zavaró lehet, hogy az előkészületek során, ha az „alapképlet” a stratégiánkat illetően nem is változott, de minden csapatrészben több embert több poszton is kipróbált Kohány edző, szinte nem léptünk pályára azonos összeállításban a rajtra hangolódás során.

Már megkezdődött a visszaszámlálás a bajnoki rajtig, csapatunk pedig az előző szezon teljesítménye alapján is a várható siker reményében indulhat neki a hosszú bajnoki menetelésnek, hiszen sikerre kivételesen éhes gárdánk várja a startjelet. Kezdődik tehát a november végéig tartó őszi menetelés, amelynek első állmásán azért is kellene a siker, mert az meghatározná a bajnokság első etapjának nem csak alaphangulatát, de egészséges önbizalmat is adva a folytatásban a zömében fiatalokkal felálló csapatunknak. Ami további magabiztosságot adhat együttesünknek, az a becsületesen végigdolgozott felkészülési időszak, még akkor is, ha még stabilan nem is körvonalazódott az új csapatstruktúra néhány posztjának konkrét játékosa. Remélhetőleg a közelgő ősz visszaadja játékkedvét csatárainknak(mind a kettőnek – A szerk.), Follárdt ismét eredményes lesz majd fejjel és lábbal, vagy a „Kis Cola” is bedob majd pár trükköt és kiharcol néhány tizenegyest.

De visszatérve a vasárnapi bajnoki rajtra, minden bizonnyal a kiegyensúlyozottabb együttes nyer majd, és ez remélhetőleg a Kalocsa lesz a bácsalmási nyitányon.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021. 10. 19., 14:50
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>
2021. 10. 22., 11:23
A legfőbb változás a temető főbejárata felöl elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felöl egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. Még >>>
2021. 10. 22., 10:03
Az eseményen a megye legjobb borászai és pincészetei mutatkoznak be egy borkóstolóval egybekötött különleges borkiállításon. Még >>>
2021. 10. 21., 16:12
A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Még >>>
2021. 10. 21., 15:58
A két hónapon át tartó közös munka során a cseh rendőrök határőrizeti feladatok végrehajtásában, hőkamerás gépjárművel támogatják a magyar határszakasz védelmét. Még >>>
2021. 10. 21., 13:24
A veszélyhelyzetre a Kalocsa.hu közösségi médiás oldalán figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés