2022. 06. 28. kedd
Irén, Levente
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Bíztatóan formálódik a csapategység és a csapatszerkezet

Tamás Ferenc  |  2022. 02. 14., 14:25

Február 12-én, szombaton kora délután ideális labdarúgóidőben a Tolna megyei első osztályban szereplő Dunaföldvár együttesét fogadta a Kohány Balázs edzette KFC gárdája a tavaszi rajtra készülés második előkészületi találkozóján.

Ha jól belegondolunk, szűk három hét múlva már a Kiskunfélegyháza elleni bajnoki találkozón bizonyíthatja csapatunk, hogy a felkészülési időszak alatt végzett embert próbáló munka nem volt hiábavaló, nem rótták feleslegesen a köröket az olykor dermesztő hidegben a ködös esti tréningeken.
Az eddig lejátszott edőmérkőzések eredményéből – Baján 3-3, a Dunaföldvár ellen a Molnár Ferenc Arénában 7-1 -, még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, pláne annak tükrében, hogy még két előkészületi találkozó is vár majd a csapatra. Kohány edző szerint a felkészülés eddigi előkészületei során nem lehet panasza játékosaink küzdőszellemére, igyekezetére és szorgalmára sem. No, de nézzük sorjában a Dunaföldvár elleni edzőmeccs történéseit!

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A 11. percben Rakiás egy lecsorgó labdát maga elé varázsolt, majd egy lövőcsellel becsapott egy védőt és a kapust is, majd mintegy hat méterről a hosszú alsóba helyezte a labdát (1-0). A félóra vége felé, Matost lefaultolták a tizenhatoson belül, tizenegyes! A büntetőt Kerekes a vetődő kapus felett a hálóba lőtte (2-0). Az előretörő Rideg szétfutotta a „Földvár” bal oldali védelmét, majd középre gurította a labdát, az érkező Szávuj pedig a kapu torkából a léc alá pörgette (3-0). De mindezt überelte Tóth Levi „ollózós gólja”, minekután Matos beadását a kapunak háttal állva estében ollózta a vendégek kapujába (4-0).
A fordulás után bő negyedórával szépítettek a földváriak. Egy bal oldali beívelést a hazai védők gyűrűjéből Kövesdi a vetődő Vatai hasa alatt a hálónkba suvasztott (4-1). Aztán Rakiás az ötödik vágányra állította a Kalocsa szerelvényét (5-1). Rá öt percre már a dunaföldvári hálóban táncolt a hatodik kalocsai találat is. Bányai Edvin tértölelő sarokrúgását a hosszún ütemben érkező Kerekes közelről a kapuba stukkolta (6-1). És még mindig nem volt vége! A hetedik gólunkat egy teátrális lövőcsel után a hozzánk Bajától ismét visszatérő Bányai Edvin szerezte (7-1).
Az első félidőben valósággal harapófogóba szorítottuk a vendégeket, időnként látványos támadásokat vezettünk, jól működött a Kerekes – Tóth Levi szűrőnk, de nagy kedvvel futballozott Matos Martin, Farkas Zalán és Rakiás Milán is.
Ezen az edzőmeccsen az egyre karakteresebb arculatot mutató Kalocsa nem sok esélyt adott dunántúli ellenfelének, sőt a „Földvár” ellen már kirajzolódni látszottak azok az erővonalak, amelyek mentén a tavaszi rajtig ütőképes csapat állhat össze. A Kohány tanítványok kifejezetten élvezték a „kétkapus” játék összes velejáróját, labdaéhesek voltak és szellemesen frissen játszottak, a hét gólunk mellett még több helyzetet is elpuskáztak.

MESTERMÉRLEG
Kohány Balázs edző:

Igazából még a felkészülés közepén vagyunk, éppen ezért még olyan túl nagy elvárást nem támasztottam a csapattal szemben, hiszen még most is a fizikai állapotunk javításán dolgozunk. De öröm volt látnom, hogy a srácok mennyire élvezték a játékot. Szép támadásokat vezettünk, szép gólokat rúgtunk, egy Tolna megyei első osztályú csapat ellen, úgyhogy az eredmény önmagáért beszél. Sajnos még mindig vannak hiányzóink, de bízom benne, hogy hamarosan felépülnek."
Kalocsai FC – Dunaföldvári FC                   7-1 (4-0)
50 néző, vezette: Csire Róbert
Kalocsa: Varga S. – Rideg L., Knap T., Rábóczki R., Szalánczi G. – Tóth L., Kerekes K. – Matos M., Rakiás M., Farkas Z. – Szávuj M.
Edző: Kohány Balázs
Csere: Vatai A., Romsics P., Bányai E., Práger Á-

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK