2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Drámai döntetlen a megyei derbin

Drámai döntetlen a megyei derbin
Tamás Ferenc  |  2020. 11. 10., 14:27

November 8-án, vasárnap a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóját Kalocsán játszották az idei ősz XII. fordulójában, ahol a tabella második helyén álló KFC a tízből tízet nyerő borvárosi armadát fogadta.

Szép számú publikum bíztatásától kísérve masíroztak be a küzdőtérre a mérkőző felek, élükön a három Pest megyei igazlátóval.

Sajnos a derbi rosszul indult a számunkra, mert az első percek után az egyik menteni igyekvő védőnket szerelés közben szó szerint átlökték a labda felett, minekután a pettyes Simon elé pattant, aki bevette Varga kapuját (0–1). Talán ennek volt köszönhető, hogy a hazai B-közép innentől igencsak megtalálta a „sporikat” és kórusban korholta a félidő során. Az ezt követő negyedórát kalocsai helyzetek fűszerezték – Sümegi, Lakatos-Lengyel, Dostyicza –, de kísérleteink elkerülték a vendégek kapuját. Aztán a félóra végére újabb gólt szereztek a kőrösiek. Filus szlalomozott a labdával védőink között, majd egy kicsit kisodródott a tizenhatos csücske felé, majd bődületes bombát eresztett meg ballal, ami Varga Sanyi kapujának bal felső sarkába vágódott (0–2). Rá öt percre Fenyvesi „spori” kis hezitálás után büntetőt ítélt a javunkra egy tizenhatoson belüli szabálytalanságért. A tizenegyest „Dosó” az őrültek higgadtságával küldte a kőrösi kapu jobb alsó sarkába (1–2).

A második játékrész kezdetétől már látszott, hogy a KFC mindent egy lapra feltéve rohamoz majd az egyenlítésért, minek eredményeként egy hazai tűzijáték után Follárdt bevette Ámann kapuját (2–2).  Jól láthatóan visszajött a meccsbe a Kalocsa, ekkor igazi zavar keletkezett a borvárosiak hátsó alakzatában, igaz a túloldalon Vargának is tornáznia kellett egy-két bombasztikus lövésnél. Aztán Szabó Valentint második sárgájával, egy keménykedő szerelése után a játékvezető kiállította a 77. percben. Az eredmény már nem változott a lefújásig, ahol talán igazságos végeredmény született egy helyzetekben és fordulatokban gazdag igazi derbi során.

Aki ott volt, az igazolhatja, hogy a két éllovas ütközete, a mérkőzés színvonala meghaladta egy „megyeegytől” elvárhatót. A párharcok férfias megvívására sem lehetett ezúttal panaszunk, a két csapat produktuma pedig méltó volt egy megyei derbi összes velejárójához.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs játékos-edző: – Remek mérkőzést láthatott a szép számú nézősereg, hiszen egy igazi rangadó zajlott a pályán, ahol a leggyengébb pont a játékvezető volt, mivel az első kőrösi gólt egyértelműen szabálytalanság előzte meg. Ez bénítólag hatott a csapatra, de a gárda lelkierejéről tett tanúbizonyságot az, hogy 2–0-s hátrányból is vissza tudtunk jönni, sőt onnantól kezdve nekünk állt a mérkőzés. Ha nem is sikerült nyernünk, de ez mindenképpen jó reklámja volt megyénk futballjának, amihez csak gratulálni tudok a srácoknak.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Kalocsai FC – Kiskőrösi LC 2–2 (1–2)
400 néző, vezette: Fenyvesi Szabolcs.
Kalocsa: Varga – Rideg, Knap, Nasz, Szabó – Kohány B. (Farkas Z.), Tóth – Sümegi (Mátyás), Dostyicza (Pandúr), Lakatos-Lengyel – Follárdt (Rábóczki).
Játékos-edző: Kohány Balázs.
Gólszerző: Simon Dominik (0–1) az 5., Filus Gábor (0–2) a 32., Dostyicza Dániel (1–2 tizenegyesből) a 37., Follárdt Zoltán (2–2) az 51. percben.
Kiállítva: Szabó Valentin második sárgával a 77. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés