2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Egy már megnyert meccset „mentettünk” döntetlenre

Egy már megnyert meccset „mentettünk” döntetlenre
Tamás Ferenc  |  2022. 09. 27., 15:20

Szeptember 25-én, vasárnap délután a tabella utolsó helyén szerénykedő Lajosmizsei VLC együttesét fogadta az utolsó előtti helyen tanyázó KFC a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság őszi ötödik fordulójában, ahol a mieink az első győzelmük megszerzésének hitében futottak ki a pályára.

A józan várakozások is nehéz meccset jósoltak csapatunk jelenlegi állapotában, hiszen a kupától is pont a mizseiek ütöttek el bennünket a megyei fináléba jutástól. Igaz, ellenfelünk is egy bajnoki ponttal állt a tabella utolsó helyén (mi pedig az utolsó előtti pozícióban álltunk – A szerk.), sőt az idei őszön még mindkét csapat nyeretlen volt. Kétszer is vezettünk- 1-0-ra és 2-1-re is-, ám ha Fortuna nem ilyen szűkkeblű az egyszer már megnyert meccset illett volna győztesen lehoznunk a lefújásra, amellyel az idei ősz első győzelmét is megszereztük volna. Csapatunk küzdőszelleme ugyan dícsérhető volt, de így is drámai döntetlen lett a vége, hiszen a „Mizse” kétszer is visszajött a meccsbe.
Ezúttal pedig lelkesedésben, akaratban és önfeláldozásban sem volt hiány, sőt a mieink többször is eldönthették volna a találkozó sorsát, de kihagytuk az adódó lehetőségeinket, ám Farkas Szabi két remekbe szabott, tudatos gólja is kevés volt ahhoz, hogy a végén mi örüljünk. A vendégek ugyanis a befejezés előtt egy perccel egalizálták a mérkőzés állását egy „zsinóron húzott bombaszabadrúgással”, így a végére „a szegény embert még az ág is húzza” szlogen maradt csupán csapatnak és szurkolóknak egyaránt.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Nos, nézzük a meccs és a gólok rövid történéseit!
25.p.: Farkas Szabi lépett ki a jobbösszekötő helyén, majd a kapujából kiinduló Házi zoknija mellett a hosszú alsóba helyezte a labdát (1-0).
34.p.: A vendégek Kovács találatával egalizálták az állást, amikor a lábak erdejében, Varga kapujába talált (1-1).
65.p.: Farkas Szabi már duplázott, amikor a kapunak szemben állva, tudatosan a hosszú alsóba tekerte a labdát, amire Házi mozdulni sem tudott (2-1).
86.p.: A Lajosmizse hálóőre, Házi Imrét reklamálásért, Geleta játékvezető kiállította.
89.p.: Aztán egy bombaszabadrúgásból a mizsei Borsos Csaba bevette Varga kapuját. A labda, mintha zsinóron húzták volna, úgy vágódott a hálónkba (2-2).

Kalocsai FC – Lajosmizsei VLC 2-2 (1-1)
100 néző, vezette: Geleta Mihály
Kalocsa: Varga S.-Busa D., Rideg L., Kerekes K., Rábóczki R. (Pirisi R.)-Tóth L., Lakatos-Lengyel M.-Matos M., Farkas Sz. (Romsics P.), Bányai E.(Monori M.)-Farkas Z.
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Farkas Szabolcs (1-0) a 25., Kovács József (1-1) a 34., Farkas Szabolcs (2-1) a 65., Borsos Csaba (2-2) a 89. percben.

Folytatás a régi rivális Kiskőrös otthonában október 2-án,

vasárnap 15 órai kezdéssel, ahol lassan már illene megszerezni az első győzelmünket is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK