2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Egy óra szenvedés után megtört a jég

Egy óra szenvedés után megtört a jég
Tamás Ferenc  |  2024. 05. 13., 14:49

Öt hét győzelem nélküli etapja után végre megtört a jég az Anda Kalocsa FC csapata számára a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában, ám a több hiányzóval is megtizedelt gárdánk a lefújásra s kiérdemelte a szurkolók maroknyi csoportjának elismerését.

Már rögtön az első percek után, Bányai ugrott meg a bal oldalon, majd át lövési kísérlete alig surrant a vendégek kapujának bal alsó sarka mellé. A megyeszékhelyiek viszonylag pontos passzokkal építkeztek a következő percek során, és a negyedóra végén majdnem gólt értek el. Vatai kapujának előterében többen is elvétették ziccerben a labdát, ha majd a gólt ígérő kecskeméti tűzijáték egy veszélyes átlövésével zárult. Sajnos az első játékrész további időszaka az osztály alsó szintjének színvonalát súrolta, aminek törzsszurkolóink is hangot adtak a büfé irányába való sűrű tekintgetésükkel. A fordulás utáni első negyedóra nyögvenyelős játéka a szurkolók meglepetésére gólgazdag etappal folytatódott, amiben azért a vendégek hálóőre, Nagy Gergő is benne volt. Előbb a 63. perc környékén Vass Zoli pazar bal oldali beadását követően, a kipattanó labdát Tóth Kristóf félfordulatból a vendégek kapujába lőtte (1-0). Percekre rá, szellőléptű csatárunk, Farkas Zalán gyönyörű gólt ért el. A kapujából feleslegesen kifutó kecskeméti hálóőrt megelőzve a kapunak háttal állva, légstoppal kanyarította a labdát a Hírös Ép kapujába, ami mesteri teljesítmény volt (2-0). És a KFC góljai csak folytatódtak! A találkozó következő percében Tóth Kristóf már második találatát jegyezte (3-0), amelyet tíz percre rá, egy látványos bombagóllal pecsételt meg, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt. A meccs amilyen nehezen indult és egy órán át zajlott, a végére olyan nagy fieszta lett belőle. A srácok ezúttal ráéreztek a közönség kiszolgálására és öt heti nyeretlenségi böjt után nagy gólkülönbséggel nyerték a mérkőzést. Igaz, ellenfél is kellett hozzá, a megyeszékhelyi „öregfiúk” varázsütésre fáradtak el az utolsó fél órára.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Folytatás csütörtökön, azaz május 16-án, 17 órai Kezdéssel az Akasztó FC elleni Magyar Kupa találkozóval,

ahol a tét már az országos körbe való kijutás lesz csapatunk számára.

Anda Kalocsa FC – Hírös-Ép Egyesület 4-0 (0-0)
100 néző, vezette: Borbényi Miklós
Kalocsa: Vatai A. (Rőthy Sz.) – Katus Z. (Székely Ö.), Rideg L., Tamás B., Vass Z. – Tóth L., Török M. (Tamás Z.) – Farkas Z., Tóth K., Bányai E. (Szabadi Á.) – Monori M. (Tóth Z.)
Edző: Kohány Balázs

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK