2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Elfújta a „Stefi”…

Elfújta a „Stefi”…
Tamás Ferenc  |  2021. 08. 26., 09:37

Sportjegyzetünk választott címének ötletét Margaret Mitchell amerikai írónő világhírű regénye, az „Elfújta a szél” adta, amely minden idők legnépszerűbb olvasmánya volt. Nos, esetünkben úgy gondoljuk, hogy minden idők leggyengébb síphasználatát attól a Stefánovits Gábortól láthattuk, aki a Kalocsai FC – Kiskunfélegyháza megyei derbit vezette rangon alul, több, mint kétszáz kalocsai néző bosszantására.

A repülőrajt sajnos elmaradt, igaz a józan várakozások is azt sejtették, hogy a csoport örökös bajnokságra törő csapata ellen nehéz 90 perc várt ránk. Aki látta mérkőzést, az tanúsíthatja, hogy főleg a második félidőben mutatott játékunk alapján egyenrangú ellenfele voltunk a bajnokaspiránsnak, de Stefánovits játékvezető ostobaságai és védelmünk megingása miatt ezúttal nem nyerhettünk a bajnoki nyitányon. Pedig a második játékrészben kifejezetten jól és szervezetten futballozott a Kalocsa, ám a síp „mestere” mindent elkövetett azért, hogy ne szülessen egyenlítő gól ezen a délutánon. Több büntetőgyanús szituációban is továbbot intett, de volt olyan is, hogy az egyedül kapura törő „Kiscolát” a 16-os előtt szó szerint leterítették, de az utolsó emberként „takarító” védő megúszta sárgával a piros lap helyett. Igaz, utána szellőléptű támadónkat szinte ölben kellett levinni a pályáról.

De jön a Kecel elleni szombati, szomszédvári összecsapás, ezért gyorsan félre kell tenni a vasárnapi vereségünk körülményeit. A minimális arányú vereség, Váci Mihály után szabadon „még nem elég” az örömhöz, amit ezúttal Stefánovits spori vett el tőlünk, amit a több mint kétszáz szimpatizásunk egyöntetűen állított a lefújás után.

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző: – Vérbeli megyei derbi lehetett volna, ha a két csapatot a játékvezető egyforma mércével méri. Az első játékrészben még hiányzott belőlünk a tűz, ám a fordulás után ritmust váltva feljavult a teljesítményünk. Igaz, ekkor olyan ellenállásba ütköztünk Stefánovits sporttárs részéről, amit nem tudtunk leküzdeni. Ilyen kritikán aluli, rosszindulatú játékvezetéssel még nem találkoztam a pályafutásom során. Sajnálom a csapatot, mert az egy pontra minimum rászolgálhattunk volna.

Kalocsai FC – Kiskunfélegyháza 0–1 (0–1)
Kalocsa, 250 néző, vezette: Stefánovits Gábor
Kalocsa: Vatai – Rideg, Knap, Szabó V., Szalánczi – Tóth L., Kerekes (Matos) – Farkas (Rakiás), Dostyicza (Tamás B.), Nagy M. (Romsics) – Kiss D.
Edző: Kohány Balázs.
Gólszerző: Nagy Viktor a 27. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!