2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Elfújta a „Stefi”…

Elfújta a „Stefi”…
Tamás Ferenc  |  2021. 08. 26., 09:37

Sportjegyzetünk választott címének ötletét Margaret Mitchell amerikai írónő világhírű regénye, az „Elfújta a szél” adta, amely minden idők legnépszerűbb olvasmánya volt. Nos, esetünkben úgy gondoljuk, hogy minden idők leggyengébb síphasználatát attól a Stefánovits Gábortól láthattuk, aki a Kalocsai FC – Kiskunfélegyháza megyei derbit vezette rangon alul, több, mint kétszáz kalocsai néző bosszantására.

A repülőrajt sajnos elmaradt, igaz a józan várakozások is azt sejtették, hogy a csoport örökös bajnokságra törő csapata ellen nehéz 90 perc várt ránk. Aki látta mérkőzést, az tanúsíthatja, hogy főleg a második félidőben mutatott játékunk alapján egyenrangú ellenfele voltunk a bajnokaspiránsnak, de Stefánovits játékvezető ostobaságai és védelmünk megingása miatt ezúttal nem nyerhettünk a bajnoki nyitányon. Pedig a második játékrészben kifejezetten jól és szervezetten futballozott a Kalocsa, ám a síp „mestere” mindent elkövetett azért, hogy ne szülessen egyenlítő gól ezen a délutánon. Több büntetőgyanús szituációban is továbbot intett, de volt olyan is, hogy az egyedül kapura törő „Kiscolát” a 16-os előtt szó szerint leterítették, de az utolsó emberként „takarító” védő megúszta sárgával a piros lap helyett. Igaz, utána szellőléptű támadónkat szinte ölben kellett levinni a pályáról.

De jön a Kecel elleni szombati, szomszédvári összecsapás, ezért gyorsan félre kell tenni a vasárnapi vereségünk körülményeit. A minimális arányú vereség, Váci Mihály után szabadon „még nem elég” az örömhöz, amit ezúttal Stefánovits spori vett el tőlünk, amit a több mint kétszáz szimpatizásunk egyöntetűen állított a lefújás után.

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző: – Vérbeli megyei derbi lehetett volna, ha a két csapatot a játékvezető egyforma mércével méri. Az első játékrészben még hiányzott belőlünk a tűz, ám a fordulás után ritmust váltva feljavult a teljesítményünk. Igaz, ekkor olyan ellenállásba ütköztünk Stefánovits sporttárs részéről, amit nem tudtunk leküzdeni. Ilyen kritikán aluli, rosszindulatú játékvezetéssel még nem találkoztam a pályafutásom során. Sajnálom a csapatot, mert az egy pontra minimum rászolgálhattunk volna.

Kalocsai FC – Kiskunfélegyháza 0–1 (0–1)
Kalocsa, 250 néző, vezette: Stefánovits Gábor
Kalocsa: Vatai – Rideg, Knap, Szabó V., Szalánczi – Tóth L., Kerekes (Matos) – Farkas (Rakiás), Dostyicza (Tamás B.), Nagy M. (Romsics) – Kiss D.
Edző: Kohány Balázs.
Gólszerző: Nagy Viktor a 27. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK