2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Elhalasztott győzelem az Akasztó ellen

Elhalasztott győzelem az Akasztó ellen
Tamás Ferenc  |  2021. 05. 04., 09:26

Április 28-án, szerdán a „stadlervárosi” alakulat elleni elhalasztott találkozóját pótolta a Kalocsai FC gárdája a Bács megyei labdarúgó bajnokság első osztályában, ahol a Kohány Balázs edzette mieink minden megerőltetés nélkül szállították a bajnoki pontokat a hétközi mérkőzésen.

Pedig egy amatőr csapatnál óriási problémát jelenthet egy szerdai találkozó – munkahelyi elfoglaltságok, utazási problémák, a járványhelyzet nehézségeiről már nem is beszélve –, ezért egy megyei kiscsapat nem is tud a legjobb összeállításban mérkőzni. Nálunk is a fenti okok miatt hiányzott Villám Balázs, Mátyás Dániel, valamint sérülés miatt Matos Martin és Szabó Valentin, kiállítás miatt pedig Török Márk is.

A 20. fordulóból elhalasztott találkozót eredetileg az Akasztó kérésére, a járványhelyzetre való tekintettel kérte a vendég
, amely egy alárendelt első félidő után, a másodikban már a Kalocsa egyenrangú ellenfele volt. De nézzük sorjában!
A mérkőzés első tíz percében a mieink a saját térfelükön járatták a labdát, mintegy arra várva, hogy kinyíljanak a vendégek. Volt úgy, hogy a kezdés után több mint húsz passz kellet ahhoz, hogy egyáltalán átjussanak a felezővonalon. Aztán szerencsére a 11. percben egy bal oldali szabadrúgásunk megpattant az érkezők sokaságán, majd a gólvonal elé érkező Tóth Levente a léc alá küldte a labdát (1–0). A 17. percben a vendégek is jobb oldali védelmünk mögé kerültek, majd a betekert labda átszállt a kapunk előterén, ahol a hosszún érkező akasztói támadó három méterről szerencsére Vatai kapuja fölé fejelte a labdát. A 20. percben Nébl Martin sarkrúgását a hosszún ütemben érkező Tóth Levi fejelte kapura, ám az akasztói hálóőr bravúrosan kitenyerelte a labdát. A 25. percben formás kalocsai akció futott végig a jobb oldalon a pályán. Az oldalvonal mentén elviharzó Rideg mértani pontosságú beadását a középen érkező Follárdt klasszikus mozdulattal fejelte kapura, de az akasztói portás ezúttal is a helyén volt. Rá bő egy percre aztán a KFC szerelvénye már a második vágányra állt. Szemre tetszetős kalocsai akció futott végig a jobb oldalon, miközben Sümegi remek „oxival” passzolta meg a felfutó jobbhátvédet, Rideg Lacit, aki tálcán tette be a lasztit a lyukra futó Dostyicza elé, csapatkapitányunk pedig elegáns mozdulattal elhúzta a játékszert a kifutó kapus mellett és az akasztói ketrec közepébe gurította a labdát (2–0).

A fordulás után a vendégek domináltak a mezőnyben – megérezték, hogy sanszuk lenne a szépítéshez, ám védőink megakadályoztak minden ellenfél próbálkozást. Ezzel a mieink megszerezték tizenharmadik győzelműket a 2020/2021-es bajnoki évad során, és ezzel továbbra is ott vannak az éremért harcolók szűk elitjében a megyében.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Kalocsai FC – Akasztói SE 2–0 (2–0)
Zárt kapus mérkőzés, vezette: Ézsiás Gábor
Kalocsa:
Vatai – Rideg,Knap, Nasz, Rábóczki – Tóth L., Lakatos-Lengyel (Kohány B.) – Sümegi (Farkas Z.), Dostyicza (Vuits A.), Nébl – Follárdt (Pandúr).
Játékos-edző: Kohány Balázs.
Gólszerző:
Tóth Levente (1–0) a 11., Dostyicza Dániel (2-0) a 26. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés