2022. 08. 16. kedd
Ábrahám
: 404 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Elvettük az újonc „szüzességét”

Elvettük az újonc „szüzességét”
Tamás Ferenc  |  2019. 10. 09., 12:00

Október 6-án, vasárnap immár ötödik diadalát aratta zsinórban a Kohány-bandérium őszi hadjárata során – bánhatta mindezt a Kerekegyháza társulata, amely hét lejátszott meccse után is veretlenül érkezett hozzánk.

Bravúros, szép győzelem volt ez, amelynek a három ponton túl olyan hozadéka is van, hogy megacélozhatta a mieink önbizalmát, egyben segített ismét egymásra találni a csapatnak és törzsközönségének.
Mondhatjuk mindezt annak tükrében, hogy

a KFC ezúttal magabiztos támadó szellemű játékkal lepte meg a hazai publikumot,

és már az első félidőben eldönthette volna a találkozó végkimenetelét, ha kínálkozó helyzetei felét kihasználja, vagy a vendégek kapujában Házi nem parádézik a gólvonalon.

Igaz, az első percekben is már mi kezdeményeztünk, a negyedikben Matos például „húszról” olyan rakétát küldött a kereki ketrecre, amit csak a vendégek rugóra járó portása tudott a kapufa tövében hatástalanítani.
Aztán már az ötödik perc meghozta a hőn várt hazai gólt is, amikor a vendégek kapuja előtt rendezett kalocsai tűzijáték után

Mátyás Dani jól érkezett és az ötösről a hálóba vágta a KFC vezető gólját (1–0).

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: KALOhírek / Tamás Ferenc

Aztán jöttek Follárdt „Zolkó” helyzetei is, amelyeket máskor bekötött szemmel is értékesített volna – és akkor tovább sörözhetünk félidőben a büfében–, ám mint a meccs végén elárulta, ez messze nem az ő napja volt.

A szünet után visszaállva a térfelünkre adtunk negyedóra mezőnyfölényt az újoncnak, de egyre izmosodó védelmünk Nasz „Bazsi” és Szabó „Vale” vezérletével minden vendégpróbálkozást hatástalanított.

Öt győzelem zsinórban mindenképpen reményt keltő. Az is több, mint bíztató, hogy egyre tisztábban látszik formálódó csapatszerkezetünk, egyre masszívabb védelmünk, így lassan egyre kevesebb lesz a nyitott kérdés Kohány edző fejében. A vasárnapi siker értékét csak növeli, hogy egy tudatos és gyors futballt játszó, jó játékerőt képviselő csapatot sikerült két vállra fektetnünk, ráadásul a mieink ismét kapott gól nélkül hozták le a mérkőzést.

Folytatás október 12-én, szombaton a még szintén veretlen Kiskunfélegyházi HTK otthonában, ahol az ősz legnehezebb ütközete vár majd formálódó csapatunkra. Igaz, a Kerekegyháza ellen a mieink azt is igazolták, hogy a gárda a jó ellenfelek ellen tudja valódi képességeit felvonultatni, talán ezért is lesz a hazaiaknak több veszítenivalója.

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző:
Úgy gondolom, hogy egy nagyon értékes győzelmet arattunk, hiszen az ellenfél fiatal brigádja azért ellenünk is bizonyította, hogy nem véletlenül voltak még veretlenek. Mindenki láthatta, hogy egy nagyon jó kis csapatot sikerült ma legyőznünk, igaz alaposan fel is készültünk belőlük taktikailag a heti felkészülés során.

A fiúk nagyszerűen betartották, amit megbeszéltünk, hiszen nem hagytak területeket a gyors játékosaiknak, de mindemellett rengeteg helyzeteket is kidolgoztunk és csak azt sajnálom, hogy nem tudtunk még egyet értékesíteni és ezáltal lezárni a mérkőzést.

Örömteli az is, hogy újabb kilencven percet hoztunk le kapott gól nélkül, amiért maximálisan gratulálok a srácoknak. A folytatásban ebből mindenképpen erőt meríthetünk, és ez az ötös győzelmi széria mindenképpen alapot ad ehhez.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: KALOhírek / Tamás Ferenc

Kalocsai FC – Kerekegyházi SE 1–0 (1-0)
200 néző, vezette: Nagy A.
Kalocsa: Pámer – Vuits A,, Szabó, Nasz, Rábóczki – Tóth, Lakatos-Lengyel – Matos (Zorván), Dostyicza (Kollár), Mátyás (Pandúr) – Follárdt (Farkas Sz.).
Edző: Kohány Balázs.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: KALOhírek / Tamás Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 16., 11:35
A szerb oldalon lévő technikai karbantartás miatt bezárt az átkelőhely. Még >>>
2022. 08. 16., 11:27
Az érsekkerti nagy hinta köteleit ezúttal megégették, megrongálták, amivel használhatatlanná és balesetveszélyessé vált ez a játszótéri elem. Még >>>
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés