2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Eredményes bajnoki főpróbát tartottak

Tamás Ferenc  |  2023. 03. 02., 10:23

Február 25-én, szombaton délután hazai környezetben – a Molnár Ferenc Sport-és Szabadidőközpont „nagyműhelyében” – játszotta a tavaszi rajtra hangolódás utolsó felmérőjét a Kohány Balázs edzette Kalocsai FC gárdája, ahol ellenfele az egy bajnoki osztállyal lejjebb szereplő Dusnok KSE együttese volt.

Szokták volt mondani, hogy mire kimondta az ellenfél az „éljen éljent”, addigra már vezetett is a Kalocsa. Történt ugyanis, hogy szellőléptű támadónk, Farkas Zalán egy megugrása után leszakította őrzőjét, majd a kiinduló hálóőrt is becsapva a vendégek kapujába lőtte a labdát (1-0). Rá bő öt percre Matos Martin másolta le unokatestvére találatát, egy hasonlóan szép gól után (2-0). A vendégek bizonyára bennmaradtak az öltözőben, vagy még nem ébredtek fel Csipkerózsika álmukból, de tény az, hogy erőtlenül szétszórt, dekoncentrált játékot produkált ekkor a Sáfrán Ferenc edzette együttes. Azért szép lassan magára talált a vendég – labdabirtoklásban és támadásépítésben is felnőttek a házigazdákhoz-, de Varga Sanyi kapujára nem jelentettek veszélyt az első játékrész során.

A fordulás után három helyen is megváltoztatta csapatát Kohány mester – Vargát Vatai váltotta a kapunkban, míg legjött Romsics Peti és Monori Martin is, akik helyén Lakatos-Lengyel Marci és Bányai Edvin játszott tovább. A meccs ezen harmadában aztán a mieink ziccerek sorát kezdték elpuskázni – Bányai kapufát lőtt, majd ajtó-ablak helyzetben is hibázott, Kohány Gábor fejese az ötösről gólt érdemelt volna, majd kiharcolt egy büntetőt, de inkább kettőt, ám a spori csak egyiket látta annak, amelyet Tóth Levi az őrültek higgadtságával értékesített (3-0). Ezzel a KFC szerelvénye már a harmadik vágányra állt, amely hűen tükrözte a két csapat közti különbséget.

A lefújásig aztán a többet kezdeményező és több helyzetet kialakító mieink domináltak a mérkőzésen, míg Vatai kapuja csak elvétve került célkeresztbe a vendégek részéről. A Kalocsa ezzel eredményes bajnoki főpróbát tartott a jövő szombati hartai fellépése előtt, ahol a hazaiaknak lesz majd törleszteni valójuk, hiszen 2-1-re kikaptak a halasztott kalocsai november végi fellépésük során.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Remélhetőleg tudja minden kalocsai szurkoló és játékos, hogy csapatunknak csak akkor van igazi sansza a sikerre, ha minden egyes játékosunk akaratos mentalitásban, amolyan Rideg Laci módon teszi 90 percen át a dolgát.

Kalocsai FC – Dusnok KSE 3-0 (2-0)
Vezette: Mindszenti Lukács
Kalocsa: Varga S.-Busa D., Rideg L., Rábóczki R., Tamás Z.-Tóth L., Romsics P.-Farkas Z., Farkas Sz., Matos M.-Monori M.
Edző: Kohány Balázs
Csere: Vatai A., Lakatos-Lengyel M., Bányai E., Kohány G., Tapolcsányi D., Vass L., Tóth Z.
Gólszerző: Farkas Zalán, Matos Martin, Tóth Levente

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK