2022. 06. 26.
János, Pál
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Évadzáró vacsoraest, értékeléssel

Tamás Ferenc  |  2021. 07. 06., 15:26

Július 2-án, pénteken este a sportpálya impozáns klubhelyiségében tartotta a Kalocsai Futball Club évadzáró vacsoraestjével egybekötött edzői értékelését, ahol Kohány Balázs edző részletekbe menően elemezte csapata bajnoki szereplését.

A megjelent játékosokat, vezetőket, meghívott vendégeket és támogatókat Kohány Gábor az egyesület elnöke köszöntötte, köztük a később érkező dr. Filvig Gézát, Kalocsa város polgármesterét.

Az előző nyáron megválasztott új elnök vezetőtársai nevében többek között az alábbi gondolatait osztotta meg a megjelentekkel: „nagy megtiszteltetésnek éreztem, amikor rám gondolt ez a közösség a megválasztásomkor. A klub egykori játékosaként, de vezetőként is nagy alázattal adóztam mindig is a futballnak, ezért is köszöntem meg meghatódva a csapatnak az odaadó játékát, vezetőtársaim és szponzoraink önzetlen segítségadását. Az őszi szezon végét megszakító járványhelyzet miatti állapotok azt hiszem mindnyájunkat megviselték, de a srácok még ilyen körülmények között is vállalták a felkészülést, gondolok itt a zárt öltözőkre, a fürdési lehetőségek hiányára, és a röpködő mínuszokra is. Majd megköszönte az önkormányzat és támogatóik segítségadását is, amelyek mindannyian hozzájárultak a sikeres szerepléshez.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Őt követően Kohány, Balázs, a KFC edzője vette át a szót
, aki részletezte a bajnoki évad sikeres megvívását. Mondandóját többek között a csapat „számszaki mutatóival” is alátámasztotta a 2020/2021-es szezon eredménysorának ismertetésével.

3. Kalocsai FC        28      17      4        7        61–34          55 p.

A szezon során 25(!) játékosunk lépett pályára, ahol a csapat a 3. legkevesebb gólt kapta a megyei mezőnyben. Hazai pályán 14 mérkőzésünkből tizenkettőt is megnyertünk, az egy döntetlenünk és egy vereségünk mellett, amely 84 százalékos csapatteljesítménynek felel meg. Hazai pályán ezzel mindent vittünk a megyei I. osztály mezőnyéből, ráadásul úgy, hogy 11 mérkőzésen még gólt sem tudtak ellenünk szerezni mindenkori ellenfeleink.

Ezzel szemben idegenben öt győzelem mellett három döntetlen és hat vereség a csapat mérlege, amely az edző szerint is fájó, és amin a jövőben majd javítanunk kell.
A házi góllövőlistánkat Dostyicza Dániel csapatkapitányunk vezeti 14 találatával, őt Follárdt Zoltán követi 11, és Nébl Martin 10 góljával. A játékoskeretből mind a 28 bajnoki találkozónkon pályára lépett Knap Tamás és Farkas Zalán, de 27 meccsen ott volt Dostyicza és Sümegi is, míg 26 mérkőzésen Nasz Balázs, Nébl Martin és Follárdt „Zolkó” voltak a legtöbbet játszók.

Csapatunk 15 fellépésén nem kaptunk gólt a 28 találkozó közül, és jó volt visszaemlékezni arra a nagy menetelésre is, hogy zsinórban hat győzelemmel nyitottuk a bajnoki évadot.
Az edző mindezek ismeretében kitért arra is, hogy a megszerzett harmadik helyünk ellenére is hezitál azon, hogy akkor most „félig tele, vagy üres-e az a bizonyos pohár”?
Kitért értékelésében arra is, hogy pozitívumként élte meg, hogy télen sikerült a vezetőségnek megegyeznie az NBI-et is megjárt egykori kalocsai játékossal, Villám Balázzsal. Véleménye szerint jól sikerült a csapatba illeszkedésre, hiszen hasznos fogaskereke lett a KFC tavaszi szezonjának. Örömének adott hangot azt illetően is, hogy ismét kiharcolta a csapat a Magyar Kupa főtáblára jutását, és csak bízik benne, hogy ismét feledhetetlen meccsel gazdagodik majd Kalocsa focija az őszi folytatásban. Továbbra is fontosnak tartja a vezetés és a saját szempontjából is, hogy a helyi erőkből építkezve fejlődjön a klub játékereje. Ezt követően az edző kitért a tavasz „osztályzataira” is, ahol Villám, Dostyicza, Tóth Levi vitték a csapatból a prímet, de a szezon összességét tekintve Knap, Nasz, Follárdt, Nébl is átlag felettit teljesített. Az egész szezont nézve külön megköszönte az előző nyáron igazolt Knap Tamás, valamint Farkas Zalán és Tóth Levente kiemelkedő teljesítményét, de szintén az előző nyáron a „megyeháromból” érkező Rideg Laci csupaszív játékát is. Utoljára, de nem utolsósorban a házi gólkirály és csapatkapitány Dostyicza erényeit méltatta, aki 14 találata mellett karmestere volt a csapatnak. Majd zárszóként köszönetét fejezte ki minden játékosának, vezetőnek, támogatónak és szurkolóknak, hogy segítették a csapatot a minél jobb eredmény kiharcolásában. Megköszönte mindenki egész éves kitartását, és jó pihenést kívánt a következő szűk három hétre.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK