2022. 12. 01. csütörtök
Elza
: 410 Ft   : 393 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Felejthető meccsen, vereség Kecelen

Felejthető meccsen, vereség Kecelen
Tamás Ferenc  |  2022. 09. 06., 12:34

Szeptember 4-én, vasárnap Kecelen indult az új bajnoki évad a Kalocsai FC megyei I. osztályban szereplő együttese számára, mivel a Magyar Kupa elfoglaltsága miatt az első fordulóban kiírt Harta elleni fellépését november végére halasztották.

Így, az idei ősz második játéknapjával indult az új bajnoki évad a Kohány Balázs edzette mieink csapatának, akik számára nem termett babér a „legyesek” otthonában.
De nézzük sorjában! Viszonylag szerény érdeklődés mellett- alig száz néző jelenlétében- indult útjára a labda Stefanovits „spori” sípjelére, ahol az első félidő kiegyenlített játékot és 0-0-s eredményt hozott. Az első játékrészben Tóth Levente bombasztikus felső kapufája találatát kell kiemelni, aki a tizenhatos előteréből bombázott a felső lécre. A hazaiaknak gólt érdemlő ziccere talán nem is volt első 45 perc során.
Fordulás után a nagy elánnal rohamozó Kecel már jóval több helyzetet teremtett Vatai kapujánál, így a mieink sudár cerberusának volt mit takarítani, amikor Patai Gergő elemi erejű bombáját tornázta ki klasszikus robinzonáddal a léc alól. Aztán az 50. perc környékén már mattolt bennünket a Kecel, amikor a jobb oldali védelmünket „felfűzték” és a beadást az érkező Patai nagy erővel a kapunk közepébe suvasztotta (1-0).

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A második játékrész első negyedórájának a végén a kimondhatatlan nevű Gavula-Recte-Mikula Levente már döntött a bajnoki pontok sorsáról – miközben a mi Tóth Levinknek is volt egy ajtó-ablak helyzete, de a kapuval szemben, mintegy öt méterről fölé emelte a labdát. Nos, a hazai támadó laposan a kapunk bal alsó sarka felé küldte a labdát, ami a vetődő Vatai hasa alatt utat talált a hálónkba (2-0). Erre szokták volt mondani, hogy klasszikus leventegól…
Ezúttal Kecelen kellett megtapasztalnunk, hogy a hervatag lelkesedés a közel sem acélos akarat nem hozza meg várt gyümölcseit, de a mérkőzés finisére talán már elfogyott az erőnk is, amelyre jó példa volt, hogy egyik leghátsó emberünk Kerekes került gólhelyzetbe, miközben a saját térfelünkön legalább öt-hat játékosunk sétálva kísérte az eseményt.
Fortuna sem szeret bennünket, hiszen két kapufát is szereztünk, de az a fránya labda mindkétszer kifelé pattant, igaz az ellenfél csak egyig jutott, amelyből szintén nem lett gól. Pedig még a józan várakozások is nehéz meccset jósoltak a jól menedzselt keceli csapat otthonában már csak azért is, mert formálódó fiatal gárdánk azért meggyengült az eligazolók „minőségi mutatói” alapján.

Hiába bizakodtak az örök optimisták a kupaszereplésünk tudatában, hiába fohászkodtak törzsszurkolóink Fortunának, hogy álljon mellénk nehéz helyzetünkben, hiába voltak kapufáink és kialakított helyzeteink a KFC vasárnapi bajnoki debütálása a pontszerzéshez sem volt elég. Igaz, elviselhető arányú vereséget szenvedtünk a talán jobban is motivált régi rivális otthonában. Ezúttal is beigazolódott, hogy a KFC jelenleg nem képes egyenletes teljesítményre- ugyan szinte minden meccsen akadnak felvillanásai, de ezek nem elegendőek az eredményes játékhoz, legfeljebb csak egy olyan csapat ellen, mint az edzőmeccsünk Nádudvara volt.

Kecel FC -Kalocsai FC 2-0 (0-0)
100 néző, vezette: Stefánovits Gábor
Kalocsa: Vatai A.-Busa D. (Práger Á.), Rideg L., Kerekes K., Rábóczki R. (Tamás Z.)- Lakatos-Lengyel M., Pirisi R. (Nádasdi G.)- Matos M., Tóth L., Monori M. (Bányai E.)-Romsics P. (Kohány G.)
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Patai Balázs (1-0) a 49., Gavula-Recte-Mikula Levente (2-0) az 57. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 01., 10:17
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Gyűjtsd össze mindet! Mutatjuk a részleteket! Még >>>
2022. 11. 30., 14:07
A pótösszeírás lezárultával véget ért a 2022-es népszámlálás, a határidőig 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be, a becsült népesség 96 százaléka nyilatkozott az adatgyűjtésnél. Még >>>
2022. 11. 30., 12:22
A nagy sikerű kihelyezett osztályfőnöki órán a fiatalok kipróbálhatták a terhességi szimulációs mellényt és az öregségi szimulációs szettet, mely az empátiás készségek fejlesztésére hat. Még >>>
2022. 11. 30., 10:43
A rendőrök a látogatóknak tartottak tájékoztatót a felvételi eljárásról és a várható szolgálati feladatokról. Még >>>
2022. 11. 30., 09:37
A gyanúsított a sértettől élelmiszert és aprópénzt vett el, majd a bozótvágó késsel több helyen megsebesítette. Még >>>
2022. 11. 30., 09:25
Nagy szeretettel várnak mindenkit vasárnaponként Solton, a Béke téri Adventi gyertyagyújtásra, az azt követő fáklyás felvonulásra és az ünnepre hangoló kísérő programokra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK