2024. 02. 28. szerda
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Focistáink küzdeni akarásuk dicsérhető, a játékuk ezúttal kevésbé

Tamás Ferenc  |  2024. 02. 07., 11:30

Február 3-án, szombaton lejátszotta idei második előkészületi találkozóját az Anda Kalocsa FC együttese. Ellenfele ezúttal a Tolna vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hatodik helyezettje, a Kakasd SE gárdája volt, aki előző héten ötöt vágott a Baja otthonában.

Az ellenfélről tudni kell, hogy a Márk testvérek - Attila és Gábor-, összesen 31 gólt termeltek az ősz során, amellyel vezetik csapatuk házi góllövőlistáját.

6. Kakasd SE  14     10     1     3     54-19       31 p.

A csapatot követő Nagymányok SE tőlük már 11 ponttal lemaradva a hetedik helyen áll.
Nálunk továbbra is sérüléssel bajlódnak meghatározó játékosaink, de az őszi csapatunkból is több a hiányzó. Igaz, újak is érkeztek a szomszédvár Foktő együttesétől - Vass Zoli, Székely Ödön, Török Márk -, akik szándékuk szerint nálunk kívánják folytatni pályafutásukat. Rajtuk kívül már bevetésre került Soltvadkerten egy fajszi bal oldali középpályás, akinek korábban Kohány Balázs volt az edzője, sőt, egy Vaskútról érkező szellőléptű támadó, Nagy Szabolcs is.

Az edzőmeccs első húsz percében az ellenfél kapuját alig veszélyeztették a mieink, ám a srácok akarásával, küzdeni tudásával nem volt semmi baj. Kohány edző egy új formációt is ekkor próbált ki csapata játékán. A “rombusz” rendszer nem volt ismeretlen a fiúk számára - Rideg és Rábóczki játszott leghátul, míg a két szélső hátvéd, Kovács és Török szabadon járhatott fel a vonalak mellett, miközben a két “szűrőnk”, Tóth Levente és Székely Ödön volt.
Tamás Benivel ezúttal nem belső védőben, hanem középpályán számolt az edző, minek eredményeként az első két gólunkat is ő jegyezhette - kihasználva a vendégek védelmének megingásait (2-0). A félidő hajrájában azért Kapéter találatával szépítettek a kakasdiak (2-1).

A fordulás után a kapunkba Vatai állt be, míg Rábóczkit, Monori Martin váltotta. Aztán a Vaskútról érkező Nagy Szabit, Bányai váltotta, majd Katus Zalán, Török Márk helyére érkezett: és még a “cserepömpingnek” nem volt vége, hiszen Tamás Zalán, Tapolcsányi Dávid, Polyák Kristóf, Perity Olivér, sőt, még Nádasdi Gergő is bevetésre várt. A játékrész közepén aztán Kapéter jól tört be védőink gyűrűjében, miközben beadását az érkező Varga a léc alá váta (2-2).
A meccs ritmusát kisebb intermezzó zavarta meg, amikor Tamás Beni és egy kakasdi védő “kakaskodott” egymással, minek után Lakatos spori mindkettőjüket cserével kiállította.
A meccs hajrájában aztán Tóth Kristóf megszerezte csapatunk harmadik találatát (3-2), amikor lesgyanús helyről kilépve a vendégek kapujába talált.

Két hasznos edzőmérkőzésen túl - Soltvadkert, Kakasd -, Kohány edzőnek lehetősége nyílt az újak kipróbálására és csapatba építésére, akik közül a “három foktői muskétás” is bíztatóan szerepelt, de azért a “szín, a virtuozitás” hiányzott még csapatunk játékából, Matos Martin, Farkas Zalán és Varga Stefano távollétében. A fiatalok bármennyire is alázattal teszik a dolgukat a pályán, azért még nem kiforrt játékosok, bármennyire is igyekeznek helyt állni, egy jó megyei csapatban néha ez kevés… Az edzőmeccsek azért vannak ugyan, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, mindenki bizonyíthasson, ám a “bőség zavara” olykor hátráltató is lehet.

Anda Kalocsa FC - Kakasd SE 3-2 (2-1)
50 néző, vezette: Lakatos Róbert
Kalocsa: Varga S. (Vatai A.) – Rideg L., Rábóczki R. (Monori M.) – Török M. (Katus Z.), Tóth L., Székely Ö. (Tamás Z.), Vass Z. – Tamás B. (Nádasdi G.), Tóth K. – Farkas Sz. (Tapolcsányi D.), Nagy Sz. (Bányai E.)
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Tamás Benjamin 2, Tóth Kristóf

Folytatás szombaton a Bölcske csapata ellen, amelynek helyszíne még időjárásfüggő. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-23 07:56:00
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>
2024. 02. 27., 15:57
A Kalocsai Szent Kereszt Kórházba járóbeteg szakellátásra érkező betegeknek minden esetben regisztrációra van szükségük a főbejáratnál található betegfelvételi pultnál. Itt történik az előjegyzések kiadása is! Még >>>
2024. 02. 27., 10:28
Mindenkit maga mögé utasított a Renault. Még >>>
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK