2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Három perc alatt vesztettünk 3 bajnoki pontot

Tamás Ferenc  |  2021. 11. 16., 09:13

November 13-án, szombaton a KFC Lajosmizsén vizitált az őszi szezon utolsó játéknapján, ahol nyert állásból három perc leforgása alatt fordított ellene a hazai csapat az eredmény alakulásán.

Napokkal előtte még úgy tűnt, hogy az ismételt „járványgörbe” alapján mérkőzés sem lesz, aztán a hétvégére a sérült csapatkapitányunk Dostyicza mellé, még másik alapemberünk Farkas Zalán, sőt Nagy Márk, Pandúr és Vatai sem állhatott Kohány edző rendelkezésére.
A Lajosmizse otthonában mindig nehéz és sok összetevős meccset játszottunk az utóbbi években, és ezúttal is elég volt pár perc figyelmetlenség és a hazaiak a maguk javára tudták fordítani a mérkőzést.

Az őszi záró fordulóban pedig a KFC jól kezdett, hiszen már a meccs 11. percében előnyhöz jutottunk, ám a második játékrészben a szinte önkívületi állapotban játszó „Mizse” percek alatt megfordította a mérkőzést.

A Kalocsa egy attraktív jobb oldali támadása után Rideg beívelt labdájából, a berobbanó Rakiás a hálóba vágta a labdát (0–1). Ezt követően mintha a kalocsai gól riadót fújt volna lajosmizsei berkekben, felébredt Csipkerózsika álmából a hazai társulat, amit Halasi kapufája is jól jellemzett. A félidő előtt még egy ajtó-ablak Halasi helyzet borzolta a kalocsai kedélyeket, ám Varga Sanyi a kapunkban nagy bravúrt mutatott be a csapattársak megnyugtatására.

A második játékrészben a mindent egy lapra feltevő hazaiak közel álltak az egyenlítéshez
, ám Matos remek ütemű beadása után mégis nekünk volt újabb sanszunk, amiikor a labdát Boldizsár kapura perdítette, de a hazaiak hálóőre Lord bravúrosan védett. Az 58. percben aztán egalizált a hazai társulat. Kovács lecsúszott beadását Varga szó szerint bevédte, amikor a labda a hosszú kapufáról a hálónkba landolt (1–1). Rá három percre a bénázó KFC védők gyűrűjéből Halasi a kapujából kiinduló Varga mellett a kapunkba "csőrözte” a labdát (2–1). Innentől a mieink már csak futottak a pénzük után. Hiába volt Tamás Beni ígéretes egyenlítési helyzete, a gólunk Fortunának köszönhetően is elmaradt. Ezt követően a hazaiak is akár újabb találatnak örülhettek volna, ám Menich lövése elakadt a jól záró védőinkben.

Csapatunk így vereséggel fejezte be az őszi szezonját, amely immár az ősz negyedik fiaskója volt.

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző:
– Ezer sebből vérzünk, szerdán még úgy tűnt, hogy nem is lesz mérkőzés, mert ismét bejött a betegség. Öt játékosunk, köztük alapemberek is hiányoztak, viszont a fordulás után óriási egyéni hibákból egyenlítettek a hazaiak. Aztán gyorsan jött a második kapott gólunk is, amivel el is dőlt a szezonzáró. Nem voltunk eléggé meggyőzőek, de kreatív játékosaink hiányában ez nem is volt igazán meglepő. Sajnálom, hogy a szép sorozatunk az ősz utolsó találkozóján megszakadt, gratulálok a győztes hazaiaknak.

Lajosmizsei VLC – Kalocsai FC 2–1 (0–1)
100 néző, vezette: Kiss Sándor
Kalocsa:
Varga – Rideg, Knap, Szabó V., Szalánczi – Tóth L., Kerekes – Matos M., Rakiás, Rábóczki (Kiss D.) – Boldizsár (Tamás B.).
Edző: Kohány Balázs.
Gólszerző:
Rakiás Milán (0–1) a 11., Kovács József (1–1) az 58., Halasi Károly (2–1) a 61. percben.


Forrás: BAON

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei